fbpx

SeminteGazon.ro

Ai iarba? Sa fie verde!

Foliari de uz curent

Cu rezultate excelente, utilizabili In diferite combinatii, cu efecte rapide, foarte versatili, in orice perioada a anului. Aminoacizi de origine vegetala, fitohormoni, microelemente, extract concentrat de alge marine

Fertalga

Aminoacizi, fitohormoni.

Stimulator de crestere, inverzire si inradacinare. Extract concentrat de alge marine remarcabil care redreseaza si cele mai afectate peluze prin combinatia de aminoacizi, acizi humici, microelemente, azot organic si potasiu care remediaza metabolismul plantei. Ecologic.

Ambalaj Dozaj Acopera N
5 L
100-150 ml
5000 mp
2.6 gr
Beneficii

Beneficii 

 

 • Foliar cu efect nutraceutic, restaureaza aspectul, sanatatea plantei in orice perioada a anului 
 • Excelent adjuvant aplicat impreuna cu alti foliari
 • Reda uniformitate culorii si cresterii gazonului aflat pe sol cu fertilitate scazuta
 • Actioneaza in principal asupra capacitatii de asimilare de nutrienti si asupra metabolismului general al plantei
 • Are efect asupra cresterii cantitatii de rezerve de hrana in planta: acumulare de vitamine si hormoni naturali, carbohidrati si intareste sistemul imunitar al plantei
 • Mareste capacitatea plantei de a retine apa reducand efectul de desicare (deshidratare) atat vara cat si iarna
Analiza

2.6% Azot (N) total, 2.6% azot organic din aminoacizi, peptide

2.8% Potasiu (K) sub forma de (K2O) solubil in apa

30% Materie organica

5% Acizi humici

11% Aminoacizi de origine vegetala

0.08% Fier (Fe) solubil in apa, chelat EDTA

0.03% Mangan (Mn) solubil in apa, chelat EDTA

0.03% Zinc (Zn) solubil in apa, chelat EDTA

Contine: 15% Extract concentrat de alge brune

Detalii tehnice

Ingrasamant lichid pentru gazon care contine cea mai de calitate hrana pentru orice organism: aminoacizi esentiali. Contine cele mai importanti fitohormoni pentru cresterea si ramificarea radacinii: auxine si gibereline. Contine citochinina, fitohormon care are rol in diviziunea celulara si mobilitatea nutrientilor. Produs care are la baza aminoacizi de natura vegetala care sunt imediat absorbiti si utilizati de catre firul de iarba cu efect de stimulare si regenerare a tesuturilor; alge brune care contin peste 60 de microelemente, auxine, citochinine, gibereline; aminoacizi.FERTALGA este un ingrasamant foliar pentru gazon cu azot organic care contine alge brune. Acest ingrasamant stimuleaza procesul natural de dezvoltare al plantei si are efect asupra cresterii cantitatii de rezerve de hrana in planta. Acestea au ca rezultat o acumulare de vitamine si hormoni naturali. Extractul de alge marine brune din acest ingrasamant foliar pentru gazon mareste capacitatea plantei de a retine apa reducand efectul de desicare (deshidratare)  pe timpul verii sau iernii datorita uscaciunii sau vantului uscat. Extractul de alge marine actioneaza asupra dezvoltarii radacinii ceea ce duce la un consum mai redus de apa de irigat  si fertilizanti.

Aplicare

Pentru remedieri: 3 aplicari la interval de 7-10 zile, 100-150 ml/ 100 mp cu 5 L apa. 

Pentru intretinere (spoon-feeding): 100-150 ml cu 5 L apa/ 100 mp la 20-30 zile. 

Ideal impreuna cu FOX NK sau GREEN UP (100-150 ml)/ 100 mp + Fertalga 100-150 ml cu 5 L apa/100 mp. 

Distribuiti foliarul pe foliajul uscat (preferabil)  la jumatatea diminetii sau dupamasa. Nu irigati sau tundeti 6 ore dupa aplicare. Preferabil sa tundeti doar dupa 2 zile. Feriti aplicarea pe supratete de beton, marmura, granit.

