fbpx

SeminteGazon.ro

SKU 00000243 Categories , , ,

Fertilizant gazon

FOX NK 10.0.5 5 L

Produs profesional pentru intretinerea gazonului

Ingrasamant foliar pentru gazon folosit pentru prevenirea aparitiei bolilor, prevenirea deshidratarii. Ofera o inverzire de lunga durata. Supliment de calciu si magneziu impreuna cu azot si potasiu.

Greutate 5 kg
Greutate

5 L

Suprafata acoperita

5000 mp

Are efect timp de

3-4 saptamani

Eficienta

Super Profesional

Perioada de aplicare

Oricand

lei 228.90

+19.90 lei transport / comanda
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter

Descriere ingrasamant gazon

FOX NK 10.0.5 – ingrasamant foliar pentru gazon folosit pentru prevenirea aparitiei bolilor, prevenirea deshidratarii. Ofera o inverzire de lunga durata. Supliment de calciu si magneziu impreuna cu azot si potasiu.

NPK 10.0.5 + 10 CaO + 3 MgO

Beneficii: 

  • Rapid asimilabil in orice perioada a anului pentru inverzire, indesire, corectii de culoare si crestere neuniforma
  • Nu pateaza, putand fi folosit in curtile cu pietris ornamental, marmura, granit
  • Intareste peretii celulari si protejeaza planta de stress termic  (cald, inghet)
  • Mareste considerabil cantitatea de clorofila si planta poate produce carbohidrati mai complecsi. Un foliaj mai rezistent la calcare si boli
  • Potasiul ajuta la reglarea presiunii osmotice, iarba fiind mai rezistenta la calcare, temperaturi ridicate sau ger. Aplicarea primavara devreme (sfarsit de februarie) anticipeaza inverzirea
 • Amelioreaza performanta suprafetelor gazonate supuse traficului si a celor aflate la umbra

Analiza: 

10% Azot (N) total, 7.0% azot nitric, 3.0% azot ureic

5% Potasiu (K) sub forma de (K2O) solubil in apa

10% Oxid de Calciu (CaO) solubil in apa

3% Oxid de Magneziu (MgO) solubil in apa

Detalii tehnice

Contine azot care are ca efect un boost de culoare si desime, calciu cu rol in diviziunea celulara si  intarirea peretilor celulari, potasiu pentru reglarea proceselor metabolice si magneziu pentru stimularea formarii de clorofila. Azotul N este un macroelement crucial pentru dezvoltarea plantelor. El intra in componenta aminoacizilor si proteinelor care sunt estentiale vietii. Azotul va da un boost de culoare si desime. Potasiul K ajuta la reglarea functiilor biologice si este direct implicat in sistemul de aparare al plantei, regleaza presiunea interna a celulelor,  are rol in mentinerea pe verticala a plantei, rezistenta la stress termic, hidric si in reglarea proceselor metabolice. Calciul Ca actioneaza ca o bariera impotriva bacteriilor si fungilor.  O planta care are suficient calciu va avea peretii celulari mai puternici si vor fi mai greu penetrati de bacterii si fungi. Calciul are si un rol crucial in transmiterea informatiei in planta, are rol important in multe procese metabolice si in activitatea enzimelor. Magneziul Mg este atomul central al moleculei de clorofila. Solurile de multe ori sunt foarte sarace in magneziu fie pH-ul solului nu permite absortia lui.

Aplicare: 

Recuperarea peluzelor in stare slaba: 3 aplicari la interval de 7-10 zile, cate 100-150 ml/100 mp cu 5 L apa. Intretinere (spoon-feeding): 100-150 ml/ 100 mp cu 5 L apa, la interval de 20-30 zile.

Recomandare de aplicare pentru efect maxim: aplicati FOX NK 100 ml + FERTALGA 100 ml cu 5 L apa/ 100 mp, lasati 4-5 ore ca frunza sa absoarba si irigati 2-3 minute (irigarea este necesara doar cand sunt temp peste 25C).

Distribuiti foliarul pe foliajul uscat (preferabil)  la jumatatea diminetii sau dupamasa. Nu irigati sau tundeti 6 ore dupa aplicare. Preferabil sa tundeti doar dupa 2 zile. Feriti aplicarea pe supratete de beton, marmura, granit.

Greutate 5 kg
Greutate

5 L

Suprafata acoperita

5000 mp

Are efect timp de

3-4 saptamani

Eficienta

Super Profesional

Perioada de aplicare

Oricand

Cum ingrijim gazonul primavara si toamna

Ce trebuie sa facem in aceasta perioada daca dorim un gazon frumos. Greseli frecvente la intretinerea gazonului primavara si toamna. Fertilizarea gazonului primavara si toamna.

udarea dupa semanarea gazonului
Semanarea gazonului
admin

Cum irigam (udam) gazonul dupa insamantare?

Udarea dupa insamantare se imparte in 3 perioade: udarea pana samanta germineaza ziua 1-15 dupa insamantare, udarea cand iarba e deja rasarita are 5-6 cm radacina e proeminenta si deja gazonul isi poate procura apa de la adancime; (va recomand sa smulgeti cateva fire sa vedeti cat de lunga e radacina), iar a treia etapa e udarea gazonului format

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Insamantare gazon primavara: riscuri si cum le minimizam

“Semanarea falsa” implica crearea conditiilor propice pentru incoltirea semintelor de buruieni si apoi indepartarea lor. Aceasta metoda se poate aplica incepand cu mijlocul lui aprilie cand solul este cald si apare epoca propice (sfarsit aprilie-sfarsit de mai) pentru rasarirea buruienilor problematice.

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Semanarea gazonului toamna

Ca regula generala trebuie avut in vedere ca gazonul de la samanta pana la stadiul cand este pregatit sa suporte inghetul are nevoie de aproximativ 45 de zile cu temperaturi ziua de peste 10C si noaptea peste 6-7C.

Citeste tot articolul »

Fertilizarea gazonului primavara si toamna

Aplicarea, dozarea si imprastierea fertilizantului pentru gazon. Greseli frecvente la fertilizarea gazonului. Nu uita sa te abonezi la canalul nostru!

Cum ingrijim gazonul primavara si toamna

Ce trebuie sa facem in aceasta perioada daca dorim un gazon frumos. Greseli frecvente la intretinerea gazonului primavara si toamna. Fertilizarea gazonului primavara si toamna.

MUST READ