SeminteGazon.ro

Fertilizanti profesionali pentru gazon cu eliberare lenta / controlata

Mentine sau restabileste verdele, desimea si frumusetea  gazonul tau folosind fertilizanti conceputi express pentru hranirea echilibrata si dupa nevoile de crestere in functie de anotimp si starea generala a gazonului.  Evita fertilizanti conventionali a caror proportie de nutrineti si eliberarea rapida a lor nu fac decat sa mareasca numarul de tunderi necesare, cantitatea de apa de irigat, imburuienarea si rarirea in timp a gazonului.  

Alege sa folosesti ingrasamant gazon cu eliberare lenta/ controlata a nutrientilor. Alege pentru gazonul tau ingrasamant gazon creat si testat pentru rezultate maxime cu un minim de efort. Utilizeaza ingrasamant gazon cu eliberare lenta/ controlata si elimina riscul de a arde gazonul.
O singura aplicare la 2-3 luni si schimbarea in bine a gazonului tau va fi majora.

Ingrasamant gazon primavara / toamna

Alege ingrasamant gazon primavara / toamna pentru refacerea gazonului tau dupa iarna/ vara. Ingrasamant gazon cu efect rapid si indelungat fara riscul de a arde iarba. Aplicarea unui ingrasamant gazon la inceputul primaverii sau toamnei va remedia efectele anotimpului rece / cald si va restabili echilibrul de nutrineti in planta. Gazonul va fi mai verde, des si in stare perfecta sa te bucuri impreuna cu familia si prietenii. Ingrasamant gazon cu eliberare lenta/ controlata produs si testat pentru un gazon perfect. O singura aplicare la 2-3 luni si schimbarea in bine a gazonului tau va fi majora. Niciodata nu vei dori sa te intorci la produse folosite anterior.

Ingrasamant gazon primavara-iarna 4 anotimpuri

Daca ai gazon sa fie verde! Bucura-te de curtea ta. Un gazon verde si des te va binedispune. Nu lasa gazonul tau fara nutrientii necesari. Alege ingrasamant gazon cu eliberare lenta/ controlata conceputi si testati pentru fertilizarea gazonului in orice perioada a anului. Aplica ingrasamant gazon cu efect indelungat pentru mentinerea si/ sau refacerea gazonului tau. Curtea ta va arata mai bine ca niciodata. Fara risc de a arde gazonul. Aplicare usoara chiar si cu mana. Tehnologia de eliberare a nutrientilor POLYON iti ofera singuranta ca gazonul tau are disponibili nutrientii in cantitate suficienta. O singura aplicare la 2-3 luni si schimbarea in bine a gazonului tau va fi majora.

Ingrasamant gazon primavara -vara

Bucura-te de curtea ta pe perioada sezonului cald. Da o mana de ajutor gazonului tau sa ramana verde si fara buruieni. Cu o singura aplicare de fertilizant la sfarsitul primaverii gazonul tau se va fortifia suficient cat sa suporte temperaturile caniculare cu o cantitate minima de apa. Alege un ingrasamant gazon gandit si testat care ajuta iarba de gazon sa ramana verde si deasa ca tu si familia ta sa va bucurati de zilele cu soare in curte. Fertilizant gazon cu formulare profesionala gandita precis exact dupa necesitatile gazonului.

Ingrasamant gazon la insamantarea gazonului primavara sau toamna

Pentru 100 % sanse de reusita la semanatul gazonului foloseste ingrasamant gazon special creat si testat pentru nevoile gazonului rasarit. Ofera semintelor si plantutelor nutrientii necesari sa se poata dezvolta rapid si sa faca fata caniculei daca ati ales insamantarea gazonului primavara sau inghetului daca ati ales insamantarea gazonului toamna. Fa un pas urias catre succesul insamantarii gazonului. Alege ingrasamant gazon cu eliberare lenta/ controlata fara niciun risc de a arde semintele sau firele de iarba.

Fertilizarea gazonului

De ce este necesara fertilizarea gazonului?

Solul nu poate furniza substante nutritive in masura in care gazonul are nevoie. Mai jos am enumerat cateva cauze:

Densitatea de plante per unitatea de suprafata

Gazonul pentru a fi frumos trebuie sa fie des, acesta desime de plante pe care o avem intr-un gazon chiar si de o desime medie este mult mai mare decat in orice alta cultura de plante.

Lipsa biodiversitatii

In general gazonul este format din cateva specii de iarba care au nevoie de aceleasi substante nutritive cu un maxim de nevoi in aceesi perioada a anului – face imposibila hranirea in cantitate suficienta doar din ceea ce solul are sau poate genera.

Cantitatea de masa verde produsa de gazon

Gazonul produce anual o cantitate de masa verde (pe care la tuns o indepartam)  care contine azot, fosfor, potasiu iar aceste substante nu se refac in sol (organismele din sol pot fixa azotul atmosferic insa in solul acoperit de gazon cantitatea este mica). Iarba taiata contine 3-5% azot, 0,5 % fosfor, 1-2% potasiu, adica la 100 kg de iarba taiata noi pierdem 3-5 kg azot care in proportie de 95% nu se reface. Cu timpul dupa insamantarea gazonului daca nu intervenim cu suplimente de harana el se va rari, vor aparea buruienile si curand nu vom mai avea gazon (cam in primul an de la insamanatare daca nu fertilizam gazonul dispare).

