fbpx

SeminteGazon.ro

SKU 00000333 Categories , , ,

Fertilizant gazon

Assimila 1 L

Produs profesional pentru intretinerea gazonului

Pentru refacerea peluzelor afectate/ deteriorate sau mentinerea in stare excelenta a peluzelor umbrite, cu trafic ridicat, sol compactat, drenaj slab sau periodic afectate de boli sau a celor tunse extrem de scurt. Ingrasamant concentrat de aminoacizi pentru gazon si plante ornamentale.

Greutate 1 kg
Greutate

1 L

Suprafata acoperita

1000 mp

Are efect timp de

3-4 saptamani

Eficienta

Super Profesional

Perioada de aplicare

Oricand

lei 56.00

+19.90 lei transport / comanda
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter

Descriere ingrasamant gazon

Assimila – ingrasamant concentrat de aminoacizi pentru gazon si plante ornamentale

Pentru refacerea peluzelor afectate/ deteriorate sau mentinerea in stare excelenta a peluzelor umbrite, cu trafic ridicat, sol compactat, drenaj slab sau periodic afectate de boli sau a celor tunse extrem de scurt.

Cea mai calitativa hrana pentru planta in conditii extreme. Pastrarea in stare excelenta peluzele 365 de zile pe an cu efect in special asupra densitatii, aspectului estetic general, scaderea susceptibilitatii la boli.

Ingrasamant lichid cu actiune specifica care intrerupe “spirala declinului” situatia cand planta nu poate iesi din colaps datorata unor carente multiple

Beneficii:

 • Faciliteaza absorbtia de micro- si macro- elemente, fungicide: plantele in colaps sau in perioade cu temp extreme isi inchid stomatele – portitele de intrare in planta – insa le deschide imediat cand simte prezenta unor aminoacizi;
 • In cazul peluzelor umbrite: imbunatateste considerabil densitatea si scade susceptibilitatea la boli: planta neavand suficient soare nu reuseste sa sintetizeze suficienti aminoacizi care sunt indispensabili pentru sinteza altor substante mai complexe folosite pentru constructie (desime) si rezistenta la boli (substante nutraceutice, repelenti pentru boli).
 • Are efect asupra cresterii cantitatii de rezerve de hrana in planta: acumulare de vitamine si hormoni naturali, carbohidrati si intareste sistemul imunitar al plantei.
 • Accelereaza recuperarea gazonului dupa iarna, trafic, boli, aerare, aplicare de erbicide: contine “caramizile de constructie” sub forma aminoacizilor esentiali.
 • Mareste longevitatea aplicarilor de ingrasaminte; accelereaza asimilarea azotului, transformarea lui din azot nitric/ amoniacal in aminoacizi si mai departe in enzime, substante nutraceutice.
 • Pentru perioadele cand aplicarea de ingrasamant bogat in azot nu e recomandata (sol inghetat, canicula, sau boli care sunt favorizate vara de prezenta de azot in exces: ex Pythium la toate speciile de iarba sau Brown Patch la festuca arundinacea: Assimila contine aminoacizi de natura vegetala care sunt exact produsii finali din metabolismul azotului in planta.
 • Excelent adjuvant aplicat impreuna cu alti foliari: MicroPack+, Fox NK, IronGreen

 Detalii tehnice: 

 • 4.5% Azot (N): 4.5 % azot organic
 • 15% Carbon (C ) organic de origine biologica
 • Total aminoacizi 28%
 • Aminoacizi liberi 3.5%

Hidrolizat proteic din lucerna. Admis in agricultura ecologica.

ASSIMILA este o formula speciala cu actiune specifica care contine aminoacizi obtinuti prin hidroliza enzimatica. Foarte rapid absorbit prin frunza restabilieste si imbunatateste procesele metabolice ale plantelor si intareste rezistenta plantelor la daunatori.

