fbpx

SeminteGazon.ro

SKU erbicid-gazon-1000mp Category

Combaterea buruienilor

Erbicid selectiv pentru gazon 80 ml pentru 1000 mp

Erbicidarea gazonului

Suprafata acoperita

1000 mp

lei 30.00

+19.90 lei transport / comanda
  • Alegerea potrivita
  • Suport profesionist
  • Asistenta 24/7
  • Suport pe email
  • Tutoriale youtube
  • Descriere completa a produsului
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter

Descriere produs

ATENTIE! este un erbicid selectiv pentru combaterea buruienilor. 

NU este omologat in Romania pentru folosirea in gazon. 

 

Substanta activa din acest erbicid : mesotrione are un spectru foarte larg de combaterea a buruienilor atat monocotiledonate (cu frunza ingusta) cat si buruieni dicotiledonate (cu frunza lata) .  Actioneaza atat asupra buruienilor in stare vegetativa (postemergent) cat si aupra buruienilor care sunt in stare de samanta (preemergent).

Ce buruieni combate? 

Substanta activa din acest erbicid are un spectru foarte larg de buruieni pe care le combate. Controleaza atat buruieni monocotiledonate cat si buruieni dicotiledonate. Combate atat buruienile aflate in stadiu vegetative (au frunza) cat si buruienile aflate sub forma de samanta in sol – cand acestea rasar ele absorb prin frunza erbicidul si mor.

Are un spectru de combatere extrem de larg- peste 300 de specii de buruieni. 

Buruieni monocotiledonate (cu frunza ingusta): costrei, pir, iarba barboasa, mohor, etc.

Buruieni dicotiledonate (cu frunza lata): papadie, trifoi, mur de miriste, spanac salbatic, etc.

Are efect postemergent-buruieni rasarite cat si preemergent-buruieni nerasarite. Efectul preemergent este de 8-10 saptamani in functie de sol, humus, irigare, temperatura, activitatea biologica din sol.

Dozarea erbicidului

8 ml cu 3-4 L apa pentru 100 mp. Masurati exact cantitatea de erbicid cu o seringa.Folositi 10 ml daca gazonul e infestat cu buruieni batrane, pir, poa annua.

La semanat aplicati peste seminte imediat dupa ce fost pusa samanta si fertilizantul si tavalugite 12 ml erbicid cu 5 L apa/100mp. Puteti uda imediat.

Nu mariti doza. Nu combinati cu alte erbicide, pesticide, fungicide. Folositi masca de protectie, manusi. Evitati contactul cu pielea, ochii. 

Cand puteti aplica acest erbicid?

Speciile de iarba de gazon care tolereaza erbicidele care au ca substanta activa mesotrione sunt: lolium perenne, festuca arundinaceea, poa pratensis.
Gazonul format sau suprainsamantat cu mix-uri de seminte care contin festuca rubra mai mult de 20% poate suferi  (plantele de festuca rubra).

Atentie chiar daca gazonul contine intre 20%-50% Festuca rubra puteti erbicida respectand doza insa exista un risc. Oricum o suprainsamatare va aduce gazonul in scurt timp intr-o stare foarte buna.

Gazonul daca este recent insamantat se poate erbicida numai dupa ce toata iarba a fost tunsa de 2-3 ori, fertilizata chiar inainte de aplicarea erbicidului si nu exista plantute de gazon care rasar sau sunt foarte tinere. 

Nu aplicati acest erbicid daca aveti trifoi si doriti sa aveti trifoi in gazon. 

Doza recomandata este de 8 ml de erbicid impreuna cu 3-4 L apa pentru 100 mp de gazon.
Urmariti sa nu ploua sau sa nu porneasca sistemul de irigat in urmatoarele 3-4 ore.
Irigati abundent in ziua urmatoare aplicarii cu 10-15 L apa/mp.
Aplicati erbicidul la 2 zile dupa tundere. 

Nu aplicat ierbicidul pe iarba proaspat tunsa.

Tundeti gazonul dupa 5 zile de la aplicarea erbicidului.

Urmariti sa nu bata vantul cand aplicati.

Pe ce tip de gazon putem aplica erbicid pe baza de mesotrione?

