fbpx

SeminteGazon.ro

Fertilizant gazon

Ingrasamant gazon Pro Start 13-24-10 800 mp

Produs profesional pentru intretinerea gazonului

Ingrasamant gazon PRO START folosit cu succes la insamantare si suprainsamantare, hraneste si gazonul nou format sau cel existent, contine azot sub forma amoniacala care este imediat absorbit de gazon cu efect de regenerare si inverzire si azot cu eliberare lenta. Ingrasamant gazon PRO START stimuleaza inmultirea si raspandirea in gazon la poa pratensis si festuca rubra rubra.

Greutate 25 kg
Suprafata acoperita

700-900 mp

Are efect timp de

6-8 saptamani

Eficienta

Profesional

Perioada aplicare

martie-octombrie

lei 298.90

+19.90 lei transport / comanda
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter

Descriere ingrasamant gazon

Ingrasamant gazon PRO START 13-24-10

 

Pentru insamantare si suprainsamantare

Durata eliberare: 6-8 Saptamani

Ingrasamant gazon PRO START cu efect de stimulare si marire a gradului de germinatie al semintelor.. Furnizeaza azot disponibil imediat si azot sub forma de uree cu eliberare lenta – 25 % din azot  (tehnologia [email protected]).  Azotul cu eliberare lenta este eliberat sub actiune microbiologica si temperatura.

Ingrasamant gazon PRO START contine potasiu K pentru echilibrarea proceselor metabolice si rezistenta la stress. Sulful din compozitie actioneza ca regulator al pH-ului solului, corectand alcalinitatea, astfel substantele nutritive sunt mai mobile si disponibile in sol.

Fertilizant gazon PRO START poate fi folosit cu succes la suprainsamantare, hraneste si gazonul existent, ,contine azot sub forma amoniacala care este imediat absorbit de gazon cu efect de regenerare si inverzire si azot cu eliberare lenta. Stimuleaza inmultirea si raspandirea in gazon la poa pratensis si festuca rubra rubra.

Cantitatea si forma sub care sunt prezenti macronutrienti din acest fertilizant sunt suficienti pentru o perioada de 6-8 saptamani pentru un gazon superb.

Ingrasamant gazon PRO START indicatii

 

Indicat pentru Insamantare si suprainsamantare in sol fertil. Pentru sol slab, nisipos va recomandam BIOSTART P.
Element dominant Stimulare germinare si formare radacina. Asigura macronutrienti pentru plantele tinere.  Crestere fertilitate sol si reglare pH. Fertilizant pentru  gazon cu formulare profesionala cu actiune imediata si eliberare lenta a azotului.
Ce efect are

 

Are efect imediat si direct asupra vitezei si gradului de germinatie. O rasarire mai uniforma. Asigura nutrienti in primele faze de crestere. Stimuleaza dezvoltarea radacinii.

Pe termen mediu hranire gazon prin eliberare de azot sub forma lenta si potasiu pentru rezistenta la stress si fungi. Echilibrare pH.

Aplicare Manual sau cu masina de imprastiat fertilizanti imediat dupa insamantare. Se poate tasa cu rola impreuna cu samanta. Nu arde semintele sau plantele tinere. Se iriga cu 7 mm apa.
Norma 30 gr /mp sol negru/argilos. 35 gr/mp sol nisipos. Pentru sol nisipos va recomandam BIOSTART P.

Diametru granule 2-3,5 mm. Granulometrie SGN 240. (Diametru mediu granule 2,4 mm).

Perioada de aplicare Pe tot parcursul anului la insamantare sau suprainsamantare. Are efect imediat. Elibereaza nutrienti timp de 6-8 saptamani in functie de conditiile climatice, sol si cantitatea de apa cu care se iriga.
Atentie Nu pateaza piatra, betonul, marmura.  Aceasta formula nu arde samanta sau firul de iarba.
Fertilizare gazon la semanat

Aplicarea de fertilizant bogat in fosfor e strategia corecta pentru a obtine o rasarire si stabilire rapida a gazonului.  Azotul din acest fertilizant este eliberat lent prin tehnologia Nutralene, fiind disponibil in cantitatea adecvata gazonului fara riscul de al arde.

Ingrasamant gazon PRO START  pentru utilizare la insamantarea gazonului. Furnizeaza noului gazon macroelemente  necesare unei rasariri uniforme, marind procentul de germinatie al semintelor si astfel la final gazonul dvs va fi foarte dens si sanatos, cu un sistem radicular puternic capabil sa hraneasca gazonul si in conditii neprielnice (lipsa de apa, sol sarac).

O radacina puternica in primele saptamani de viata ajuta la primele tunderi daca aveti sol nisipos; in cazul in care radacina e mica riscul de a smulge la tundere gazonul este foarte mare.

Ingrasamant gazon PRO START contine sulf care regleaza pH-ul solului favorizand dizolvabilitatea substantelor nutritive si al microelementelor din sol.

Fertilizant gazon PRO START are efect imediat asupra germinarii cat si pe termen lung hranind gazonul timp de pana la 8 saptamani.

