fbpx

SeminteGazon.ro

SKU 00000335 Categories ,

Fertilizant gazon

SeedStart 4 kg

Produs profesional pentru intretinerea gazonului

Nu semanati gazon fara a folosi ingrasamant la semanare, altfel iarba va rasari foarte neuniform, cu intarzieri de crestere si o iarba imatura la intrarea in vara sau iarna, foarte susceptibila la boli si neavand desime va fi invadat de buruieni. Asigura necesarul de nutrienti de la germinare si pana la primele 2-3 tunsori. NU dauneaza tinerelor plantute.

Greutate 4 kg

lei 73.99

+19.90 lei transport / comanda
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter

Descriere ingrasamant gazon

Asigura necesarul de nutrienti de la germinare si pana la primele 2-3 tunsori. NU dauneaza tinerelor plantute. Nu semanati gazon fara a folosi ingrasamant la semanare, altfel iarba va rasari foarte neuniform, cu intarzieri de crestere si o iarba imatura la intrarea in vara sau iarna, foarte susceptibila la boli.

  • Excelent fertilizant cu 100% fosfor solubil pentru insamantari sau suprainsamantari, montare gazon rulou
  • Datorita zeolitului fosforul e disponibil o perioada lunga de timp. Rezista la imobilizarea naturala a fosforului
  • Sustine formarea unui aparat radicular bogat si accelereaza refacerea dupa aerare
  • Chiar si aplicat in doze mari la semanat (pentru coretii de fosfor) nu dauneaza semintei si noilor plantute; elibereaza nutrientii treptat pana la 4 saptamani dupa germinare
  • Se distribuie foarte uniform avand granule omogene ca constituenti si uniforme ca marime; mareste capacitatea de schimb cationic al solului si activitatea microbiologica
  • Prietenos cu mediul. Bogat in zeolit si acizi humici reduce pierderile de nitriti in panza freatica
  • Efect remanent/permanent asupra fertilitatii solului

Analiza

Granulatie: 2-2.5 mm. Omogene in consituienti si uniforme ca marime.

10 % azot (N): 8% amoniacal, 2% ureic

18% Fosfor (P) solubil (P2O3)

10% Potasiu (K) solubil (K2O)

18% Sulf (S) solubil (SO3)

13% Zeotech 300. Zeolit (chabazita) activata

1% Acizi humici

Formula GP

Contine precursori ai acizilor humici

Detalii tehnice

Fertilizant bogat in fosfor pentru insamantari, suprainsamantari sau corectii de fosfor. Asigura radacinii o sulubilitate maxima a fosforului. Are beneficiile zeolitului Zeotech 300: o capacitate de schimb cationic foarte ridicata si o mare capacitate de retinere a apei. Contine Formula GP, o formula brevetata pentru biostimularea aparatului radicular si al coronamentului, bogat in acizi humici si lignosulfat. In sol imbunatateste solubilitatea si asimilarea apei si al nutrientilor (fierului in special) si mareste activitatea biologica. In planta imbunatateste  metabolismul si procesul de fotosinteza. Mareste masa aparatului radicular si ramificarea.

Aplicare

Se va folosi strict la semanare sau suprainsamantare; sau cazul deficientelor de fosfor rezultate in urma unei analize de sol. Conceputi special pentru aplicarea peste seminte nu afecteaza negativ plantutele tinere, folositi doza recomandata fara sa o depasiti.

Langa seminte in ziua insamantarii sau suprainsamantarii, se va iriga abundent. Doza 3-3.5 kg/100 mp. Se va iriga abundent. Urmatoarea fertilizare se va face dupa ce iarba tanara e tunsa de 1-2 ori sau mai repede daca iarba tanara da semne de decolorare pe zone din peluza de un verde galbui alternate de zone cu iarba verde.

Insamantare/ suprainsamantare: 40-50 gr/mp

Dupa aerarere (coring): 35-40 gr/mp

Irigati cu 7-10 L apa/mp dupa aplicare.

Greutate 4 kg

Cum ingrijim gazonul primavara si toamna

Ce trebuie sa facem in aceasta perioada daca dorim un gazon frumos. Greseli frecvente la intretinerea gazonului primavara si toamna. Fertilizarea gazonului primavara si toamna.

udarea dupa semanarea gazonului
Semanarea gazonului
admin

Cum irigam (udam) gazonul dupa insamantare?

Udarea dupa insamantare se imparte in 3 perioade: udarea pana samanta germineaza ziua 1-15 dupa insamantare, udarea cand iarba e deja rasarita are 5-6 cm radacina e proeminenta si deja gazonul isi poate procura apa de la adancime; (va recomand sa smulgeti cateva fire sa vedeti cat de lunga e radacina), iar a treia etapa e udarea gazonului format

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Insamantare gazon primavara: riscuri si cum le minimizam

“Semanarea falsa” implica crearea conditiilor propice pentru incoltirea semintelor de buruieni si apoi indepartarea lor. Aceasta metoda se poate aplica incepand cu mijlocul lui aprilie cand solul este cald si apare epoca propice (sfarsit aprilie-sfarsit de mai) pentru rasarirea buruienilor problematice.

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Semanarea gazonului toamna

Ca regula generala trebuie avut in vedere ca gazonul de la samanta pana la stadiul cand este pregatit sa suporte inghetul are nevoie de aproximativ 45 de zile cu temperaturi ziua de peste 10C si noaptea peste 6-7C.

Citeste tot articolul »

Fertilizarea gazonului primavara si toamna

Aplicarea, dozarea si imprastierea fertilizantului pentru gazon. Greseli frecvente la fertilizarea gazonului. Nu uita sa te abonezi la canalul nostru!

Cum ingrijim gazonul primavara si toamna

Ce trebuie sa facem in aceasta perioada daca dorim un gazon frumos. Greseli frecvente la intretinerea gazonului primavara si toamna. Fertilizarea gazonului primavara si toamna.

MUST READ