fbpx

SeminteGazon.ro

Fertilizant gazon

Ingrasamant gazon Autumn K 21-0-25 800 mp

Produs profesional pentru intretinerea gazonului

Ingrasamant gazon Autumn K –  pentru pregatirea gazonului pentru perioadele de stress termic: canicula si inghet. Eliberarea treptata  pe perioada de stress termic atunci cand aplicarea fertilizantilor conventionali este total nerecomandata.  Autumn K e fertilizantul potrivit in cazul in care dorim un gazon superb, des, verde, fara buruieni chiar si pe timpul verilor caniculare si iernilor reci fara a ridica nr de tunderi.

Greutate 25 kg
Suprafata acoperita

700-900 mp

Are efect timp de

10-12 saptamani

Eficienta

Super Profesional

Perioada aplicare

Apr-Iun, Sep-Noi

lei 499.49

Stoc epuizat

+19.90 lei transport / comanda
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter

Descriere ingrasamant gazon

Ingrasamant gazon Autumn K 21-0-25

 

Fertilizant pentru pregatirea gazonului pentru perioadele de stress termic: canicula si inghet.

Eliberarea treptata  pe perioada de stress termic atunci cand aplicarea fertilizantilor conventionali este total nerecomandata.  E fertilizantul potrivit in cazul in care dorim un gazon superb, des, verde, fara buruieni chiar si pe timpul verilor caniculare si iernilor reci fara a ridica nr de tunderi.

Potasiul intareste peretii celulari, echilibreaza osmoza in celula (mentine presiunea turgor) ca ea sa nu se deshidrateze sau sa sufere de inghet.

Fertilizant gazon care contine azot cu 100 %  eliberare controlata. El este eliberat zilnic cate putin asigurand necesarul de azot ca gazonul sa formeze noi frunze si sa ramana des si verde pe timpul caniculei.

Eliberarea 100% controlata evita  cresterea abundenta (si implicit nr de tunderi) urmata de o perioada de stagnare, de pierdere de densitate care duce la aspect neplacut si lasa loc buruienilor sa rasara.

Nu arde gazonul. Intareste peretii celulari favorizand retinerea apei vara si protejeaza celulele de efectul inghetului, deci gazonul dvs va fi verde chiar si in perioadele caniculare sau cu perioade de inghet.

Eliberarea 100 % controlata a azotului ajuta gazonul sa nu fie afectat de fungi care prolifereaza in perioada de vara cand temperaturile sunt peste 25 C si avem un exces de azot, aceste fungi pot dauna extrem de grav. Cantitatea si forma sub care sunt prezenti macronutrienti sunt eliberati pe o perioada de 10-12 saptamani.

Aspecte tehnice ingrasamant gazon Autumn K

 

Indicat pentru Pregatirea gazonului pentru perioada de vara sau iarna. Asigura un gazon des, verde, fara buruieni chiar si in perioada de canicula sau iarna. Protejeaza gazonul prin eliberarea treptata de azot de aparitia fungilor care prolifereaza in medii bogate in azot, umezeala si caldura.
Element dominant Fortifiant. 100 % azot cu eliberare controlata. Efect pe toata perioada verii sau iernii. Potasiu pentru fortifiere pereti celulari si rezistenta la stress. Alegerea perfecta pentru mentinerea gazonului verde, fara pete si fara pierdere de densitate pe perioada verii.
 Ce efect are  Mentine gazonul sanatos, des prin creare de noi frunze. Intareste peretii celulelor. Mentine apa vara si protejaza celula de inghet iarna. Indirect asupra rasariea buruienilor -un gazon des nu lasa loc sa rasara buruienile.
Aplicare Manual sau cu masina de imprastiat fertilizanti. La o zi dupa tundere si inainte cu  2 zile de tundere. Gazonul cu inaltime minima 40 mm pentru a evita absortia granulelor de catre masina de tuns. Se iriga cu cel putin 7 mm apa dupa aplicare.
Norma 40 gr /mp sol negru/argilos. 40 gr/mp sol nisipos. 40 gr/ mp gazon sport (lolium perenne >50%. 30 gr/mp gazon ornamental (festuca rubra >60%). Granulometrie fertilizator gazon SGN 250. Diam. mediu 2,5 mm.
Perioada de aplicare Ingrasamantu pentru gazon inainte sau in timpul perioadelor cu stress termic (mai-iulie si septembrie-noiembrie).  Elibereaza nutrienti pe o perioada de 10-12 saptamani in functie de conditiile climatice, sol si cantitatea de apa cu care se iriga.
Atentie Nu pateaza piatra, betonul, marmura.  Aceasta formula nu arde samanta sau firul de iarba.