Trebuie tinut cont ca in aceasta perioada de la rasarire si pana cand gazonul are 8-10 cm sunt necesare in medie 4-5 saptamani (momentul cand se face prima tundere) el are nevoie de cantitati mari de hrana.

Azotul N este principalul macroelement necesar firului de iarba dupa ce a rasarit. Azotul intra in componenta tuturor proteinelor si dupa cum stim proteinele sunt elementele de baza ale vietii.

Fertilizator gazon PRO START contine azot cu eliberare rapida si cu eliberare lenta. O parte din azot este disponibil imediat pentru radacina si o parte din el se va elibera in functie de apa pe care o administram.

Sulful S din compozite are rol in reglarea pH-ului solului, cu efect direct asupra gradului de diponibilitate a substantelor nutritive. Un sol prea alcalin (specific zonelor de campie ale Romaniei) blocheaza substantele nutritive, ele nu se dizolva in apa din sol si raman imobile.

Fosforul P – ajuta semintele sa germineze si are efect asupra dezvoltarii sistemului radicular al gazonului. In special in cazul in care solul dvs este nisipos, o radacina puternica si mare va proteja gazonul cand il veti tunde primele dati.

Potasiul K ajuta la reglarea functiilor biologice si este direct implicat in sistemul de aparare impotriva stress-ului: mecanic, termic, radiatii, patogeni (fungi, insecte, etc).

Fertilizant gazon la semanat. De ce?

Trebuie tinut cont ca la momentul rasaririi gazonul este supus la un stress enorm.

In prima gazonul germineaza si creste utilizand hrana din samanta si imediat dupa formarea radacinii el incepe sa absoarba substante nutritive din sol. Daca acestea sunt prezente vom avea o crestere uniforma a firelor de gazon.

De asemenea de retinut ca la semanarea gazonului daca nu se utilizeaza masini de insamantat profesionale multe seminte vor cadea una langa alta si de aici si o mare competitie pentru hrana. Deci, daca totusi am semanat gazonul sa utilizam un fertilizant gazon dedicat acestei etape din viata gazonului, sa dam sansa fiecarei seminte sa germineze si sa formeze un fir de iarba furnizand suficienta hrana.

Poate te intereseaza aceste  videoclipuri postate pe canalul nostru de Youtube: Fertilizare gazon toamna , Cum am intretinut gazonul ;  Ingrasamant gazon: moft sau necesitate

Greutate 25 kg
Suprafata acoperita

700-900 mp

Are efect timp de

6-8 saptamani

Eficienta

Profesional

Perioada aplicare

martie-octombrie

Compozitie

 

Substanta Procent
Azot (N) total 13,0
Azot (N) amoniacal 9,5
Azot (N) ureic 0,4
Azot (N) metilen uree MU, teh. Nutralene 3,5
Fosfor (P), sub forma de P2O5 solubil in apa 24,0
Potasiu (K), sub forma de K2O 10,0
Sulf (S), sub forma de SO3 9,0

Utilizare

Pe tot parcursul anului la insamantare sau suprainsamantare. Are efect imediat. Elibereaza nutrienti timp de 6-8 saptamani in functie de conditiile climatice, sol si cantitatea de apa cu care se iriga.

Se aplica manual sau cu o masina de imprastiat pe iarba uscata. Dupa aplicare irigati cu 8-10 L apa/mp.

Cum ingrijim gazonul primavara si toamna

Ce trebuie sa facem in aceasta perioada daca dorim un gazon frumos. Greseli frecvente la intretinerea gazonului primavara si toamna. Fertilizarea gazonului primavara si toamna.

udarea dupa semanarea gazonului
Semanarea gazonului
admin

Cum irigam (udam) gazonul dupa insamantare?

Udarea dupa insamantare se imparte in 3 perioade: udarea pana samanta germineaza ziua 1-15 dupa insamantare, udarea cand iarba e deja rasarita are 5-6 cm radacina e proeminenta si deja gazonul isi poate procura apa de la adancime; (va recomand sa smulgeti cateva fire sa vedeti cat de lunga e radacina), iar a treia etapa e udarea gazonului format

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Insamantare gazon primavara: riscuri si cum le minimizam

“Semanarea falsa” implica crearea conditiilor propice pentru incoltirea semintelor de buruieni si apoi indepartarea lor. Aceasta metoda se poate aplica incepand cu mijlocul lui aprilie cand solul este cald si apare epoca propice (sfarsit aprilie-sfarsit de mai) pentru rasarirea buruienilor problematice.

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Semanarea gazonului toamna

Ca regula generala trebuie avut in vedere ca gazonul de la samanta pana la stadiul cand este pregatit sa suporte inghetul are nevoie de aproximativ 45 de zile cu temperaturi ziua de peste 10C si noaptea peste 6-7C.

Citeste tot articolul »

Fertilizarea gazonului primavara si toamna

Aplicarea, dozarea si imprastierea fertilizantului pentru gazon. Greseli frecvente la fertilizarea gazonului. Nu uita sa te abonezi la canalul nostru!

Cum ingrijim gazonul primavara si toamna

Ce trebuie sa facem in aceasta perioada daca dorim un gazon frumos. Greseli frecvente la intretinerea gazonului primavara si toamna. Fertilizarea gazonului primavara si toamna.

MUST READ