Temperatura minima de aplicare 6-7C. Maxima 32C. 

FOX NK

NPK 10.0.5 + 10 CaO + 3 MgO

Ingrasamant foliar pentru gazon folosit pentru prevenirea aparitiei bolilor, prevenirea deshidratarii. Ofera o inverzire de lunga durata. Supliment de calciu si magneziu impreuna cu azot si potasiu. Faciliteaza absorbtia razelor solare si producerea de carbohidrati complecsi.Nu pateaza!

Ambalaj Dozaj Acopera N
5 L
100-150 ml
5000 mp
10 gr
Beneficii
  • Rapid asimilabil in orice perioada a anului pentru inverzire, indesire, corectii de culoare si crestere neuniforma
  • Nu pateaza, putand fi folosit in curtile cu pietris ornamental, marmura, granit
  • Intareste peretii celulari si protejeaza planta de stress termic  (cald, inghet) 
  • Mareste considerabil cantitatea de clorofila si planta poate produce carbohidrati mai complecsi. Un foliaj mai rezistent la calcare si boli
  • Potasiul ajuta la reglarea presiunii osmotice, iarba fiind mai rezistenta la calcare, temperaturi ridicate sau ger. Aplicarea primavara devreme (sfarsit de februarie) anticipeaza inverzirea

 

 • Amelioreaza performanta suprafetelor gazonate supuse traficului si a celor aflate la umbra

 

 

Analiza

10% Azot total, 10% ureic

5% Potasiu (K) sub forma de K2O solubil in apa

10% Calciu (Ca) sub forma de CaO solubil in apa

3% Magneziu (Mg) sub forma de MgO solubil in apa.

Detalii tehnice

Contine azot care are ca efect un boost de culoare si desime, calciu cu rol in diviziunea celulara si  intarirea peretilor celulari, potasiu pentru reglarea proceselor metabolice si magneziu pentru stimularea formarii de clorofila. Azotul N este un macroelement crucial pentru dezvoltarea plantelor. El intra in componenta aminoacizilor si proteinelor care sunt estentiale vietii. Azotul va da un boost de culoare si desime. Potasiul K ajuta la reglarea functiilor biologice si este direct implicat in sistemul de aparare al plantei, regleaza presiunea interna a celulelor,  are rol in mentinerea pe verticala a plantei, rezistenta la stress termic, hidric si in reglarea proceselor metabolice. Calciul Ca actioneaza ca o bariera impotriva bacteriilor si fungilor.  O planta care are suficient calciu va avea peretii celulari mai puternici si vor fi mai greu penetrati de bacterii si fungi. Calciul are si un rol crucial in transmiterea informatiei in planta, are rol important in multe procese metabolice si in activitatea enzimelor. Magneziul Mg este atomul central al moleculei de clorofila. Solurile de multe ori sunt foarte sarace in magneziu fie pH-ul solului nu permite absortia lui. 

Aplicare

Recuperarea peluzelor in stare slaba: 3 aplicari la interval de 7-10 zile, cate 100-150 ml/100 mp cu 5 L apa. Intretinere (spoon-feeding): 100-150 ml/ 100 mp cu 5 L apa, la interval de 20-30 zile. 

Recomandare de aplicare pentru efect maxim: aplicati FOX NK 100 ml + FERTALGA 100 ml cu 5 L apa/ 100 mp, lasati 4-5 ore ca frunza sa absoarba si irigati 2-3 minute (irigarea este necesara doar cand sunt temp peste 25C). Ideal intercalat cu Fertalga+ Green Up.

Distribuiti foliarul pe foliajul uscat (preferabil)  la jumatatea diminetii sau dupamasa. Nu irigati sau tundeti 6 ore dupa aplicare. Preferabil sa tundeti doar dupa 2 zile. Feriti aplicarea pe supratete de beton, marmura, granit.

