fbpx

SeminteGazon.ro

SKU 00000303 Categories ,

Fertilizant gazon

Green and Clean 4 kg NPK 12.0.0 + 12 Fier

Produs profesional pentru intretinerea gazonului

GREEN & CLEAN este un ingrasamant microgranulat pe baza de azot si sulfat de fier. Este ingrasamantul perfect daca dorim o revitalizare rapida a culorii si desimii gazonului sau daca dorim o culoare mai inchisa.

Greutate 4 kg

lei 89.90

+19.90 lei transport / comanda
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter

Descriere ingrasamant gazon

Ingrasamant microgranular pentru gazon  cu azot si sulfat de fier.  Mareste considerabil desimea si accentueaza culoarea verde a gazonului. Stimuleaza formarea de clorofila si formarea de noi frunze.  Are efect de inverzire si antimuschi.

Beneficii 

  • Perfect daca dorim revitalizarea rapida a gazonului sau mentinerea lui in forma excelenta. Supliment de azot pentru peluzele supuse traficului ridicat
  • Ideal pentru recuperarea peluzelor dupa iarna, trafic intens; remediaza cloroza datorata lipsei fierului in special dupa perioadele ploioase sau soluri nisipoase, cu pH ridicat
  • Intensifica culoarea verde care se pastreaza cateva saptamani
  • Da o culoare verde pe parcursul iernii peluzelor formate cu festuca arundianceea
  • Acidifiant pentru sol, ajuta la eliberarea altor microelemente din sol (Mg, Zn,Cu,Mn,Mo)
  • Reduce riscul aparitiei bolilor datorate fungilor prin efectul fungicizant al sulfatului de fier
  • Atentie pateaza suprafetele de marmura, beton, granit, pietris ornamental.
  • Antimuschi

Detalii tehnice

12% Azot (N) total: 4% azot amoniacal, 8% azot ureic

12% Fier (Fe) sub forma de sulfat feros

52% Sulf (S) sub forma de trioxid de sulf (SO3) solubil in apa

GREEN & CLEAN este un ingrasamant microgranulat pe baza de azot si sulfat de fier. Este ingrasamantul perfect daca dorim o revitalizare rapida a culorii si desimii gazonului sau daca dorim o culoare mai inchisa. Fierul din acest ingrasamant este disponibil plantei imediat, are rol in formarea clorofilei si in acelasi timp combate muschiul. Datorita puterii mari de acidifiere are acelasi efect ca si apa de ploaie (apa de ploaie contine sulfati). Deoarece apa de la retea contine mult calciu si clor acestea ridica pH-ul solului (solul devine alcalin, pH >7) si la acest pH gazonul incepe sa sufere deoarece microelementele necesare unei functionari nu mai sunt disponibile; la pH>7 mare majoritatea microelementelor nu se mai dizolva in sol, nefiind solubile nici radacina nu le poate absorbi; de asemenea la pH peste 7 si bacteriile/ fungii daunatori prolifereaza. Aciditatea reduce si riscul aparitiei fungilor si bolilor care nu se dezvolta daca mediul este usor acid (asemanator pielii umane care are pH acid 5.5 ea are aceasta aciditate ca sa se poata apara de bacterii si fungi).

Aplicare: 

NU folositi in lunile iunie, iulie, august 

Ca suplimentare cu azot si fier pentru inverzire: 20-25 gr/mp (2-2.5 kg/100 mp) primavara si toamna. Rezultatele apar la cateva zile de la aplicare. Aplicati pe iarba uscata si irigati cateva minute dupa aplicare (8-10 L apa/mp). Utilizati la temperaturi intre 5-28C.

Antimuschi: aplicati 40-50 gr/mp (4-5 kg/100 mp). Asteptati 10 zile apoi scarificati.

ATENTIE: evitati contactul cu marmura, beton, pietris ornamental.

Zeotech 300

Greutate 4 kg

Cum ingrijim gazonul primavara si toamna

Ce trebuie sa facem in aceasta perioada daca dorim un gazon frumos. Greseli frecvente la intretinerea gazonului primavara si toamna. Fertilizarea gazonului primavara si toamna.

udarea dupa semanarea gazonului
Semanarea gazonului
admin

Cum irigam (udam) gazonul dupa insamantare?

Udarea dupa insamantare se imparte in 3 perioade: udarea pana samanta germineaza ziua 1-15 dupa insamantare, udarea cand iarba e deja rasarita are 5-6 cm radacina e proeminenta si deja gazonul isi poate procura apa de la adancime; (va recomand sa smulgeti cateva fire sa vedeti cat de lunga e radacina), iar a treia etapa e udarea gazonului format

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Insamantare gazon primavara: riscuri si cum le minimizam

“Semanarea falsa” implica crearea conditiilor propice pentru incoltirea semintelor de buruieni si apoi indepartarea lor. Aceasta metoda se poate aplica incepand cu mijlocul lui aprilie cand solul este cald si apare epoca propice (sfarsit aprilie-sfarsit de mai) pentru rasarirea buruienilor problematice.

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Semanarea gazonului toamna

Ca regula generala trebuie avut in vedere ca gazonul de la samanta pana la stadiul cand este pregatit sa suporte inghetul are nevoie de aproximativ 45 de zile cu temperaturi ziua de peste 10C si noaptea peste 6-7C.

Citeste tot articolul »

Fertilizarea gazonului primavara si toamna

Aplicarea, dozarea si imprastierea fertilizantului pentru gazon. Greseli frecvente la fertilizarea gazonului. Nu uita sa te abonezi la canalul nostru!

Cum ingrijim gazonul primavara si toamna

Ce trebuie sa facem in aceasta perioada daca dorim un gazon frumos. Greseli frecvente la intretinerea gazonului primavara si toamna. Fertilizarea gazonului primavara si toamna.

MUST READ