Azotul  N este principalul macroelement necesar firului de iarba dupa ce a rasarit. Azotul intra in componenta tuturor proteinelor si dupa cum stim proteinele sunt elementele de baza ale vietii.

Sulful S din compozite are rol in reglarea pH-ului solului, cu efect direct asupra gradului de diponibilitate a substantelor nutritive. Acest fertilizator pentru gazon va ajuta daca aveti un sol prea alcalin (specific zonelor de campie ale Romaniei) care blocheaza substantele nutritive, ele nu se dizolva in apa din sol si raman imobile.

Potasiul K din acest ingrasamant pentru gazon ajuta la reglarea functiilor biologice si este direct implicat in sistemul de aparare impotriva stress-ului: mecanic, termic, radiatii, patogeni (fungi, insecte, etc).

Ingrasamant gazon Autumn K cu 100 % eliberare controlata a azotului.
Fertilizant gazon Autumn K pentru fertilizarea gazonului toamna sau primavara. Ingrasamant gazon Autumn K care contine o cantitate mare de nutrienti care sunt eliberati treptat in gazon.

 

Autumn K – fertilizant gazon primavara, fertilizant gazon toamna, ingrasmant gazon toamna, ingrasamant gazon primavara, fertilizarea gazonului toamna, fertilizarea gazonului primavara

Poate te intereseaza aceste  videoclipuri postate pe canalul nostru de Youtube: Fertilizare gazon toamna , Cum am intretinut gazonul ;  Ingrasamant gazon: moft sau necesitate

Greutate 25 kg
Suprafata acoperita

700-900 mp

Are efect timp de

10-12 saptamani

Eficienta

Super Profesional

Perioada aplicare

Apr-Iun, Sep-Noi

Compozitie

Ingrasamant gazon Autumn K  cu azot N 21% din care 100% azot cu eliberare controlata (metilen uree MU) cu tehnologia Polyon.

Procentaj WIN ( (water insoluble nitrogen) din componentele cu eliberare lenta/ controlata – 90%, adica azotul din acest fertilizant nu se va pierde prin scurgerea in adancime de unde gazonul nu il mai poate prelua.

Substanta Procent
Azot (N) total 21,0
Azot (N) metilen-uree MU teh. POLYON 100 %  eliberare controlata 21,0
Potasiu (K), sub forma de K2O 25,0
Sulf (S), sub forma de SO3 21,0

 

Utilizare

Acest fertilizant pentru gazon se poate utiliza pe tot parcursul anului din ianuarie pana in decembrie. Va recomandam aplicarea lui la fertilizarea gazonului primavara si toamna inainte de perioadele de stres termic si hidric.

Recomandam utilizarea acestui fertilizator pentru gazon  in cazul in care gazonul e in stare buna si doar trebuie mentinut. In cazul in care gazonul dvs nu e in forma cea mai buna va rugam aplicati fertilizanti ca Soil Life, Slow Green, Sprint N.

Se aplica manual sau cu o masina de imprastiat cand frunza e uscata (nu e uda). Dupa aplicare irigati cu 8-10 L apa/mp.

