fbpx

SeminteGazon.ro

Ai iarba? Sa fie verde!

Seminte gazon

Alege unul din mix-urile de seminte potrivit cerintelor tale. Toate mix-urile sunt create din soiuri de iarba de gazon de elita. Aceste mix-uri de seminte satisfac si cele mai ridicate cerinte. In cazul in care aveti nevoie de suport va rugam sa ne contactati

Va recomandam sa nu semanti cat timp temperaturile sunt peste 28C !

Soiurile de iarba de gazon din mix-urile Sport PREMIUM, Safari Play LS sunt de cea mai inalta calitate; contin soiuri care se afla in topul soiurilor la testele internationale din anul 2020. Sunt ambalate recent si asigura formarea unui gazon uniform, des chiar si pentru cei care seamana pentru prima data

Ghid pentru insamantare + tutoriale video

Va rugam consultati ghidul pentru insamantarea sau suprainsamantarea gazonului. In cazul in care GHIDUL nu a raspuns la anumite intrebari  sa ne contactati prin intermediul SOS GAZON

seminte gazon profesional sport

Seminte gazon profesional

Sport Premium

Pentru peluze cu un aspect deosebit, remarcabil prin desime, foliaj fin, lucios de culoare verde mediu-inchis.  Are cea mai mare rezilienta la trafic si capacitate de regenerare prin formarea de noi plante. Il recomandam celor pasionati de curte, gradina si gazon. Pe parcursul verii poate suferi de la urina de la animale.  

55 % lolium perenne , 35 % poa pratensis, 10 % festuca rubra

Finete
0%
Desime
0%
Trafic
0%
Soare
0%
Umbra
0%
Urina animale
Ambalaj Acopera Pret Detalii
1 kg
30-40 mp
40.86
>>
5 kg
150-200 mp
200
>>

Recomandam acest mix de seminte gazon profesional SPORT PREMIUM   pentru peluze cu valoare estetica mare supuse traficului intens, in curti cu soare cel putin 7-8 ore pe zi. In zonele mai umbroase va fi nevoie ca primavara sa mai aruncati seminte dupa scarificare. Necesita cea mai riguroasa intretinere insa se recompenseaza pe deplin prin desime, culoare, rezistenta la trafic si un foliaj extrem de fin.

Tunderea: de la 2.5 la 7 cm, primavara si toamna in perioada de crestere necesita tunderi de 2 ori pe saptamana. Are o viteza de crestere rapida deci regularitatea tunsului e obligatorie pentru a respecta regula de a nu tunde mai mult de 1/3 din lungimea firului. Irigarea: se va face saptamanal sau de 2 ori pe saptamana in cazul solurilor nisipoase. Pe perioada verii se va iriga de 2 ori pe saptamana. Fertilizarea: de cel putin 4 ori pe an cu ingrasamant solid. Pentru peluzele cu trafic intens probabil vor fi necesare 5 fertilizari. Scarificarea: necesita scarificarea superficiala de minim 2 ori pe an. Erbicidarea: suporta erbicidarea pentru combaterea tuturor buruienilor

Zonele din gazon care nu au cel putin 6-7 ore de soare vor necesita suprainsamantare primavara pentru indesire. E sensibil vara la urina de la animalele femele (depinde foarte mult de regimul de hrana primit de animale). Scarificarea inainte de vara si inainte de toamna trebuie facuta ca sa indepartam frunzele moarte de pe sol, aceasta ajuta si la prevenirea bolilor.

seminte gazon profesioanl safari play

Seminte gazon profesional

Safari Play LS

Cea mai potrivita alegere pentru cele mai multe curti. Formeaza un gazon des, cu foliaj mediu-fin, foarte placut vizual, de un verde sanatos mediu-inchis, rezistent la trafic. Iertator cu intretinerea facuta mai neglijent. Tolereaza cel mai bine urina de la animale. Recomandarea noastra in cele mai multe cazuri atat  curti mici cat si curti mari. 

90 % festuca arundinaceea, 10 % poa pratensis

Finete
0%
Desime
0%
Trafic
0%
Soare
0%
Umbra
0%
Urina animale
Ambalaj Acopera Pret Detalii
5 kg
140 mp
230
>>
10 kg
280 mp
450
>>

Se obtine un gazon aspectuos, des , rezistent la trafic mediu, tolereaza cel mai bine dintre toate tipurile de gazon urina de la animale si cel mai important e ca necesita mult mai putina atentie decat SPORT PREMIUM.  Cea mai potrivita alegere pentru curti mari pentru ca necesita intretinere redusa dar si pentru curti mici unde exista zone mai umbroase. Tolereaza mai bine umbra decat SPORT PREMIUM, insa de preferat sa aibe in zonele mai umbroase cel putin 6 ore de soare zilnic.