Fertilizare gazon primavara

E important sa suplinim cantitatea de hrana existenta in sol primavara cat mai devreme (sfarsit februarie, martie) pentru ca gazonul sa se poata reface dupa perioada de iarna, mai ales daca gazonul a fost calcat pe timpul cat era inghetat. Gazonul se va indesi, va fi mai verde, mai rezistent la boli. In aceasta perioada gazonul are o puternica crestere pe inaltime (el vrea sa faca “flori” si seminte pentru a perpetua specia si se va autoconsuma daca nu exista suficienti nutrienti in sol, el devenind foarte fragil si predispus sa moara pe perioada de canicula.

Fertilizarea gazonului cu ingrasamant comun (agricol) va mari substantial numarul de tunderi, acesti fertilizanti au eliberare rapida a azotului care combinata cu perioada de crestere exploziva a gazonului nu va face decat sa avem un gazon care trebuie tuns des si la sfarstiul primaverii va fi total nepregatit pentru canicula.

Daca dorim sa fertilizam primavara trebuie sa o facem cat mai devreme pentru ca altfel daca fertilizam la sfarsit de aprilie sau mai vom hrani si eventualele buruieni care apar in acesta perioada- monocotiledonate (buruieni cu frunza ingusta) care pot fi problematice: pir, costrei, iarba barboasa, etc.

La sfarsitul primaverii putem fertiliza in luna mai/ iunie daca dorim sa intarim gazonul pentru perioada caniculara. In aceasta perioada se aplica fertilizanti cu continut mare de potasiu. Acesti fertilizanti ajuta iarba sa isi intareasca peretii celulari si astfel ea va pierde mai greu apa pe timpul caniculei – riscul de deshidratare scade foarte mult.  Utilizand ingrasmant gazon cu potasiu ve-ti reduce mult si necesarul de apa de irigat.

 

Fertilizare gazon toamna

In lunile septembrie si octombrie pregatim gazonul pentru iarna si pentru o primavara urmatoare in care gazonul va arata mult mai bine decat in primavara trecuta.

Aplicarea de ingrasamant gazon toamna este foarte importanta. Incepand cu luna noiembrie in cele mai multe curti apare umbra pe  o suprafata mai mare, zilele se scurteaza si gazonul se pregateste pentru iarna. Toamna gazonul stocheaza substante nutritive in radacina si acestea vor da startul in primavara urmatoare. Toamna ar trebui aplicat cam 60-70 % din totalul de fertilizant anual. Este perioada cand gazonul isi reface radacina si o mare parte din coronament.

In cazul in care bugetul este limitat pentru ingrijirea gazonului fertilizati toamna obligatoriu. Fara o fertilizare de calitate toamna gazonul se va rari puternic si va fi invadat de buruieni.

In luna august utilizati ingrasamant gazon care are un continut mare de azot si magneziu, aceste elemente au rol esential in regenerarea gazonului dupa canicula. Gazonul va fi mai verde, des si frumos.

In luna octombrie sau noiembrie utilizati ingrasamant gazon cu continut ridicat de potasiu in aceasta perioada. Potasiul are rol in mentinerea presiunii celulare si a grosimii peretilor celulari. Daca gazonul are suficient potasiu el va trece mai usor peste perioadele de inghet/ dezghet.

 

 

Fertilizare gazon vara

Fertilizarea gazonului vara (iunie-iulie) este necesara daca ati avut probleme cu fungi, nu ati fertilizat in primavara sau aveti un gazon calcat des.

Vara gazonul isi reduce mult viteza de crestere si deci si necesarul de nutrienti este redus. Dupa cum am enumerat mai sus utilizati fertilizant doar in cazul in care gazonul a avut de suferit din cauza bolilor, calcare intensa sau observati o ingalbenire a frunzelor chiar daca l-ati udat corect ( cu o cantitate de apa suficienta, masurata si verificata).

E perioada potrivita sa aplicati acizi humici sub forma lichida. Vara irigam cu o cantitate mai mare de apa/ irigat si acizi humici pot patrunde mai adanc in sol.

Va recomandam aplicarea de ingrasamat gazon cu eliberare lenta/controlata la mijlocul lunii august pentru a reface eventuale probleme aparute din cauza caniculei, sa furnizati din timp gazonului suficienti nutrienti pentru ca toamna e perioada cand gazonul are o a doua perioda de crestere intensa in an. 

Fertilizare gazon iarna

Aplicati fertilizant gazon iarna la inceputul lunii noiembrie pentru ca gazonul sa isi poata stoca nutrienti sufucienti pentru perioada cu inghet si zile scurte cand el nu isi poate produce hrana suficienta.

In cazul in care in luna decemrie nu e frig, temperaturile sunt peste 1 C noaptea puteti fertiliza daca nu ati facut-o in noiembrie.

Toamna si iarna este perioada cand gazonul isi reface radacina deci fertilizarea gazonului la sfarsitul sau inceputul iernii este foarte importanta.

Fertilizantii aplicati au un continut mare de potasiu, care are rol de a intari peretii celulelor, ele vor rezista mai bine la fenomenul de inghet / dezghet.

Despre fertilizare gazon, ingrasamant gazon

Vizualiati videoclipuri postate pe canalul nostru de youtube. Videoclipuri despre intretinerea gazonului, insamantarea gazonului, fertilizarea gazonului, etc

Suport profesionist 24/7

Apelati cu incredere la produsele si consultanta gratuita oferita de noi. Sunati acum pentru produsele dvs. 

Suport profesionist 24/7

Apelati cu incredere la produsele si consultanta gratuita oferita de noi. Va oferim suport pentru orice nelamurire legata de intretinerea gazonului. Ne puteti trimite poze pe adresa de email: gazonseminte@gmail.com

  Sunati acum pentru produsele dvs. 

0744 647 257