Tundeti gazonul inainte de aplicare si urmatoarea tundere sa se faca dupa cel putin 2 irigari sau ploi pentru ca bobitele de fertilizant sa ajunga pe sol si sa evitam absorbirea de catre masina de tuns.

Aplicarea acestui fertilizator pentru gazon primavara inainte de luna iunie va ajuta gazonul sa ramana verde pe toata perioada verii, avand efect de 10-12 saptamani va acoperi intreaga perioada de canicula.

Peluzele intretinute bine nu numai ca cresc valoarea proprietatii dar e si o sursa de mandrie in randul comunitatii. Sa pastram un gazon frumos si sanatos necesita cateva lucrari cheie facute corect: tunsul si fertilizarea.

Fertilizarea gazonului facuta periodic este importanta deoarece pastreaza aspectul placut al gazonului si reduce necesarul de udari, controlul buruienilor, bolilor si insectelor.

Fertilizantele pastreaza densitate, vigoarea plantelor, intensifica culoarea, incurejeaza cresterea si  regenerarea dupa stress sezonier (temperaturi foarte ridicate, perioade de seceta).

Gazonul nefertilizat isi va pierde incet densitatea. Cand acesta se intampla, buruieni nedorite isi loc in gazon pe langa aspectul neplacut si neuniform al gazonului apar si probleme legate de concurenta pentru nutrienti, cresteri inegale in gazon, culoare neuniforma, risc cresut de raspandire al bolilor.

Gazonul fertilizat (hranit corect) tolereaza mult mai bine factori de stress ca claduri extreme sau frig extrem, seceta, calcare. Aplicarea corecta a unui fertilizant la timpul potrivit ajuta gazonul sa acumuleze si sa stocheze nutrienti esentiali (zaharuri/ carbohidrati) care sunt utilizati pentru crestere si dezvoltare. Gazonul hranit insuficient este mai predispus sa fie atacat de boli si insect – pagubele produse sunt mai intense si vindecarea dureaza mai mult.

Pe scurt: gazon dens, sanatos, corect hranit necesita mai putine lucrari pentru a combate insectele, bolile si revenirea dupa stress.

Canal YouTube: fertilizarea gazonului toamna 

 

Avantaje fertilizanti cu eliberare lenta

Avantaje aplicare fertilizanti cu eliberare lenta/ controlata

Riscul de ardere al gazonului atat al frunzei cat si al radacinii este extrem de crescut daca aplicati fertilizanti clasici.

Aplicarea de fertilizanti cu eliberare lenta/ controlata este benefica deoarece:

1. Reduce cantitatea de fertilizant aplicata pe an deoarece:

  • eliberarea azotului se face treptat el fiind in mare parte absorbit de gazon sau de microorganismele din sol care ulterior in vor elibera in sol sub o forma foarte convenabila gazonului. Reduce enorm pierderea de azot sub forma de infiltratie la adancime sau evaporare.
  • in cazul aplicarii fertilizantilor clasici pe baza de uree simpla, sulfat de amoniu, azotat de amoniu destabilizam pH-ul solului, acesti fertilizanti au indecele de sare (SALT INDEX) foarte ridicat. Un pH destabilizat conduce la un dezechilibru al micro-ecosistemului din sol: microorganismele din in sol si gazonul nu pot absorbi nutrienti si microelementele din sol  deoarece acestea nu sunt solubile in soluri acide sau bazice.
  • aplicarea de fertilizanti clasici ca cei amintiti mai sus duce la o eliberare in cantitate mare a azotului ceea ce duce la o crestere puternica a gazonului fiind necesare mai multe tunderi. Frunza de gazon contine in medie 4% din greutate azot iar daca il tundem indepartam acea cantitate de azot. De exemplu daca tundem gazonul si indepartam 100 kg de resturi de fapt vom indeparta 4 kg de azot, adica cantitatea maxima de azot pe care avem voie sa o aplicam/ fertilizare/100 mp.
  1. Reduce riscul de imbolnavire:
  • multe din bolile gazonului sunt foarte severe cand temperaturile sunt de peste 20C, exista umezeala fie datorita ploilor in perioada de primavara si toamna sau de la roua de dimineata si azot in exces.
  • execesul de azot, in special primavara (cand gazonul genetic are tendinta sa se dezvolte pe verticala -de la sol in sus- ca sa formeze flori si seminte) duce la formarea de frunze care sunt suculente, pline de apa si au peretii celulari subtiri. Peretii celulari subtiri vor ceda usor la orice stress termic (ingheturi tarzii primavara sau timpurii toamna), calcare si patogeni.
  • fungi a caror dezvoltare este favorizata de azot in excess: Rizoctonia, Bipolaris, Drechslera, Pythium si multe altele.
  1. Reduce impactul asupra biotopului (ecosistemului) din sol
  • mare parte din nutrientii din sol sunt disponibili gazonului doar dupa ce in prima faza acestia au fost procesati de catre microorganisme (bacterii, fungi), intre gazon si aceste microorgansme exista o simbioza. Gazonul pune la dispozitie nutrienti pe care bacteriile din sol nu si le pot produce iar acestea la randul lor furnizeaza gazonului nutrienti pe care radacina acestuia nu ii poate accesa. In momentul in care furnizam azot din belsug gazonului radacina acestuia produce o serie de substante (repelenti) care indeparteaza bacteriile si fungii care sunt atasate de radacina gazonului (acestea ii furnizau azot in perioda cand nu exista azot din belsug) si in cele din urma numarul acestor bacterii scazand dramatic deoarece duc lipsa de nutrienti necesari pe care gazonul ii furniza.
  1. Reduce necesarul de timp si costul de intretinere: tundere, fertilizare, aplicare substante contra bolilor, irigare.

 

Cum ingrijim gazonul primavara si toamna

Ce trebuie sa facem in aceasta perioada daca dorim un gazon frumos. Greseli frecvente la intretinerea gazonului primavara si toamna. Fertilizarea gazonului primavara si toamna.

udarea dupa semanarea gazonului
Semanarea gazonului
admin

Cum irigam (udam) gazonul dupa insamantare?

Udarea dupa insamantare se imparte in 3 perioade: udarea pana samanta germineaza ziua 1-15 dupa insamantare, udarea cand iarba e deja rasarita are 5-6 cm radacina e proeminenta si deja gazonul isi poate procura apa de la adancime; (va recomand sa smulgeti cateva fire sa vedeti cat de lunga e radacina), iar a treia etapa e udarea gazonului format

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Insamantare gazon primavara: riscuri si cum le minimizam

“Semanarea falsa” implica crearea conditiilor propice pentru incoltirea semintelor de buruieni si apoi indepartarea lor. Aceasta metoda se poate aplica incepand cu mijlocul lui aprilie cand solul este cald si apare epoca propice (sfarsit aprilie-sfarsit de mai) pentru rasarirea buruienilor problematice.

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Semanarea gazonului toamna

Ca regula generala trebuie avut in vedere ca gazonul de la samanta pana la stadiul cand este pregatit sa suporte inghetul are nevoie de aproximativ 45 de zile cu temperaturi ziua de peste 10C si noaptea peste 6-7C.

Citeste tot articolul »

Fertilizarea gazonului primavara si toamna

Aplicarea, dozarea si imprastierea fertilizantului pentru gazon. Greseli frecvente la fertilizarea gazonului. Nu uita sa te abonezi la canalul nostru!

Cum ingrijim gazonul primavara si toamna

Ce trebuie sa facem in aceasta perioada daca dorim un gazon frumos. Greseli frecvente la intretinerea gazonului primavara si toamna. Fertilizarea gazonului primavara si toamna.

MUST READ