Green Up

NPK 16.0.0 + 3.5 Fe

Ingrasamant foliar pentru gazon GREEN UP  cu azot si sulfat de fier.  Mareste considerabil desimea si accentueaza culoarea verde a gazonului. Stimuleaza formarea de clorofila si formarea de noi frunze.  Are efect de inverzire in 2-3 zile de la aplicare. Atentie! pateaza suprafetele de marmura, granit

Ambalaj Dozaj Acopera N
5 L
100-150 ml
5000 mp
16 gr
Beneficii

Inverzire datorita stimularii producerii de clorofila, indesire a gazonului, prevenirea si combaterea aparitiei muschiului. Folosind acest ingrasmant lichid gazonul va fi mai sanatos datorita efectului de fungicizant al produsului. Prin efectul acidifiant elibereaza microelemente captive din sol.

Analiza

16% Azot (N) total: 16% azot ureic 

3.5% Fier (Fe) solubil in apa

Detalii tehnice

GREEN UP este un ingrasamant lichid pe baza de azot si sulfat de fier. Este un ingrasamant foliar special conceput pentru gazon; este ingrasamantul perfect daca dorim o revitalizare rapida a culorii si desimii gazonului sau daca dorim o culoare mai inchisa. Fierul din acest ingrasamant este disponibil plantei imediat, are rol in formarea clorofilei si in acelasi timp combate muschiul. Datorita puterii mari de acidifiere are acelasi efect ca si apa de ploaie (apa de ploaie contine sulfati). Deoarece apa de la retea contine mult calciu si clor acestea ridica pH-ul solului (solul devine alcalin, pH >7) si la acest pH gazonul incepe sa sufere deoarece microelementele necesare unei functionari nu mai sunt disponibile; la pH>7 mare majoritatea microelementelor nu se mai dizolva in sol, nefiind solubile nici radacina nu le poate absorbi; de asemenea la pH peste 7 si bacteriile/ fungii daunatori prolifereaza. Aciditatea reduce si riscul aparitiei fungilor si bolilor care nu se dezvolta daca mediul este usor acid (asemanator pielii umane care are pH acid 5.5 ea are aceasta aciditate ca sa se poata apara de bacterii si fungi).

Aplicare

Recuperarea peluzelor in stare slaba, dupa perioade de stress: 3 aplicari la interval de 7-10 zile, cate 100-150 ml/100 mp cu 5 L apa. 

Intretinere (spoon-feeding): 100-150 ml/ 100 mp cu 5 L apa, la interval de 20-30 zile. 

Recomandare de aplicare pentru efect maxim: aplicati Green Up 100-150 ml + FERTALGA 100-150 ml cu 5 L apa/ 100 mp. Ideal intercalat cu Fox NK + Fertalga.

Distribuiti pe foliajul uscat (preferabil)  la jumatatea diminetii sau dupamasa. Nu irigati sau tundeti 6 ore dupa aplicare. Preferabil sa tundeti doar dupa 2 zile. Feriti aplicarea pe supratete de beton, marmura, granit. Cand temperaturile sunt peste 27C aplicati preferabil dupamasa.

Ferthumic

Aminoacizi, fitohormoni.

Stimuleaza aparatul radicular  si mareste activitatea biologica din rizosfera, se creeaza microfisuri si solul se afaneaza. Deblocheaza nutrienti din sol. Cu acizi humici, extract concentrat de alge brune, aminoacizi, fitohormoni si microelemente. Ecologic

Ambalaj Dozaj Acopera N
5 L
100-150 ml
5000 mp
2 gr
Beneficii
 • Imbunatateste raspunsul si longevitatea aplicatiilor de ingrasaminte foliare sau solide
 • Un complex de vitamine, fitohormoni, aminoacizi care cresc vigoarea plantelor si intareste sistemul imunitar
 • Are efect direct si indirect asupra gradului de compactare al solului. Stimuleaza aparatul radicular sa intre mai adanc in pamant si creeaza conditii favorabile dezvoltarii microorganismelor din sol
 • Mareste activitatea din rizosfera astfel se creeaza microfisuri si solul se afaneaza
 • imbunatateste sanatatea plantelor in general, limitand necesarul de aport in azot. Se poate aplica la orice plante verzi. 
 • Mareste fertilitatea solului si ajuta la prevenirea pierderii de nutrienti datorate ploilor abundente
Analiza

