fbpx

SeminteGazon.ro

Fertilizarea gazonului. Optionala sau necesara?

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email

Peluzele intretinute bine nu numai ca cresc valoarea proprietatii dar e si o sursa de mandrie in randul comunitatii. Sa pastram un gazon frumos si sanatos necesita cateva lucrari cheie facute corect: tunsul si fertilizarea.

Fertilizarea gazonului, periodic de 2-4 ori pe an, este importanta deoarece pastreaza aspectul placut al gazonului si reduce necesarul de udari, controlul buruienilor, bolilor si insectelor.

Gazonul fertilizat corect isi pastreaza densitatea, vigoarea plantelor, intensifica culoarea, incurejeaza cresterea si  regenerarea dupa stress sezonier (temperaturi foarte ridicate, perioade de seceta) sau calcare.

Solul (microorganismele din sol) au capacitatea de a fixa azot din atmosfera insa gazonul daca este des si frumos are nevoie de o cantitate de azot mult mai mare fata de cea produsa de sol.

Gazonul nefertilizat isi va pierde incet densitatea. Cand acesta se intampla, buruieni nedorite isi loc in gazon pe langa aspectul neplacut si neuniform al gazonului apar si probleme legate de concurenta pentru nutrienti, cresteri inegale in gazon, culoare neuniforma, risc cresut de raspandire al bolilor.

Gazonul fertilizat (hranit corect) tolereaza mult mai bine factori de stress: calduri extreme sau frig extrem, seceta, calcare.

Aplicarea regulata de 2-4 ori pe an de fertilizant va face si intretinerea gazonului mai usoara. Gazonul hranit bine necesita o intretinere mai mica.

Produse recomandate pentru fertilizarea gazonului primavara:

SOIL LIFE – ingrasamant gazon special conceput pentru terenuri slabe. Contine bacterii benefice care vor mari exponential fertilitatea solului.

SLOW GREEN – ingrasamant gazon pentru recuperarea gazonului dupa perioada de iarna, stimuleaza formarea de noi lastari, contine si magneziu care este elementul principal al clorofilei. Puternic efect de inverzire fara a mari nurmarul de tunderi necesare.

SPRINT N – fertilizant gazon cu efect extrem de rapid, reface masa verde a gazonului.

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest

#intretinerea gazonului

#tunderea gazonului

#insamantare gazon

#fertilizare gazon

#seminte de gazon

#ingrasamant gazon primavara

#ingrasamant gazon

#gazon rulou

#seminte de iarba

#seminte gazon profesional

#gazon

Aboneaza-te la newsletter pentru articole exclusive.

MUST READ

Alte articole

udarea dupa semanarea gazonului
Semanarea gazonului
admin

Cum irigam (udam) gazonul dupa insamantare?

Udarea dupa insamantare se imparte in 3 perioade: udarea pana samanta germineaza ziua 1-15 dupa insamantare, udarea cand iarba e deja rasarita are 5-6 cm radacina e proeminenta si deja gazonul isi poate procura apa de la adancime; (va recomand sa smulgeti cateva fire sa vedeti cat de lunga e radacina), iar a treia etapa e udarea gazonului format

Citeste tot articolul »