fbpx

SeminteGazon.ro

Fertilizant gazon

Ingrasamant gazon lichid FERTALGA- alge marine, aminoacizi, biostimulatori

Produs profesional pentru intretinerea gazonului

Ingrasamant foliar pentru gazon FERTALGA. Contine aminoacizi esentiali in metabolism, acid humic si oligoelemente pentru stimularea inradacinarii. Previne deshidratarea frunzei pe perioada verii sau iernii. Formulare bogata in aminoacizi si proteine: arginina, metionina, glutamina, glicina, betaina, auxine, proline, gibereline si citokine, acizi humici si fulvici, peptide, polizaharide, vitamine si elemente minerale ca fier, mangan, zinc. Algele brune contin peste 60 de microelemente.

 

Greutate 1 kg
Suprafata acoperita

30-100 ml/100 mp

Are efect timp de

Pana la schimbarea frunzei. Efect indelungat asupra rizosferei.

Eficienta

Organic. Ecologic.

Perioada aplicare

In orice perioda a anului.

lei 49.00

+19.90 lei transport / comanda
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter

Descriere ingrasamant gazon

Ingrasamant gazon lichid FERTALGA 

Stimulator de crestere, inverzire si inradacinare.  Fertilizant cu azot organic. Extract lichid de drojdie cu alge brune, aminoacizi, acizi humici, fier (Fe), mangan (Mn),zinc (Zn).

Reduce considerabil petele din gazon datorate deficientelor de microelemente, sol compactat si pH nepotrivit. 

Previne deshidratarea frunzei (frunza ingalbenita dupa perioade de stress termic vara/iarna), stimuleaza cresterea radacinii iar acidul humic si fulvic maresc capacitatea solului de a retine substantele nutritive. 

PRODUS ECOLOGIC

Ingrasamant lichid pentru gazon care contine cea mai de calitate hrana pentru orice organism: aminoacizi esentiali. 

Contine cele mai importanti fitohormoni pentru cresterea si ramificarea radacinii: auxine si gibereline

Contine citochinina, fitohormon care are rol in diviziunea celulara si mobilitatea nutrientilor. 

Produs care are la baza aminoacizi de natura vegetala care sunt imediat absorbiti si utilizati de catre firul de iarba cu efect de stimulare si regenerare a tesuturilor; alge brune care contin peste 60 de microelemente, auxine, citochinine, gibereline; aminoacizi.

FERTALGA este un ingrasamant foliar pentru gazon cu azot organic care contine alge brune. Acest ingrasamant stimuleaza procesul natural de dezvoltare al plantei si are efect asupra cresterii cantitatii de rezerve de hrana in planta. Acestea au ca rezultat o acumulare de vitamine si hormoni naturali.

FERTALGA actioneaza in principal asupra capacitatii de asimilare de nutrienti si asupra metabolismului general al plantei.

Extractul de alge marine brune din acest ingrasamant foliar pentru gazon mareste capacitatea plantei de a retine apa reducand efectul de desicare (deshidratare)  pe timpul verii sau iernii datorita uscaciunii sau vantului uscat. Extractul de alge marine actioneaza asupra dezvoltarii radacinii ceea ce duce la un consum mai redus de apa de irigat  si fertilizanti.

Compozitie ingrasamant foliar pentru gazon FERTALGA:

Contine: azot organic (N), fier (Fe) chelat EDTA, mangan (Mn) chelat EDTA, zinc (Zn) chelat EDTA, extract de alge marine brune >15%, 11 % aminoacizi, 5% acizi humici, 2,8 % potasiu (sub forma de oxid de potasiu (K2O).

Are efect benefic asupra intregului metabolism al plantei.

Dozaj ingrasamant foliar pentru gazon FERTALGA:

Formulare: lichid solubil.

Dozaj:

 • Aplicare foliara (recomandat) 130-150 ml cu 4 L apa/100 mp, se lasa pe frunza 4-5 ore si apoi se iriga 3-4 minute. 
 • Aplicare radiculara: 200-250 ml  cu 4 L apa/ 100 mp dupa care se iriga imediat abundent. 

Aplicati preferabil dimineata devreme sau daca nu este posibil atunci dupamasa. 

Pentru perioada de primavara/ toamna puteti adauga GREEN UP 60-100 ml/100 mp sau pentru vara FOX NK 10.0.5 100 ml/ 100 mp. 

Se poate aplica in orice sezon mai putin cand iarba este inghetata. 

Amestecati bine produsul inainte de utilizare.

Compania nu isi asuma responsabilitatea pentru utilizarea incorecta a produsului si nu va putea fi trasa la raspundere pentru daune cauzate plantelor sau oamenilor. Daca doriti sa amestecati acest produs cu alte produse va rugam efectuati un test pe o suprafata mai mica. Nu depasiti doza recomandata.

Nu varsati in natura. Evitati contactul cu ochii si pielea.