Tunderea: Suporta tunderea la 3.5 cm insa va recomandam sa il lasati la 6-7 cm dupa tuns ca sa mentineti gazonul in stare excelenta cu cat mai putin irigat, tunderi si fertilizari.  Irigarea: Primavara/toamna peluzele se vor iriga  odata pe saptamana iar vara se pot mentine foarte bine tot irigate odata pe saptamana insa cu o cantitate mai mare de apa.  Peluzele cu trafic redus pot ramane neirigate insa vara pe perioadele secetoase si caniculare sa il irigati cel putin la 2 saptamani. Fertilizarea: preferabil de cel putin 3 ori pe an la pelulzele cu trafic redus si 4 ori la peluzele cu trafic mediu. Scarificarea: odata pe an; in cazul in care se doreste un gazon foarte frumos de 2 ori pe an. Aceasta ajuta si la prevenirea bolilor. Erbicidarea: suporta erbicidarea pentru combaterea tuturor buruienilor

Acest gazon este extrem de placut visual si necesita intretinere redusa insa foarte important e: talia dupa tuns sa ramana la 6-7 cm si sa il irigati corect. Primavara pe portiunile cu mai putin soare (sub 5 ore) sa aruncati seminte ca sa mariti densitatea de plante sau sa suprainsamantati intreaga peluza daca ea e supusa traficului ridicat.

seminte gazon profesional rezistent la trafic seceta umbra

Seminte gazon profesional

Sport ingrijire redusa

O varinata mai economica care combina speciile lolium perenne si festuca arundinaceea pentu un gazon aspectuos, rezistent la trafic mediu, de culoare verde medie-deschisa. Tolereaza relativ bine urina de la animale femel. Il recomandam pentru  curti mari, zone comerciale, terenuri de sport cu intretinere scazuta.

30% lolium , 40 % festuca arundinaceea, 10 % poa pratensis, 20 % alte

Finete
0%
Desime
0%
Trafic
0%
Soare
0%
Umbra
0%
Urina animale
Ambalaj Acopera Pret Detalii
1 kg
30-40 mp
-
-
5 kg
150-200 mp
148.54
>>

O varianta economica pentru peluze unde se doreste un gazon decent, cu trafic redus si intretinere scazuta. Tolereaza umbra (minim 5 ore de soare), necesar mic de irigare, dupa o vara neirigat el isi revine dupa 1-2 ploi consistente. Culoare verde medie-deschisa. Il recomandam pentru peluze mari de peste 1000 mp  unde se doreste un gazon verde pe toata perioada anului cu minim de intretinere.

Tunderea: Suporta tunderea de la 5 cm in sus insa va recomandam sa il lasati la 7-8 cm dupa tuns ca sa mentineti gazonul in stare excelenta si cu cat mai putin irigat, tunderi si fertilizari.  Irigarea: Primavara/toamna peluzele se vor iriga  odata pe saptamana iar vara se pot mentine foarte bine tot irigate odata pe saptamana insa cu o cantitate mai mare de apa.  Peluzele cu trafic redus pot ramane neirigate insa vara pe perioadele secetoase si caniculare sa il irigati cel putin la 2 saptamani. Fertilizarea: preferabil de cel putin 3 ori pe an la pelulzele cu trafic redus si 4 ori la peluzele cu trafic mediu. Scarificarea: odata pe an; in cazul in care se doreste un gazon foarte frumos de 2 ori pe an. Erbicidarea: suporta erbicidarea pentru combaterea tuturor buruienilor

In momentul cand luati decizia pentru achizitionarea unui mix de seminte de gazon va recomandam sa utilizati mix-uri cu seminte de calitate pentru infiintare. Acest mix de seminte da un gazon decent insa va recomandam Safari Play LS aspectul fiind mult mai placut, mai des si mai rezistent necesitand  aceeasi intretinere.

gazon seminte seminte gazon insamantare gazon

Seminte gazon profesional

Royal Blue

Formeaza un gazon de un verde inchis, cu foliaj mediu-fin, moale, placut la atingere dar rezistent la trafic mediu. Tolereaza urina animalelor. Caracteristici asemanatoare cu Safari Play LS insa mai inchis la culoare. Curti cu umbra insa minim 5 ore de soare.