2.0% Azot (N) total, 2.0% azot organic din aminoacizi, peptide

2.7% Potasiu (K) sub forma de (K2O) solubil in apa

20% Acizi humici

7.5% Aminoacizi de origine vegetala

0.05% Fier (Fe) solubil in apa, chelat EDTA

0.03% Mangan (Mn) solubil in apa, chelat EDTA

0.02% Zinc (Zn) solubil in apa, chelat EDTA

Contine: 4% Extract concentrat de alge brune

Detalii tehnice

Ingrasamant foliar/ radicular pentru gazon FERTHUMIC. Conceput pentru marirea activitatii biologice in rizosfera: radacina gazonului si microorganismele din jurul ei. Mareste capacitatea radacinii de a elimina exudati, creeaza microfisuri in sol, stimuleaza dezvoltarea bacteriilor din rizosfera, stimuleaza cresterea radacinilor. Are efect direct si indirect asupra gradului de compactare al solului. Stimuleaza aparatul radicular sa intre mai adanc in pamant si creeaza conditii favorabile dezvoltarii microorganismelor din sol. Acest produs pe baza de aminoazici, alge brune si acizi humici aduc un aport rapid de hrana si fitohormoni care ajungand in sol  vor mari exponential activitatea biologica. Cu cat avem o activitate biologica mai mare cu atat solul nostru va fi mai afanat si radacina gazonului va avea acces mai mare la nutrienti, apa si oxigenul va patrunde mai adanc. Diferenta intre FERTHUMIC si FERTALGA e ca FERTHUMIC este conceput pentru imbogatirea cu substante nutritive a rizosferei (radacina plantei si microorganismele care traiesc in jurul radacinii).

Aplicare

Foliar: in orice perioada a anului impreuna cu alti foliari pentru facilitarea absorbtiei nutrientilor. 100-150 ml cu 5 L apa/ 100 mp. 

Radicular: 150-200 ml cu 5 L apa/100 mp apoi irigat usor. In orice perioada a anului, solul sa nu fie inghetat.

Distribuiti foliarul pe foliajul uscat (preferabil)  la jumatatea diminetii sau dupamasa. Nu irigati sau tundeti 6 ore dupa aplicare. Preferabil sa tundeti doar dupa 2 zile. Feriti aplicarea pe supratete de beton, marmura, granit.

ingrasamant gazon si amendament carbion te

Carbion 8 TE

Azot organic 8%. Carbon 50%. Microelemente. Ecologic

Cu aminoacizi de origine biologica si microelemente care sunt usor absorbite si asimilate de plante. Mareste capacitatea plantei de a produce produsi primari ai metabolismului (strict necesari) si produsi secundari (intaresc rezistenta plantei la factori de stress: caldura, frig, vant, fungi si insecte).

Ambalaj Dozaj Acopera N
5 L
200-300 ml
2000 mp
16 gr
Beneficii
 • Ecologic – se poate folosi la peluzele gradinitelor, parcurilor, agricultura ecologica
 • Il recomandam in special in situatia cand se infiinteaza peluze pe soluri slab fertile, se poate aplica peste seminte 
 • Sursa de microelemente: Fe, Cu, Mn, Zn
 • Azot cu eliberare lenta din aminoacizi, peptide care sunt descompuse in sol de catre microorganisme
 • Are efect asupra cresterii cantitatii de rezerve de hrana in planta: acumulare de vitamine si hormoni naturali, carbohidrati si intareste sistemul imunitar al plantei
 • Mareste capacitatea plantei de a retine apa reducand efectul de desicare (deshidratare) atat vara cat si iarna
Analiza
Detalii tehnice

CARBION 8 TEcontine aminoacizi de origine biologica si microelemente care sunt usor absorbite si asimilate de plante. Mareste capacitatea plantei de a produce produsi primari ai metabolismului (strict necesari) si produsi secundari (intaresc rezistenta plantei la factori de stress: caldura, frig, vant, fungi si insecte).