Ingrasamant foliar gazon FERTALGA cu aminoacizi si fitohormoni:

Formulare bogata in aminoacizi si proteine: arginina, metionina, glutamina, glicina, betaina fitohormoni: auxine, gibereline si citochinine;  acizi humici si fulvici, peptide, polizaharide, vitamine si elemente minerale ca fier, mangan, zinc. Algele brune contin peste 60 de microelemente.

Giberelinele – fitohormon natural, stimulator de crestere;

Citochinine – proteine si glicoproteine cu rol de a transmite informatia intre celule; indinspensabile reproducerii celulare.

Glutamina – plantele absorb azot in special sub forma ne NH3 care este toxic daca nu este convertit in substante care nu sunt toxice plantei, glutamina are rol in transformarea amoniacului NH3 in substante intermediare netoxice.  Glutamina este un aminoacid din care planta obtine alti aminoazici si proteine esentiale.

Glicina, glutamina, prolina – au rol in pastrarea apei in celula in cazul situatiilor de stress termic (temp ridicate). Au rol  in fotorespiratie pe timpul verilor caniculare;

Aminoacizii sunt esentiali pentru planta si contribuie la:

 • construirea si conservarea mai multor carbohidrati inseamna mai multa energie redirectionata catre radacinile de constructie;
 • cresc absorbtia si eficienta erbicidelor, fungicidelor, fertilizantilor;
 • imbunatatesc raspunsul si longevitatea culorilor din aplicatiile nutritive;
 • cresc vigoarea plantelor;
 • imbunatatesc sanatatea plantelor in general, limitand necesarul de aport in azot;

Efecte ingrasamant foliar gazon FERTALGA

Efecte imediate: stimularea regenerarii tesuturilor plantei, cresterea metabolismului.

Efecte pe termen lung: mareste capacitatea solului de a retine nutrienti si creeaza microfisuri in sol. Creeaza conditii propice dezvoltarii radacinilor si bacteriilor din jurul rizosferei. 

Perioda de aplicare ingrasamant lichid gazon:  pe tot parcursul anului.

Aspecte tehnice ingrasamant gazon lichid FERTALGA

Indicat pentru Pentru peluze suferinde sau peluze care dorim sa le pastram verzi si pe timpul verii/iernii. Ofera gazonului hrana de calitate gata pregatita sub forma de aminoacizi. Oligoelemnte care sunt necesare in procesul de formare al radacinilor si care de multe ori sunt indisponibile pt ca solul este alcalin.
Element dominant Aminoacizi esentiali, fitohormoni, oligoelemente, azot organic. ECOLOGIC.
Ce efect are Aduce aport important de aminoacizi care pot fi folositi imediat de catre planta in repararea tesuturilor, sinteza de clorofila transformarea azotului sub forma de NH3 in substante netoxice plantei. Afect benefic asupra metabolismului plantei.
Aplicare Cu pulverizatorul.
Norma Aplicare foliara (recomandat) 130-150 ml cu 4 L apa/100 mp, se lasa pe frunza 4-5 ore si apoi se iriga 3-4 minute. 

Aplicare radiculara: 200-250 ml  cu 4 L apa/ 100 mp dupa care se iriga imediat abundent. 

Perioada de aplicare In orice perioada a anului.

A se evita aplicarea pe perioada zilelor caniculare sau cand iarba e inghetata. Daca aplicati vara sa o faceti dupamasa dupa care irigati usor.

Atentie Produsul este ECOLOGIC si nu este daunator animalelor, plantelor.

 

Ingrasamant foliar gazon  FERTALGA  pentru reechilibrarea proceselor metabolice din firul de iarba.

Poate te intereseaza aceste  videoclipuri postate pe canalul nostru de Youtube: Fertilizare gazon toamna , Cum am intretinut gazonul ;  Ingrasamant gazon: moft sau necesitate

Disclaimer:

Compania nu isi asuma responsabilitatea pentru utilizarea incorecta a produsului si nu va putea fi trasa la raspundere pentru daune cauzate plantelor sau oamenilor. Daca doriti sa amestecati acest produs cu alte produse va rugam efectuati un test pe o suprafata mai mica.

Greutate 1 kg
Suprafata acoperita

30-100 ml/100 mp

Are efect timp de

Pana la schimbarea frunzei. Efect indelungat asupra rizosferei.

Eficienta

Organic. Ecologic.

Perioada aplicare

In orice perioda a anului.

Compozitie

Ingrasamant foliar pentru gazon FERTALGA contine: azot organic (N), fier (Fe) chelat EDTA, mangan (Mn) chelat EDTA, zinc (Zn) chelat EDTA, extract de alge marine brune >15%, 11 % aminoacizi, 5% acizi humici, 2,8 % potasiu (sub forma de oxid de potasiu (K2O).

