fbpx

SeminteGazon.ro

Fertilizant gazon

Ingrasamant gazon lichid IRONGREEN (ex GREEN UP) 16-0-0+3.5 FIER

Produs profesional pentru intretinerea gazonului

Ingrasamant foliar pentru gazon IRONGEEEN (ex GREEN UP ) pentru corectia imediata a culorii si desimii gazonului. Combate aparitia muschiului.  Mareste considerabil desimea si accentueaza culoarea verde a gazonului. Stimuleaza formarea de clorofila si formarea de noi frunze.  Are efect de inverzire imediat.

 

Greutate 1 kg
Suprafata acoperita

100-300 ml/100 mp

Are efect timp de

3-4 saptamani

Eficienta

Super Profesional

Perioada aplicare

In orice perioda a anului.

lei 56.00

+19.90 lei transport / comanda
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter

Descriere ingrasamant gazon

Ingrasamant gazon lichid IRONGREEN (ex GREEN UP) 16-0-0+3.5 Fe

Pentru revitalizare rapida, inverzire, indesire, recapatarea culorii dupa iarna, reducerea ph-ului, combaterea muschiului si ajuta la prevenirea bolilor.  

IRONGREEN (ex GREEN UP) este un ingrasamant lichid cu rol biostimulant pe baza de azot si sulfat de fier. Este un ingrasamant foliar pentru gazon  special conceput ; este ingrasamantul perfect daca dorim o revitalizare rapida a gazonului sau daca dorim ca gazonul nostru sa aiba o culoare mai inchisa.

Fierul din acest ingrasamant gazon lichid este disponibil plantei imediat, are rol in formarea clorofilei si in acelasi timp combate muschiul.

Datorita puterii mari de acidifiere are acelasi efect ca si apa de ploaie (apa de ploaie contine sulfati).

Deoarece apa de la retea contine mult calciu aceasta ridica pH-ul solului (solul devine alcalin, pH >7) si la acest pH gazonul incepe sa sufere deoarece microelementele necesare unei functionari nu mai sunt disponibile; la pH>7 mare majoritatea microelementelor nu se mai dizolva in sol, nefiind solubile nici radacina nu le poate absorbi; de asemenea la pH peste 7 si bacteriile/ fungii daunatori prolifereaza.

Aciditatea acestui ingrasamant lichid gazon reduce si riscul aparitiei fungilor si bolilor care nu se dezvolta daca mediul este usor acid (asemanator pielii umane care are pH acid 5.5 ea are aceasta aciditate ca sa se poata apara de bacterii si fungi).

Efecte ingrasamat foliar gazon IRON GREEN (ex GREEN UP)

Efecte imediate: inverzire datorita stimularii producerii de clorofila, indesire a gazonului, moartea muschiului si reducerea numarului de patogeni (bacterii si fungi).

Efecte pe termen lung: folosind acest ingrasmant gazon lichid gazonul va fi mai sanatos datorita efectului de fungicid al produsului cat si datorita solubilizarii microelementelor din sol care pot fi preluate de radacina gazonului.

Dozaj ingrasamant foliar gazon IRONGREEN (ex GREEN UP) 

100-150 ml / 100 mp cu 4 L de apa. Aplicati preferabil dimineata dupa ce se ridica roua sau dupamasa, lasati sa absoarba 3-4 ore dupa care irigati 1-2 minute daca temnperaturile sunt peste 28C . Se poate reaplica dupa 7-10 zile. 

Doza maxima 200 ml/ 100 mp cu 4-5 L apa si apoi irigati 1-2 minute.

Atentie nu stropiti trotuare, borduri, suprafete din beton, marmura pentru ca pateaza. In cazul in care ati stropit suprafete ca cele enumerare udati cu furtunul.

Perioda de aplicare ingrasamant lichid gazon:  pe tot parcursul anului.

Ingrasamant foliar pentru gazon profesional pentru corectia imediata a carentelor de microelemente (prin scaderea pH-ului solului microelementele din sol devin solubile si pot fi absorbite de radacina) si fier. Mareste considerabil desimea si accentueaza culoarea verde a gazonului. Stimuleaza formarea de clorofila si formarea de noi frunze. 

Are efect de inverzire imediat. 

