fbpx

SeminteGazon.ro

Ingrijirea gazonului. Primul tuns din 2020. Cu ce ajuta?

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email

Azi e 9 februarie 2020, vreme buna peste 10C la soare iarba s-a dezghetat insa la umbra e inca inghetata. Gazonul a fost fertilizat in noiembrie, a crescut frumos si pe perioada iernii, si-a mentinut desimea si culoarea.

Cand tundem gazonul iarna?

Daca gazonul tau este pe soare si e inalt de peste 6-7 cm il poti tunde si e chiar recomandat. In mix-urile de seminte de gazon sunt de obicei amestecate  diferite tipuri de iarba, unele cresc mai repede altele mai incet de aceea tunderea e indicata acum (chiar si iarna) ca sa il uniformizam si sa dam sansa tuturor speciilor de iarba din gazonul nostru sa ajunga la soare.

In gazonul inalt combinat cu o eventuala zapada si urmata de zile calde exista un risc extrem de crescut de aparitie al unor fungi si de sufocare a firului de iarba.

Tunderea gazonului in plina iarna. Cu ce ajuta?

De aceea tunderea gazonului acum, chiar si in plina iarna e benefica. Intretinerea gazonului incepe de acum, cu cat facem mai repede unele operatii cu atat gazonul nostru va fi mai frunos in restul anului.

Un alt beneficiu al tunderii  e ca stimuleaza formarea de noi frunze si gazonul se va indesi.

In cazul in care ai muschi in gazon aceasta tundere va ajuta ca la aplicarea fertilizantului care contine sulfat de fier (acesta omoara muschiul) peste 2 saptamani bobitele de fertilizant sa ajunga pe sol in loc sa ramane suspendate pe frunzele gazonului. 

Atentie tundeti doar daca gazonul are peste 6-7 cm, nu mai mult de o treime din lungime si nu e inghetat.

Ce urmeaza in urmatoarele saptamani?

Daca gazonul tau care contine lolium perenne/ poa pratensis/ festuca arundinaceea si e expus total la soare si nu are o lungime acum de peste 6-7 cm inseamna ca nu a avut suficienta hrana in iarna, fii pregatit sa ii administrezi ferilizant cu eliberare rapida+lenta/ controlata  la sfarsitul lui februarie.

Cateva exemple de produse care te pot ajuta la ingrijirea gazonului: SPRINT N si SOIL LIFE.

In cazul in care ai muschi pe sol trebuie aplicat un fertilizant bogat in sulfat de fier, acesta omoara muschiul si are si ca efect o puternica inverzire a gazonului. Iti recomadam SUPER IRON.

De ce fertilizant care e cu eliberare rapida+lenta/ controlata? Despre asta intr-un articol viitor pana atunci ne vedem pe youtube!

cand se seamana gazonul cum semanam gazonul cum se seamana gazonul cum tund gazonul fertilizare gazon fertilizator gazon gazon rulou gazonul iarna gazonul toamna iarna gazonul ingrasamant gazon ingrijirea gazonului ingrijirea gazonului dupa iarna ingrijirea gazonului in primul an insamantarea gazonului insamantare gazon intretinerea gazonului intretinere gazon intretinere gazon curte intretinere gazon dupa iarna intretinere gazon toamna irigarea gazonului pete in gazon? plantare gazon prima tundere gazon semanarea gazonului semanare gazon seminte gazin seminte gazon semintegazon.ro tunderea gazonului tunderea gazonului iarna tunderea gazonului primavara tundere gazon iarna udarea gazonului

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest

#intretinerea gazonului

#tunderea gazonului

#insamantare gazon

#fertilizare gazon

#seminte de gazon

#ingrasamant gazon primavara

#ingrasamant gazon

#gazon rulou

#seminte de iarba

#seminte gazon profesional

#gazon

Aboneaza-te la newsletter pentru articole exclusive.

MUST READ

Alte articole

udarea dupa semanarea gazonului
Semanarea gazonului
admin

Cum irigam (udam) gazonul dupa insamantare?

Udarea dupa insamantare se imparte in 3 perioade: udarea pana samanta germineaza ziua 1-15 dupa insamantare, udarea cand iarba e deja rasarita are 5-6 cm radacina e proeminenta si deja gazonul isi poate procura apa de la adancime; (va recomand sa smulgeti cateva fire sa vedeti cat de lunga e radacina), iar a treia etapa e udarea gazonului format

Citeste tot articolul »