fbpx

SeminteGazon.ro

Ai iarba? Sa fie verde!

Ingrasamant gazon la insamantare sau suprainsamantare

Fertilizanti cu eliberare controlata/lenta a nutrientilor. Asigura nutrienti pentru o rasarire uniforma. Ajuta gazonul sa se dezvolte rapid si sa se indese ca sa poata lupta cu buruienile. Contin in special o cantitate mai mare de fosfor grabeste dezvoltarea radacinii. Alege fertilizant gazon special conceput pentru necesarul de nutrienti al gazonului.  

Pentru 100 % sanse de reusita la semanatul gazonului foloseste ingrasamant gazon special creat si testat pentru nevoile gazonului rasarit. Ofera semintelor si plantutelor nutrientii necesari sa se poata dezvolta rapid si sa faca fata caniculei daca ati ales insamantarea gazonului primavara sau inghetului daca ati ales insamantarea gazonului toamna. Fa un pas urias catre succesul insamantarii gazonului si alege ingrasamant gazon cu eliberare lenta/ controlata fara niciun risc de a arde semintele sau firele de iarba.

insamantare gazon ingrasamant gazon

PRO START

Ingrasamant gazon

NPKS 13.24.10.9

Se aplica langa seminte in ziua semanarii /suprainsamantarii. Asigura nutrientii necesari pentru primele etape de dezvoltare de la incoltire pana la primul tuns.

Ambalaj Acopera Pret Detalii
4 kg
120-160 mp
73.99
>>
25 kg
750-850 mp
298.90
>>

Se va folosi strict la semanare sau suprainsamantare; sau in cazul deficientelor de fosfor rezultate in urma unei analize de sol. Conceputi special pentru aplicarea peste seminte nu afecteaza negativ plantutele tinere, folositi doza recomandata fara sa o depasiti.

Langa seminte in ziua insamantarii sau suprainsamantarii, se va iriga abundent. Doza 3-3.5 kg/100 mp. Se va iriga abundent. Urmatoarea fertilizare se va face dupa ce iarba tanara e tunsa de 1-2 ori sau mai repede daca iarba tanara da semne de decolorare pe zone din peluza de un verde galbui alternate de zone cu iarba verde.

Asigura necesarul de nutrienti de la germinare si pana la primul tuns. NU dauneaza tinerelor plantute. Nu semanati gazon fara a folosi ingrasamant la semanare, altfel iarba va rasari foarte neuniform, cu intarzieri de crestere si o iarba imatura la intrarea in vara sau iarna, foarte susceptibila la boli.

BioStart P

Ingrasamant gazon

NPKS 12.20.15.18 + 3MgO, Acizi humici

Se aplica langa seminte in ziua semanarii sau suprainsamantarii. Asigura nutrientii necesari pentru primele etape de dezvoltare de la incoltire pana la primul tuns

Ambalaj Acopera Pret Detalii
2 kg
60-70 mp
59.90
>>
10 kg
300-350 mp
229.99
>>

Se va folosi strict la semanare sau suprainsamantare sau in cazul deficientelor de fosfor rezultate in urma unei analize de sol. Biostart P e un fertilizant mai complet decat PROSTART, el contine si acizi humici care ajuta la retinerea  apei  in jurul semintelor.

Langa seminte in ziua insamantarii sau suprainsamantarii, se va iriga abundent. Doza 3-3.5 kg/100 mp. Urmatoarea fertilizare se va face dupa ce iarba tanara e tunsa de 1-2 ori sau mai repede daca iarba tanara da semne de decolorare pe zone din peluza de un verde galbui alternate de zone cu iarba verde.

Asigura necesarul de fosfor pentru germinare si dezvoltarea embrionului, aduce un aport de azot in sol suficient pentru cateva saptamani. NU semanati gazon fara a folosi ingrasamant la semanare, altfel iarba va rasari foarte neuniform, cu intarzieri de crestere si o iarba imatura la intrarea in vara sau iarna, foarte susceptibila la boli.

Care sunt pasii corecti pentru obtinerea unui gazon des, fara goluri, fara buruieni cu o suprafata dreapta fara denivelari, placut la tuns? In link-ul de mai jos gasiti raspunsurile inclusiv si tutorial video.

