fbpx

SeminteGazon.ro

Fertilizant gazon

Ingrasamant foliar gazon (pre-stress) FOX NK 10.0.5+10CaO+3MgO 1 L (1.45 kg)

Produs profesional pentru intretinerea gazonului

Ingrasamant foliar pentru gazon folosit pentru prevenirea aparitiei bolilor, prevenirea deshidratarii. Ofera o inverzire de lunga durata.

Supliment de calciu si magneziu impreuna cu azot si potasiu.

 

Greutate 1 kg
Suprafata acoperita

100 ml/100 mp

Are efect timp de

Pana la schimbarea frunzei. 5-6 saptamani.

Eficienta

Super Profesional

Perioada aplicare

In orice perioda a anului.

lei 56.00

+19.90 lei transport / comanda
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter

Descriere ingrasamant gazon

Ingrasamant gazon lichid pre-stress FOX NK 10.0.5 cu calciu si magneziu 

 

Contine azot care are ca efect un boost de culoare si desime, calciu cu rol in diviziunea celulara si  intarirea peretilor celulari, potasiu pentru regalrea proceselor metabolice si magneziu pentru stimularea formarii de clorofila.

Azotul N este un macroelement crucial pentru dezvoltarea plantelor. El intra in componenta aminoacizilor si proteinelor care sunt estentiale vietii. Azotul din acest fertilizant lichid va da un boost de culoare si desime.

Potasiul K ajuta la reglarea functiilor biologice si este direct implicat in sistemul de aparare al plantei, regleaza presiunea interna a celulelor,  are rol in mentinerea pe verticala a plantei, rezistenta la stress termic, hidric si in reglarea proceselor metabolice.

Calciul Ca actioneaza ca o bariera impotriva bacteriilor si fungilor.  O planta care are suficient calciu va avea peretii celulari mai puternici si vor fi mai greu penetrati de bacterii si fungi. Calciul are si un rol crucial in transmiterea informatiei in planta, are rol important in multe procese metabolice si in activitatea enzimelor

Magneziul Mg este atomul central al moleculei de clorofila. Solurile de multe ori sunt foarte sarace in magneziu fie pH-ul solului nu permite absortia lui.

Formulare: lichid solubil.

Dozare si aplicare: 100-200 ml / 100 mp cu 4 L apa. Aplicati preferabil dimineata cand plantele absorb cel mai bine nutrientii. Lasati 2-3 ore dupa care irigati usor cu 4-5 L apa/mp. Nu aplicati in zilele caniculare. O puteti face dimineata devreme urmata imediat de irigare. Lasati cel putin 15 zile intre aplicari.

Recomandare de aplicare pentru efect maxim: 

Aplicati FOX NK 100 ml + FERTALGA 100 ml cu 4 L apa/ 100 mp, lasati 4-5 ore ca frunza sa absoarba si irigati 2-3 minute.

Amestecati bine produsul inainte de utilizare.

Compania nu isi asuma responsabilitatea pentru utilizarea incorecta a produsului si nu va putea fi trasa la raspundere pentru daune cauzate plantelor sau oamenilor. Daca doriti sa amestecati acest produs cu alte produse va rugam efectuati un test pe o suprafata mai mica. Nu depasiti doza recomandata.

Nu varsati in natura. Evitati contactul cu ochii si pielea.

Aspecte tehnice ingrasamant gazon lichid FOX NK 10.0.5 cu calciu si magneziu 

Indicat pentru Pentru peluze suferinde sau peluze care dorim sa le pastram verzi si pe timpul verii/iernii. Ofera gazonului atat azot care este principalul „combustibil” pentru dezvoltare si potasiu care are rol major la echilibrarea proceselor metabolice in planta.
Element dominant Potasiu sub forma foliara usor absorbit de planta, calciu si magneziu.
Ce efect are Intareste peretii celulari si protejeaza planta de atacul fungilor, bacteriilor si efectele caniculei.
Aplicare Cu pulverizatorul.
Norma 100 ml/100 mp cu 4 L de apa. Lasati pe frunza 4-5 ore dupa care irigati 2-3 minute.
Perioada de aplicare In orice perioada a anului.

A se evita aplicarea pe perioada zilelor caniculare sau cand iarba e inghetata. Daca aplicati vara sa o faceti dimineata devreme sau dupamasa dupa care irigati usor.

Atentie Produsul nu este daunator animalelor, plantelor.

 

Greutate 1 kg
Suprafata acoperita

100 ml/100 mp

Are efect timp de

Pana la schimbarea frunzei. 5-6 saptamani.

Eficienta

Super Profesional

Perioada aplicare

In orice perioda a anului.

Compozitie

Ingrasamant foliar pentru gazon FERTALGA contine: azot organic (N), fier (Fe) chelat EDTA, mangan (Mn) chelat EDTA, zinc (Zn) chelat EDTA, extract de alge marine brune >15%, 11 % aminoacizi, 5% acizi humici, 2,8 % potasiu (sub forma de oxid de potasiu (K2O).