90 % festuca arundinaceea, 10 % poa pratensis

Finete
0%
Desime
0%
Trafic
0%
Soare
0%
Umbra
0%
Urina animale
Ambalaj Acopera Pret Detalii
1 kg
25 mp
60
-
10 kg
250 mp
499
>>

Asemanator cu Safari Play cu o culoare ceva mai inchisa.  Se obtine un gazon aspectuos, des , rezistent la trafic mediu, tolereaza  urina de la animale si cel mai important e ca necesita mult mai putina atentie decat SPORT PREMIUM.  Cea mai potrivita alegere pentru curti mari pentru ca necesita intretinere redusa dar si pentru curti mici unde exista zone mai umbroase. Tolereaza mai bine umbra decat SPORT PREMIUM, insa de preferat sa aibe in zonele mai umbroase cel putin 6 ore de soare zilnic.

Tunderea: Suporta tunderea la 3.5 cm insa va recomandam sa il lasati la 7 cm dupa tuns ca sa mentineti gazonul in stare excelenta cu cat mai putin irigat, tunderi si fertilizari.  Irigarea: Primavara/toamna peluzele se vor iriga  odata pe saptamana iar vara se pot mentine foarte bine tot irigate odata pe saptamana insa cu o cantitate mai mare de apa.  Peluzele cu trafic redus pot ramane neirigate insa vara pe perioadele secetoase si caniculare sa il irigati cel putin la 2 saptamani. Fertilizarea: preferabil de cel putin 3 ori pe an la pelulzele cu trafic redus si 4 ori la peluzele cu trafic mediu. Scarificarea: odata pe an; in cazul in care se doreste un gazon foarte frumos de 2 ori pe an. Erbicidarea: suporta erbicidarea pentru combaterea tuturor buruienilor

Acest gazon este extrem de placut visual si necesita intretinere redusa insa foarte important e: talia dupa tuns sa ramana la 6-7 cm, sa il irigati corect. Primavara pe portiunile cu mai putin soare (sub 5 ore) sa aruncati seminte ca sa mariti densitatea de plante sau sa suprainsamantati intreaga peluza daca ea e supusa traficului mediu-ridicat.

seminte de gazon gazon seminte rezistent la seceta tytan

Seminte gazon profesional

Tytan

Alegerea perfecta pentru cei care doresc o curte verde insa nu sunt pasionati de intretinerea gazonului foarte iertator daca nu este ingrijit corespunzator. Are o culoare verde inchisa, frumos, rezistent la boli pentru curti insorite si cu umbra, soluri sarace.

60 % festuca arundinaceea, 30 % festuca rubra, 10 % alte

Finete
0%
Desime
0%
Trafic
0%
Soare
0%
Umbra
0%
Urina animale
Ambalaj Acopera Pret Detalii
1 kg
30-40 mp
32.91
>>
5 kg
130-160 mp
159.55
>>

Acest mix de semine de gazon rezistent la seceta si trafic il recomandam pentru orice curte unde se doreste un gazon verde inchis la culoare, des, rezistent la calcare, cu toleranta mare la umbra, care sa necesite o intretinere scazuta si sa fie un gazon rezistent la seceta.

Ambele specii sunt folosite in acest mix pentru a forma cel mai bun gazon pentru curte pentru cei care doresc o curte verde insa nu sunt pasionati de intretinerea gazonului. 

 

Tunderea: Suporta tunderea la 5 cm insa va recomandam sa il lasati la 6-7 cm dupa tuns ca sa mentineti gazonul in stare excelenta cu cat mai putin irigat, tunderi si fertilizari.  Irigarea: Primavara/toamna peluzele se vor iriga maxim odata pe saptamana iar vara se pot mentine foarte bine tot irigate odata pe saptamana insa cu o cantitate mai mare de apa.  Peluzele cu trafic redus pot ramane neirigate insa vara pe perioadele secetoase si caniculare sa il irigati cel putin la 2 saptamani. Fertilizarea: preferabil de cel putin 2 ori pe an la pelulzele cu trafic redus si 3 ori la peluzele cu trafic mediu. Scarificarea: odata pe an; in cazul in care se doreste un gazon foarte frumos de 2 ori pe an. Erbicidarea: suporta erbicidarea pentru combaterea tuturor buruienilor. Trebuie erbicidate buruienile cu frunza ingusta imediat de la aparitia lor.