– Vegetatia de pe sol. Ce facem cu ea?
– Erbicidam sau nu vegetatia existenta?
– Curti unde trebuie adusa umplutura
– Ce sol aducem ca si umplutura?
– Pasii pentru pregatirea solului
– Zonele din curte aflate la umbra (mai putin de 4 ore de soare)
– Importanta aplicarii de nisip/hamuca/chisai + compost /turba peste seminte
– Sistemul de irigat
 
VIDEO:
– Semanarea gazonului a-z
– Irigarea dupa semanare si primele tunderi
– Irigarea corecta a gazonului pe parcursul anului

 

Urmariti aceste clipuri in intregime fara sa sariti!

Insamantarea gazonului

Insamantarea gazonului

Semanarea corecta a gazonului pentru rezultate foarte bune din prima! Vizualizati cu rabdare, cititi ce apare in video.

Insamantare si irigare

Irigarea dupa semanare

Cum irigam pentru o rasarire cat mai rapida si uniforma ? Atentie: prea multa apa strica!

Intretinerea gazonului

Irigarea pe parcursul anului

Cum irigam gazonul corect pe parcursul anului. Cea mai frecventa greseala la intretinerea gazonului e irigarea incorecta.

Performanta & cost

Combinatia de macronutrienti, acizi humici, aminoacizi, alge marine, microelemente care se poate obtine folosind gama de ingrasaminte semintegazon.ro  asigura o performanta exceptionala la un cost rezonabil.

Constant & adecvat

Nutritia de baza ajuta planta de gazon sa reziste presiunilor bolilor, insectelor, traficului si conditiilor meteorologice stresante. Aplicarea nutrientilor sub forma de ingrasaminte granulare asigura niveluri adecvate, constante de nutritie plantelor pe tot parcursul sezonului de vegetatie. 

Plan & rezultate

Un plan de baza pentru fertilizarea gazonului consta in aplicarea regulata de ingrasaminte solide (3-6 pe sezon). Nutritia foliara (lichida) se aplica pentru completarea nutritiei granulare de baza cu microelemente, biostimulatori, bacterii si fungi benefici (PGPR), coloranti, diversi compusi pentru prevenirea stresului termic si hidric sau prevenirea bolilor.

Ingrasamant gazon la semanarea gazonului

De ce este necesara fertilizarea gazonului la semanat?

Semanarea gazonului este o operatie simpla daca cunosti pasii corecti. Pe langa alegerea speciilor potrivite de iarba de gazon si pregatirea patului germinativ o mare importanta o are fertilizarea patului germinativ cu ingrasamant gazon special conceput pentru necesarul de nutrienti atat cantitativ cat si calitativ cu eliberare lenta pentru ca noile plantute sa aiba toate sansele sa se dezvolte rapid si sa fie pregatite pentru perioada de canicula care umeaza in gazul in care facem insamantarea gazonului primavara sau perioada de ger iarna daca am ales insamantarea gazonului toamna.

Nu utilizati fertilizanti comuni (agricoli) pentru fertilizarea patului germinativ al viitorului gazon. Acestia au eliberarea rapida a azotului, semintele de gazon fiind la suprafata solului ele vor fi omorate de concentratia mare de azot (deshidratare).

In cazul in care v-ati hotarat sa insamantati dvs gazonul nu lasati deoparte fertilizarea solului, in special daca solul a fost adus “de la padure”, de fapt orice sol care ajunge la dvs adus de terti este un sol care provine de la adancime. Solul de adancime, de la sub 30-40 cm este extrem de sarac in nutrienti si sansele gazonului dvs sa se dezvolte armonios scad extrem de mult.

Alegeti ingrasamant gazon special conceput pentru insamantarea gazonului, ei se aplica usor chiar si cu mana. Dupa ce ati aruncat samanta imprastiati si fertilizantul peste. Bobitele de fertilizant se vor dizolva lent fara niciun risc ca veti vatama semintele sau plantele rasarite.

Utilizarea unui ingrasamant gazon la insamanatarea gazonului primavara sau toamna va reduce mult riscul de aparitie al buruienilor in gazon. Gazonul va folosi nutrientii pentru a forma frunze si se va indesi, astfel va putea lupta cu burienile.

Va recomandam ca la 6 saptamani de la semanat, aproximativ dupa al doilea tuns sa aplicati din nou un fertilizator gazon de calitate.