Utilizare

Ingrasamant care stimuleaza dezvoltarea plantei pe baza de alge brune, acizi humici si fulvici imbogatit cu microelemente. Acest ingrasamant poate fi folosit atat la gazon cat si la flori si plante ornamentale prin aplicare foliara sau la radacina.

Formulare bogata in aminoacizi si proteine: arginina, metionina, glutamina, glicina, betaina, auxine, proline, gibereline si citokine, acizi humici si fulvici, peptide, polizaharide, vitamine si elemente minerale ca fier, mangan, zinc. Algele brune contin peste 60 de microelemente.

Giberelinele – fitohormon natural, stimulator de crestere;

Citokine – proteine si glicoproteine cu rol de a transmite informatia intre celule;

Glutamina – plantele absor azot in special sub forma ne NH3 care este toxic daca nu este convertit in substante care nu sunt toxice plantei, glutamina are rol in transformarea amoniacului NH3 in substante intermediare netoxice.  Glutamina este un aminoacid din care planta obtine alti aminoazici si proteine esentiale;

Glicina, glutamina, prolina – au rol in pastrarea apei in celula in cazul situatiilor de stress termic (temp ridicate). Au rol  in fotorespiratie pe timpul verilor caniculare;

Aminoacizii sunt esentiali pentru planta si contribuie la:

 • construirea si conservarea mai multor carbohidrati inseamna mai multa energie redirectionata catre radacinile de constructie;
 • cresc absorbtia si eficienta erbicidelor, fungicidelor, fertilizantilor;
 • imbunatatesc raspunsul si longevitatea culorilor din aplicatiile nutritive;
 • cresc vigoarea plantelor;
 • imbunatatesc sanatatea plantelor in general, limitand necesarul de aport in azot;

Azotul organic din FERTALGA este bogat in aminoacizi de origine vegetala care  au o actiune nutritiva si actioneaza asupra proceselor fiziologice si imbunatatesc biochimia plantei.

Datorita extractului de alge brune  Ascophyllum Nodosum care este bogata in fitohormoni de crestere plantele tratate vor prezenta o rezistenta mai mare la stress: variatii de temperatura inghet/dezghet, deshidratare cauzata de vant uscat rece sau cald.

Mareste durata de viata a radacinii si frunzelor, gazonul va fi mai des si verde.

 • intareste sistemul radicular
 • imbunatateste capacitatea de a rezista factorilor de stress biotici si abiotici
 • stimuleaza procesele legate de fotosinteaza
 • incurajeaza formarea de lastari
 • imbunatateste culoarea si consistenta frunzelor

 

 

 

 

Avantaje fertilizant foliar

Avantaje aplicare fertilizanti foliari

Fertilizantii foliari sunt imediat absorbiti de catre frunza de iarba sau radacina. Efectul este de obicei imediat.

Durata efectului poate fi de 3-4 saptamani pentru ingrasaminte foliare care contin in special macronutrienti ca azot, fosfor, potasiu si efect de durata luni, ani pentru ingrasaminte foliare care contin acizi humici, bacterii, alge brune.

 

Cum ingrijim gazonul primavara si toamna

Ce trebuie sa facem in aceasta perioada daca dorim un gazon frumos. Greseli frecvente la intretinerea gazonului primavara si toamna. Fertilizarea gazonului primavara si toamna.

udarea dupa semanarea gazonului
Semanarea gazonului
admin

Cum irigam (udam) gazonul dupa insamantare?

Udarea dupa insamantare se imparte in 3 perioade: udarea pana samanta germineaza ziua 1-15 dupa insamantare, udarea cand iarba e deja rasarita are 5-6 cm radacina e proeminenta si deja gazonul isi poate procura apa de la adancime; (va recomand sa smulgeti cateva fire sa vedeti cat de lunga e radacina), iar a treia etapa e udarea gazonului format

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Insamantare gazon primavara: riscuri si cum le minimizam

“Semanarea falsa” implica crearea conditiilor propice pentru incoltirea semintelor de buruieni si apoi indepartarea lor. Aceasta metoda se poate aplica incepand cu mijlocul lui aprilie cand solul este cald si apare epoca propice (sfarsit aprilie-sfarsit de mai) pentru rasarirea buruienilor problematice.

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Semanarea gazonului toamna

Ca regula generala trebuie avut in vedere ca gazonul de la samanta pana la stadiul cand este pregatit sa suporte inghetul are nevoie de aproximativ 45 de zile cu temperaturi ziua de peste 10C si noaptea peste 6-7C.

Citeste tot articolul »

Fertilizarea gazonului primavara si toamna

Aplicarea, dozarea si imprastierea fertilizantului pentru gazon. Greseli frecvente la fertilizarea gazonului. Nu uita sa te abonezi la canalul nostru!

Cum ingrijim gazonul primavara si toamna

Ce trebuie sa facem in aceasta perioada daca dorim un gazon frumos. Greseli frecvente la intretinerea gazonului primavara si toamna. Fertilizarea gazonului primavara si toamna.

MUST READ