fbpx

SeminteGazon.ro

Fertilizant gazon

Aerator gazon lichid FERTHUMIC 5 L- substanțe humici, alge marine si biostimulatori

Produs profesional pentru intretinerea gazonului

Ingrasamant foliar pentru gazon FERTHUMIC 5L. Conceput pentru marirea activitatii biologice in rizosfera: radacina gazonului si microorganismele din jurul ei. Aportul de aminoacizi, fitohormoni naturali de crestere, polizaharide au ca efect marirea activitatii radacini si a microorganismelor din sol, aceastea fiind mai active ele vor afana solul reducand semnificativ gradul de compactare in mod natural.

Greutate 1 kg
Suprafata acoperita

100-150 ml/100 mp

Are efect timp de

Termen lung.

Eficienta

Organic. Ecologic.

Perioada aplicare

In orice perioda a anului.

lei 220.00

+19.90 lei transport / comanda
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter

Descriere ingrasamant gazon

Ingrasamant gazon lichid FERTHUMIC 5L

Mareste capacitatea radacinii de a elimina exudati , creeaza microfisuri in sol, stimuleaza dezvoltarea bacteriilor din rizosfera, stimuleaza cresterea radacinilor.Fertilizant cu azot organic. Extract lichid de drojdie acizi humici, alge brune, aminoacizi, fier (Fe), mangan (Mn),zinc (Zn).

PRODUS ECOLOGIC

Are efect direct si indirect asupra gradului de compactare al solului. Stimuleaza aparatul radicular sa intre mai adanc in pamant si creeaza conditii favorabile dezvoltarii microorganismelor din sol. Mareste activitatea din rizosfera astfel se creeaza microfisuri si solul se afaneaza. 

Gazonul elimina (exudeaza) prin radacina 25%-33% din substantele nutritive pe care le produce.  Firul de iarba doneaza o parte din nutrientii pe care ii produce microorganismelor din sol pentru ca radacina gazonului formeaza o sinergie cu acestea. Microorganismele sunt capabile sa extraga nutrienti din sol (pe care radacina gazonului nu ii poate accesa) si sa ii transfere plantei iar acesta fiind capabila sa produca substante mai compelexe care se pot sintetiza doar prin fotosinteza doneaza o parte catre microorganisme. Simbioza dintre radacina gazonului si microorganisme maresc suprafata de absortie a radacinii de cateva sute de ori.

Acest produs pe baza de aminoazici, alge brune si acizi humici aduc un aport rapid de hrana si fitohormoni care ajungand in sol vor mari exponential activitatea biologica. Cu cat avem o activitate biologica mai mare cu atat solul nostru va fi mai afanat si radacina gazonului va avea acces mai mare la nutrienti, apa si oxigenul va patrunde mai adanc.

Diferenta intre FERTHUMIC si FERTALGA e ca FERTHUMIC este conceput pentru imbogatirea cu substante nutritive a rizosferei (radacina plantei si microorganismele care traiesc in jurul radacinii). 

Contine cea mai de calitate hrana pentru orice organism: aminoacizi esentiali. 

Contine cele mai importanti fitohormoni pentru cresterea si ramificarea radacinii: auxine si gibereline

Contine citochinina, fitohormon care are rol in diviziunea celulara si mobilitatea nutrientilor. 

Produs care are la baza aminoacizi de natura vegetala care sunt imediat absorbiti si utilizati de catre firul de iarba cu efect de stimulare si regenerare a tesuturilor; alge brune care contin peste 60 de microelemente, auxine, citochinine, gibereline; aminoacizi.

FERTHUMIC este un ingrasamant foliar pentru gazon cu azot organic care contine alge brune. Acest ingrasamant stimuleaza procesul natural de dezvoltare al plantei si are efect asupra cresterii cantitatii de rezerve de hrana in planta. Acestea au ca rezultat o acumulare de vitamine si hormoni naturali.

FERTHUMIC are ca scop stimularea aparatului radicular si dezvoltarea microorganismelor din sol.