Aplicare

Radicular: 200-300 ml / 100 mp in 10 L apa. Dupa aplicare se iriga. Aplicati preferabil dimineata pe frunza uscata cand plantele absorb cel mai bine nutrientii.  Aplicati in zilele caniculare doar dimineata devreme sau dupamasa. Se poate reaplica dupa 7-10 zile. Nu necesita irigare dupa aplicare.

preventiv fungicid gazon

PHOS Mg

NPK 3.25.0 + 6 MgO

Ingrasamant pentru gazon pentru prevenirea bolilor pe baza de fosfiti. Stimuleaza planta sa produca substante antifungice. Supliment de magneziu. Efect sistemic. NU este un fungicid.

Ambalaj Dozaj Acopera N
5 L
100 ml
5000 mp
3 gr
Beneficii
 • Stimuleaza planta sa produca mai multe substante de aparare
 • Planta recunoaste mai rapid infectia
 • Intrerupe sau incetineste semnificativ inmultirea agentului patogen si da timp plantei sa se apere
 • Imbunatateste culoarea si  densitatea gazonului 
 • Are impact pozitiv asupra sistemului radicular
Analiza

1

3% Azot (N) total; 3 % azot ureic

25% Fosfor (P) sub forma de anhidrida fosforica P2O5

6% Magneziu (Mg) sub forma de oxid de magneziu MgO sulubil in apa

Detalii tehnice

Acesta trebuie sa faca parte dintr-un management corect al gazonului: irigat, tuns, fertilizat.

Aplicarea acestui ingrasamant pe baza de fosfiti are un efect preventiv fata de infectiile fungice sau bacteriene. Face ca planta sa produca substante cu care se apara impotriva fungilor sau bacteriilor daunatoare fara sa afecteze alti fungi/ bacterii benefice din sol si are si efect direct asupra fungilor (blocheaza parti din metabolismul fungului). Substantele produse de planta o vor proteja in intregime de la radacina pana la varf fata de fungicidele clasice care sunt de contact, chiar si cele sistemice au doar efect local, adica doar in imediata apropiere a locului unde a cazut pe frunza/ tulpina. Corecteaza carentele de magneziu.

Aplicare

Oricand, indiferent de anotimp insa nu la mijlocul zilelor toride. Vara preferabil dupamasa; toamna / primavara in orice parte a zilei doar temperatura sa nu fie peste 25C, daca temp este peste 25 C aplicati dupamasa sau dimineata dupa ce se ridica roua.

Dispenser ingrasaminte foliare

Cu o capacitate de 1 L poate acoperi 1000 mp in 5-7 minute cu o doza de foliar de 100 ml /100 mp. Conectare la furtunul de gradina.

32.90 lei

Performanta & cost

Combinatia de macronutrienti, acizi humici, aminoacizi, alge marine, microelemente care se poate obtine folosind gama de ingrasaminte semintegazon.ro  asigura o performanta exceptionala la un cost rezonabil.

Constant & adecvat

Nutritia de baza ajuta planta de gazon sa reziste presiunilor bolilor, insectelor, traficului si conditiilor meteorologice stresante. Aplicarea nutrientilor sub forma de ingrasaminte granulare asigura niveluri adecvate, constante de nutritie plantelor pe tot parcursul sezonului de vegetatie. 

Plan & rezultate

Un plan de baza pentru fertilizarea gazonului consta in aplicarea regulata de ingrasaminte solide (3-6 pe sezon). Nutritia foliara (lichida) se aplica pentru completarea nutritiei granulare de baza cu microelemente, biostimulatori, bacterii si fungi benefici (PGPR), coloranti, diversi compusi pentru prevenirea stresului termic si hidric sau prevenirea bolilor.