Utilizare

Ingrasamant care stimuleaza dezvoltarea plantei pe baza de alge brune, acizi humici si fulvici imbogatit cu microelemente. Acest ingrasamant poate fi folosit atat la gazon cat si la flori si plante ornamentale prin aplicare foliara sau la radacina.

Formulare bogata in aminoacizi si proteine: arginina, metionina, glutamina, glicina, betaina, auxine, proline, gibereline si citokine, acizi humici si fulvici, peptide, polizaharide, vitamine si elemente minerale ca fier, mangan, zinc. Algele brune contin peste 60 de microelemente.

Giberelinele – fitohormon natural, stimulator de crestere;

Citokine – proteine si glicoproteine cu rol de a transmite informatia intre celule;

Glutamina – plantele absor azot in special sub forma ne NH3 care este toxic daca nu este convertit in substante care nu sunt toxice plantei, glutamina are rol in transformarea amoniacului NH3 in substante intermediare netoxice.  Glutamina este un aminoacid din care planta obtine alti aminoazici si proteine esentiale;

Glicina, glutamina, prolina – au rol in pastrarea apei in celula in cazul situatiilor de stress termic (temp ridicate). Au rol  in fotorespiratie pe timpul verilor caniculare;

Aminoacizii sunt esentiali pentru planta si contribuie la:

  • construirea si conservarea mai multor carbohidrati inseamna mai multa energie redirectionata catre radacinile de constructie;
  • cresc absorbtia si eficienta erbicidelor, fungicidelor, fertilizantilor;
  • imbunatatesc raspunsul si longevitatea culorilor din aplicatiile nutritive;
  • cresc vigoarea plantelor;
  • imbunatatesc sanatatea plantelor in general, limitand necesarul de aport in azot;

Azotul organic din FERTALGA este bogat in aminoacizi de origine vegetala care  au o actiune nutritiva si actioneaza asupra proceselor fiziologice si imbunatatesc biochimia plantei.

Datorita extractului de alge brune  Ascophyllum Nodosum care este bogata in fitohormoni de crestere plantele tratate vor prezenta o rezistenta mai mare la stress: variatii de temperatura inghet/dezghet, deshidratare cauzata de vant uscat rece sau cald.

Mareste durata de viata a radacinii si frunzelor, gazonul va fi mai des si verde.

  • intareste sistemul radicular
  • imbunatateste capacitatea de a rezista factorilor de stress biotici si abiotici
  • stimuleaza procesele legate de fotosinteaza
  • incurajeaza formarea de lastari
  • imbunatateste culoarea si consistenta frunzelor

 

 

 

 

Avantaje fertilizant foliar

Avantaje aplicare fertilizanti foliari

Fertilizantii foliari sunt imediat absorbiti de catre frunza de iarba sau radacina. Efectul este de obicei imediat.

Durata efectului poate fi de 3-4 saptamani pentru ingrasaminte foliare care contin in special macronutrienti ca azot, fosfor, potasiu si efect de durata luni, ani pentru ingrasaminte foliare care contin acizi humici, bacterii, alge brune.

 

Cum ingrijim gazonul primavara si toamna

Ce trebuie sa facem in aceasta perioada daca dorim un gazon frumos. Greseli frecvente la intretinerea gazonului primavara si toamna. Fertilizarea gazonului primavara si toamna.

udarea dupa semanarea gazonului
Semanarea gazonului
admin

Cum irigam (udam) gazonul dupa insamantare?

Udarea dupa insamantare se imparte in 3 perioade: udarea pana samanta germineaza ziua 1-15 dupa insamantare, udarea cand iarba e deja rasarita are 5-6 cm radacina e proeminenta si deja gazonul isi poate procura apa de la adancime; (va recomand sa smulgeti cateva fire sa vedeti cat de lunga e radacina), iar a treia etapa e udarea gazonului format

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Insamantare gazon primavara: riscuri si cum le minimizam

“Semanarea falsa” implica crearea conditiilor propice pentru incoltirea semintelor de buruieni si apoi indepartarea lor. Aceasta metoda se poate aplica incepand cu mijlocul lui aprilie cand solul este cald si apare epoca propice (sfarsit aprilie-sfarsit de mai) pentru rasarirea buruienilor problematice.

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Semanarea gazonului toamna

Ca regula generala trebuie avut in vedere ca gazonul de la samanta pana la stadiul cand este pregatit sa suporte inghetul are nevoie de aproximativ 45 de zile cu temperaturi ziua de peste 10C si noaptea peste 6-7C.

Citeste tot articolul »

Fertilizarea gazonului primavara si toamna

Aplicarea, dozarea si imprastierea fertilizantului pentru gazon. Greseli frecvente la fertilizarea gazonului. Nu uita sa te abonezi la canalul nostru!

Cum ingrijim gazonul primavara si toamna

Ce trebuie sa facem in aceasta perioada daca dorim un gazon frumos. Greseli frecvente la intretinerea gazonului primavara si toamna. Fertilizarea gazonului primavara si toamna.

MUST READ