Extractul de alge marine brune din acest ingrasamant foliar pentru gazon mareste capacitatea plantei de a retine apa reducand efectul de desicare (deshidratare)  pe timpul verii sau iernii datorita uscaciunii sau vantului uscat. Extractul de alge marine actioneaza asupra dezvolarii radacinii.

Compozitie ingrasamant foliar pentru gazon FERTHUMIC :

Contine: azot organic (N), fier (Fe) chelat EDTA, mangan (Mn) chelat EDTA, zinc (Zn) chelat EDTA, extract de alge marine brune 4 %, 7.5 % aminoacizi, 20 % acizi humici, 2,7 % potasiu (sub forma de oxid de potasiu (K2O).

Are efect benefic asupra microorganismelor din sol si al plantei.

Dozaj ingrasamant foliar pentru gazon FERTHUMIC:

Aplicarea acestui produs se poate face saptamanal in orice perioada a anului mai putin cand iarba este inghetata.

Se poate aplica saptamanal, nu exista supradozaj insa va recomandam sa nu depasiti 200 ml/ 100 mp la o aplicare.

100 -150 ml / 100 mp. Dupa aplicare irigati 5 minute ca substantele sa ajunga pe sol. 

Preferabil aplicati acest produs cand solul este umed dar firul de iarba este uscat.

Agitati bine produsul inainte de utilizare.

Ingrasamant foliar gazon FERTHUMIC cu aminoacizi si fitohormoni:

Formulare bogata in aminoacizi si proteine: arginina, metionina, glutamina, glicina, betaina fitohormoni: auxine, gibereline si citochinine;  acizi humici si fulvici, peptide, polizaharide, vitamine si elemente minerale ca fier, mangan, zinc. Algele brune contin peste 60 de microelemente.

Giberelinele – fitohormon natural, stimulator de crestere;

Citochinine – proteine si glicoproteine cu rol de a transmite informatia intre celule; indinspensabile reproducerii celulare.

Glutamina – plantele absorb azot in special sub forma ne NH3 care este toxic daca nu este convertit in substante care nu sunt toxice plantei, glutamina are rol in transformarea amoniacului NH3 in substante intermediare netoxice.  Glutamina este un aminoacid din care planta obtine alti aminoacizi si proteine esentiale.

Glicina, glutamina, prolina – au rol in pastrarea apei in celula in cazul situatiilor de stress termic (temp ridicate). Au rol  in fotorespiratie pe timpul verilor caniculare;

Aminoacizii sunt esentiali pentru planta si contribuie la:

  • construirea si conservarea mai multor carbohidrati inseamna mai multa energie redirectionata catre radacinile de constructie;
  • cresc absorbtia si eficienta erbicidelor, fungicidelor, fertilizantilor;
  • imbunatatesc raspunsul si longevitatea culorilor din aplicatiile nutritive;
  • cresc vigoarea plantelor;
  • imbunatatesc sanatatea plantelor in general, limitand necesarul de aport in azot;

Efecte ingrasamant foliar gazon FERTHUMIC

Efecte imediate: stimularea regenerarii tesuturilor plantei, cresterea metabolismului.

Efecte pe termen lung: mareste capacitatea solului de a retine nutrienti si creeaza microfisuri in sol. Creeaza conditii propice dezvoltarii radacinilor si bacteriilor din jurul rizosferei. 

Perioda de aplicare ingrasamant lichid gazon:  pe tot parcursul anului.

Aspecte tehnice ingrasamant gazon lichid FERTHUMIC

Indicat pentru Cresterea activitatii microbiene in sol care duce la afanarea solului, biostimulant pentru dezvoltarea radacinii.
Element dominant Aminoacizi esentiali, fitohormoni, oligoelemente, azot organic. ECOLOGIC.
Ce efect are Aduce aport important de aminoacizi care pot fi folositi imediat de catre planta in repararea tesuturilor, sinteza de clorofila transformarea azotului sub forma de NH3 in substante netoxice plantei. Afect benefic asupra metabolismului plantei.
Aplicare Cu pulverizatorul.
Norma 100-150 ml /100 mp urmat de irigare cateva minute ca substantele sa ajunga in sol.
Perioada de aplicare In orice perioada a anului.