Ideal cand conditiile sunt nevaforabile: calduri, inghet, ploi in exces sau carenta hidrica. Furnizeaza plantei cea mai calitativ hrana posibila: aminoacizi sau “baza vietii”. Conditiile nefavorabile (caldura, inghet, carenta hidrica, asfixierea radacinii datorate ploilor abundete/baltire) produc dezechilibre in planta  datorate imposibilitatii plantei sa absoarba nutrientii din sol: prea putina apa fie ca e inghetata fie absenta ei, sistem radicular slab dezvoltat, pH neadecvat, sol steril in microorganisme precum si alti factori de stress: tuns prea scurt, aplicarea de fungicide, erbicide, trafic mare, umbra.

Assimila poate fi folosit la toate plantele verzi de-a lungul anului inclusiv in perioadele de caldura extrema sau inghet in toate stadiile de dezvoltare a plantei.

Imbunatateste culoarea, densitatea, rezistenta la boli, eficienta ingrasamintelor solide. 

Aplicare:

In orice perioada a anului. Poate fi aplicat oricand dupa ingrasaminte solide, foliare, fungicide.

Aplicare foliara: 100-150 ml cu 4-5 L apa pe 100 mp.

Vara aplicati preferabil in ziua urmatoare irigarii. Iarna se poate aplica dupa ce planta (frunza) e dezghetata. Aplicati preferabil dimineata dupa ce se ridica roua sau dupamasa cu cateva ore inainte de apus. Nu aplicati la amiaza in zilele caniculare. Aplicati preferabil pe gazonul tuns, tundeti nu mai repede de 2 zile de la aplicare.

Pentru gazon in stare slaba aplicati de 2-3 ori la interval de 7-10 zile.

Pentru mentinerea gazonului in stare execelenta reaplicati la 3 saptamani. 

Pentru plante ornamentale, legume, cereale aplicati 100-150 ml cu 10 L. 

Agitati bine inainte de folosire! 

Greutate 1 kg
Greutate

1 L

Suprafata acoperita

1000 mp

Are efect timp de

3-4 saptamani

Eficienta

Super Profesional

Perioada de aplicare

Oricand

Cum ingrijim gazonul primavara si toamna

Ce trebuie sa facem in aceasta perioada daca dorim un gazon frumos. Greseli frecvente la intretinerea gazonului primavara si toamna. Fertilizarea gazonului primavara si toamna.

udarea dupa semanarea gazonului
Semanarea gazonului
admin

Cum irigam (udam) gazonul dupa insamantare?

Udarea dupa insamantare se imparte in 3 perioade: udarea pana samanta germineaza ziua 1-15 dupa insamantare, udarea cand iarba e deja rasarita are 5-6 cm radacina e proeminenta si deja gazonul isi poate procura apa de la adancime; (va recomand sa smulgeti cateva fire sa vedeti cat de lunga e radacina), iar a treia etapa e udarea gazonului format

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Insamantare gazon primavara: riscuri si cum le minimizam

“Semanarea falsa” implica crearea conditiilor propice pentru incoltirea semintelor de buruieni si apoi indepartarea lor. Aceasta metoda se poate aplica incepand cu mijlocul lui aprilie cand solul este cald si apare epoca propice (sfarsit aprilie-sfarsit de mai) pentru rasarirea buruienilor problematice.

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Semanarea gazonului toamna

Ca regula generala trebuie avut in vedere ca gazonul de la samanta pana la stadiul cand este pregatit sa suporte inghetul are nevoie de aproximativ 45 de zile cu temperaturi ziua de peste 10C si noaptea peste 6-7C.

Citeste tot articolul »

Fertilizarea gazonului primavara si toamna

Aplicarea, dozarea si imprastierea fertilizantului pentru gazon. Greseli frecvente la fertilizarea gazonului. Nu uita sa te abonezi la canalul nostru!

Cum ingrijim gazonul primavara si toamna

Ce trebuie sa facem in aceasta perioada daca dorim un gazon frumos. Greseli frecvente la intretinerea gazonului primavara si toamna. Fertilizarea gazonului primavara si toamna.

MUST READ