Acest gazon este extrem de placut vizual si necesita intretinere redusa insa foarte important e: talia dupa tuns sa ramana la 6-7 cm, sa il irigati corect. Primavara pe portiunile cu mai putin soare (sub 5 ore) sa aruncati seminte ca sa mariti densitatea de plante sau sa suprainsamantati intreaga peluza daca ea e supusa traficului mediu-ridicat.

gazon seminte

Seminte gazon profesional

Elegant

Mix de specii de iarba rezistente la umbra insa au totusi nevoie de 3 ore de soare direct ca sa mentina un gazon des 12 luni pe an. In cazul in care aveti zone umbrite dar sunt 3-4 ore de soare va recomandam gazonul TYTAN sau SAFARI PLAY.

80% festuca rubra, 10% festuca trachyphylla, 10% agrostis capilaris

Finete
0%
Desime
0%
Trafic
0%
Soare
0%
Umbra
0%
Urina animale
Ambalaj Acopera Pret Detalii
1 kg
30 mp
32.18
>>
5 kg
150 mp
-
-

Mix-ul de seminte ELEGANT contine specii de iarba care tolereaza foarte bine umbra INSA NU SE VA FOLOSI

  • la peluzele expuse la soare mai mult de 7-8 ore (peste vara e posibil sa ia o culoare aurie fara sa moara planta. – odata cu scaderea temperaturilor isi va reveni.
  • peluzele cu trafic zilnic
  • dupa ce e rasarit si are 4-5 cm se va iriga doar cand solul e uscat la suprafata; irigarea abundenta si irigarea facuta seara  va conduce la degradarea gazonului si asta e valabil la orice tip de gazon pentru uz rezidential. 

Tunderea: de la 1.2 cm la 5 cm, primavara si toamna in perioada de crestere necesita tunderi rare la 2 sapt. Are o viteza de crestere foarte inceata. Irigarea: se va face doar cand solul e uscat la suprafata.  Fertilizarea: de 2 ori pe an cu ingrasamant solid. Scarificarea: necesita scarificarea superficiala de minim 2 ori pe an. Erbicidarea: suporta erbicidarea pentru combaterea buruienilor cu frunza lata. Pentru combaterea buruienilor cu frunza ingusta apelati la specialist imediat ce observati aparitia buruienilor.

IDEAL DE FOLOSIT ca suprainsamantare in zonele cu umbra deasa insa de preferat sa fie cel putin 3 ore de soare pe zi altfel dupa iarna exista posibilitatea sa se rareasca putin si trebuie intervenit cu seminte primavara.

In cazul in care aveti zone umbrite dar sunt 3-4 ore de soare gazonul TYTAN sau SAFARI PLAY e o varianta mai buna si eventual suprainsamantati cu ELEGANT daca e cazul.

FOARTE IMPORTANT: irigati zonele umbrite cu mult mai putina apa decat zonele expuse la soare! Irigati doar cand solul e uscat la suprafata.

Va recomandam sa nu semanti fara sa folositi ingrasamant la semanat

Aplicarea unui ingrasmant la semanat asigura necesarul de nutrienti de la germinare si pana la primul tuns. Folositi fertilizanti speciali pentru gazon care NU dauneaza tinerelor plantute. Nu semanati gazon fara a folosi ingrasamant la semanare, altfel iarba va rasari foarte neuniform, cu intarzieri de crestere si o iarba imatura la intrarea in vara sau iarna, foarte susceptibila la boli si sa fie napadita de buruieni.

Insamantarea gazonului

Insamantarea

Semanarea corecta a gazonului pentru rezultate foarte bune din prima!

Intretinerea gazonului

Renovarea

Cum refacem un gazon distrus? Scarificarea, suprainsamantarea, fertilizarea

Insamantare si irigare

Irigarea

Cum irigam pentru o rasarire cat mai rapida si uniforma ? Atentie: prea multa apa strica!

Insamantarea gazonului: pasii corecti pentru obtinerea unui gazon des, fara goluri, fara buruieni cu o suprafata dreapta fara denivelari, placut la tuns? In link-ul de mai jos gasiti raspunsurile inclusiv si tutorial video.

– Vegetatia de pe sol. Ce facem cu ea?
– Erbicidam sau nu vegetatia existenta?
– Curti unde trebuie adusa umplutura
– Ce sol aducem ca si umplutura?
– Pasii pentru pregatirea solului
– Zonele din curte aflate la umbra (mai putin de 4 ore de soare)
– Importanta aplicarii de nisip/hamuca/chisai + compost /turba peste seminte
– Sistemul de irigat
 
VIDEO:
– Semanarea gazonului a-z
– Irigarea dupa semanare si primele tunderi
– Irigarea corecta a gazonului pe parcursul anului

 

GHID pentru alegerea gazonului potrivit

Va rugam acordati cateva minute sa consultati din tabel caracteristicile pe care le are curtea dvs.