A se evita aplicarea pe perioada zilelor caniculare sau cand iarba e inghetata. Daca aplicati vara sa o faceti dupamasa dupa care irigati usor.

Atentie Produsul este ECOLOGIC si nu este daunator animalelor, plantelor.

 

Ingrasamant foliar gazon  FERTHUMIC  pentru reechilibrarea proceselor metabolice din firul de iarba.

Poate te intereseaza aceste  videoclipuri postate pe canalul nostru de Youtube: Fertilizare gazon toamna , Cum am intretinut gazonul ;  Ingrasamant gazon: moft sau necesitate

Disclaimer:

Compania nu isi asuma responsabilitatea pentru utilizarea incorecta a produsului si nu va putea fi trasa la raspundere pentru daune cauzate plantelor sau oamenilor. Daca doriti sa amestecati acest produs cu alte produse va rugam efectuati un test pe o suprafata mai mica.

Greutate 1 kg
Suprafata acoperita

100-150 ml/100 mp

Are efect timp de

Termen lung.

Eficienta

Organic. Ecologic.

Perioada aplicare

In orice perioda a anului.

Compozitie

Contine: azot organic (N), fier (Fe) chelat EDTA, mangan (Mn) chelat EDTA, zinc (Zn) chelat EDTA, extract de alge marine brune 4 %, 7.5 % aminoacizi, 20 % acizi humici, 2,7 % potasiu (sub forma de oxid de potasiu (K2O).

Utilizare

Pentru afanarea solului. Mareste activitatea radacinii si a microorganismelor din sol. Creeaza microfisuri in sol prin care aerul, apa si substantele nutritive vor ajunge mai usor in adancime.

 

Avantaje fertilizant foliar

Avantaje aplicare fertilizanti foliari

Fertilizantii foliari sunt imediat absorbiti de catre frunza de iarba sau radacina. Efectul este de obicei imediat.

Durata efectului poate fi de 3-4 saptamani pentru ingrasaminte foliare care contin in special macronutrienti ca azot, fosfor, potasiu si efect de durata luni, ani pentru ingrasaminte foliare care contin acizi humici, bacterii, alge brune.

 

Cum ingrijim gazonul primavara si toamna

Ce trebuie sa facem in aceasta perioada daca dorim un gazon frumos. Greseli frecvente la intretinerea gazonului primavara si toamna. Fertilizarea gazonului primavara si toamna.

udarea dupa semanarea gazonului
Semanarea gazonului
admin

Cum irigam (udam) gazonul dupa insamantare?

Udarea dupa insamantare se imparte in 3 perioade: udarea pana samanta germineaza ziua 1-15 dupa insamantare, udarea cand iarba e deja rasarita are 5-6 cm radacina e proeminenta si deja gazonul isi poate procura apa de la adancime; (va recomand sa smulgeti cateva fire sa vedeti cat de lunga e radacina), iar a treia etapa e udarea gazonului format

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Insamantare gazon primavara: riscuri si cum le minimizam

“Semanarea falsa” implica crearea conditiilor propice pentru incoltirea semintelor de buruieni si apoi indepartarea lor. Aceasta metoda se poate aplica incepand cu mijlocul lui aprilie cand solul este cald si apare epoca propice (sfarsit aprilie-sfarsit de mai) pentru rasarirea buruienilor problematice.

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Semanarea gazonului toamna

Ca regula generala trebuie avut in vedere ca gazonul de la samanta pana la stadiul cand este pregatit sa suporte inghetul are nevoie de aproximativ 45 de zile cu temperaturi ziua de peste 10C si noaptea peste 6-7C.

Citeste tot articolul »

Fertilizarea gazonului primavara si toamna

Aplicarea, dozarea si imprastierea fertilizantului pentru gazon. Greseli frecvente la fertilizarea gazonului. Nu uita sa te abonezi la canalul nostru!

Cum ingrijim gazonul primavara si toamna

Ce trebuie sa facem in aceasta perioada daca dorim un gazon frumos. Greseli frecvente la intretinerea gazonului primavara si toamna. Fertilizarea gazonului primavara si toamna.

MUST READ