Speciile de iarba de gazon care tolereaza erbicidele care au ca substanta activa mesotrione sunt: lolium perenne, festuca arundinaceea, poa pratensis.
Gazonul format sau suprainsamantat cu mix-uri de seminte care contin festuca rubra mai mult de 20% poate suferi putin (plantele de Festuca rubra).
Insa puteti erbicida si ulterior puteti suprainsamanta usor cu un mix de seminte care sunt tolerante la mesotrione.
Atentie chiar daca gazonul contine intre 20%-50% festuca rubra puteti erbicida respectand doza insa exista un risc. Oricum o suprainsamatare va aduce gazonul in scurt timp intr-o stare foarte buna.

Efecte secundare

Iarba de gazon din speciile lolium perenne, festuca arundinaceea, poa pratensis sunt foarte tolerante la acest erbicid insa poate exista o usoara albire a firelor care este reversibila. Efectele secundare dispar  dupa 2-3 tunsori.

Cand se poate reaplica?

Erbicidul este foarte eficient insa daca mai exista buruieni care nu au fost afectate puteti repeta erbicidarea dupa 4-5 saptamani de la prima aplicare.

Am semant si gazonul e plin de buruieni . Ce fac?

In cazul in care ati semant gazon fara sa folositi acest erbicid la semanare probabil gazonul dvs e infestat cu buruieni.
Daca gazonul nu este rasarit foarte uniform mai aruncati seminte si compost deasupra ca sa il indesati bine.
In cazul in care semanarea ati facut-o primavara prioritatea e sa aveti gazonul des dupa care se va putea trece la eliminarea buruienilor. Semanati cat mai devreme inaintea venirii caniculei ca semintele sa rasara si planta de iarba de gazon sa fie maricica pe cand se instaleaza canicula.
Dupa ce si aceste seminte au rasarit si ati tuns gazonul de 2-3 ori puteti aplica erbicidul.

Poate afecta si alte plante ornamentale din gradina?

Da. Daca la aplicare ajunge pe frunzele plantelor ornamentale din gradina le poate afecta. Aveti grija sa nu bata vantul.

Dauneaza animalelor? 

Dupa aplicare nu lasati animalele sa calce pe gazon timp de 12 ore. 
Daca aveti catei si pisici indepartati eventuala iarba mai inalta de langa gard pe care de obicei ei o mananca. 

 

A plouat imediat dupa aplicare ce fac?

Nu mai reaplicati erbicidul decat dupa 4-5 saptamani. El contine surfactant o substanta care face ca erbicidul sa se lipeasca foarte bine de frunza buruienilor.

 

Suprafata acoperita

1000 mp

Semanarea corecta a gazonului

Citeste despre fertilizarea gazonului, greseli frecvente la aplicarea fertilizantului pentru gazon. Fertilizarea gazonului la semanat.

udarea dupa semanarea gazonului
Semanarea gazonului
admin

Cum irigam (udam) gazonul dupa insamantare?

Udarea dupa insamantare se imparte in 3 perioade: udarea pana samanta germineaza ziua 1-15 dupa insamantare, udarea cand iarba e deja rasarita are 5-6 cm radacina e proeminenta si deja gazonul isi poate procura apa de la adancime; (va recomand sa smulgeti cateva fire sa vedeti cat de lunga e radacina), iar a treia etapa e udarea gazonului format

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Insamantare gazon primavara: riscuri si cum le minimizam

“Semanarea falsa” implica crearea conditiilor propice pentru incoltirea semintelor de buruieni si apoi indepartarea lor. Aceasta metoda se poate aplica incepand cu mijlocul lui aprilie cand solul este cald si apare epoca propice (sfarsit aprilie-sfarsit de mai) pentru rasarirea buruienilor problematice.

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Semanarea gazonului toamna

Ca regula generala trebuie avut in vedere ca gazonul de la samanta pana la stadiul cand este pregatit sa suporte inghetul are nevoie de aproximativ 45 de zile cu temperaturi ziua de peste 10C si noaptea peste 6-7C.

Citeste tot articolul »

Insamantarea gazonului

Videoclipuri despre insamantarea gazonului, pregatirea solului pentru insamantare gazon. Insmantarea gazonului primavara, semanarea gazonului toamna

Articole recente

Detalii cu diverse operatii sezoniere in gazon, produse noi

MUST READ