Aspecte tehnice ingrasamant gazon lichid IRONGREEN (ex GREEN UP)

Indicat pentru Corectia imediata a desimii si culorii gazonului. Ori de cate ori dorim sa corectam culoarea gazonului sau sa stimulam formarea de noi frunze. Potrivit in orice perioada a anului. Are efect de acidifiere al solului asemanator apei de ploaie.
Element dominant Azot disponibil imediat. Fier pentru stimularea formarii de clorofila si inverzirea imediata a gazonului.
 Ce efect are Efect de inverzire a frunzei si indesire a gazonului vizibila imediat.  Gazonul va recapata o culoare verde foarte inchisa si va radia de sanatate. Datorita sulfatului de fier acest ingrasamant foliar pentru gazon reduce alcalinitatea solului si astfel microelementele din sol devin solubile si pot fi absorbite de radacina.
Aplicare Cu pulverizatorul.
Norma 100-150 ml / 100 mp cu 4 L de apa. Aplicati preferabil dimineata dupa ce se ridica roua sau dupamasa, lasati sa absoarba 3-4 ore dupa care irigati 1-2 minute daca temnperaturile sunt peste 28C . Se poate reaplica dupa 7-10 zile. 

Doza maxima 200 ml/ 100 mp cu 4-5 L apa. Irigati 2-3 minute dupa 3-4 ore daca sunt temp de peste 28C

Perioada de aplicare In orice perioada a anului.

A se evita aplicarea pe perioada zilelor caniculare. Daca aplicati vara sa o faceti dupamasa dupa care irigati usor.

Atentie Pateaza suprafetele din marmura, beton. Preferabil udati cu furtunul trotuarele dupa aplicare.

Sulful S din compozite are rol in reglarea pH-ului solului, cu efect direct asupra gradului de diponibilitate a substantelor nutritive. Acest fertilizator pentru gazon va ajuta daca aveti un sol prea alcalin (specific zonelor de campie ale Romaniei) care blocheaza substantele nutritive, ele nu se dizolva in apa din sol si raman imobile.

Azotul este principalul macroelement necesar firului de iarba dupa ce a rasarit. Azotul intra in componenta tuturor proteinelor si dupa cum stim proteinele sunt elementele de baza ale vietii.

Acest ingrasamant pentru gazon si sol contine azot cu eliberare rapida fiind imediat absorbit de gazon rezultand in cateva zile de la aplicare un o inverzire si revigorare a gazonului.

Ingrasamant foliar gazon  IRONGREEN (ex GREEN UP) pentru combaterea muschiului din gazon.

Poate te intereseaza aceste  videoclipuri postate pe canalul nostru de Youtube: Fertilizare gazon toamna , Cum am intretinut gazonul ;  Ingrasamant gazon: moft sau necesitate

Greutate 1 kg
Suprafata acoperita

100-300 ml/100 mp

Are efect timp de

3-4 saptamani

Eficienta

Super Profesional

Perioada aplicare

In orice perioda a anului.

Compozitie

Ingrasamant foliar pentru gazon IRONGREEN contine:

16% azot ureic  si 3.5 % fier sub forma de sulfat de fier.

Utilizare

Daca gazonul nu este in stare buna mai ales dupa perioade de stress (iarna, vara, calcare intensa) aplicati ingrasamant foliar pentru gazon IRONGREEN (ex GREENUP) pentru o revitalizare rapida a culorii, desimii si starii generale a gazonului.

Este absorbit imediat de catre firul de iarba. Azotul din ingrasamantul lichid GREEN UP va fi folosit pentru sinteza de proteine si celulele din firul de iarba se vor diviza rezultand un gazon mai des si mai verde. Noile fire de iarba care vor aparea vor fi sanatoase si foarte verzi ameliorand per general aspectul gazonului.

Fierul din acest ingrasamant foliar este necesar firului de iarba in procesul de formare al clorofilei. Mai multa clorofila inseamna pentru gazon o mai mare capacitate de a produce hrana si pentru noi un gazon foarte verde si aspectuos.

Gazonul poate suferi si datoria alcalinitatii solului. Apa de la retea este bogata in calciu care ridica alcalinitatea solului si micronutrientii din sol nu sunt solubili la pH alcalin. Acest ingrasamant foliar pentru gazon scade alcalinitatea si astfel micronutrientii din sol redevin solubili si pot fi absorbiti de radacina gazonului.

 

 

Avantaje fertilizant foliar

Avantaje aplicare fertilizanti foliari

Fertilizantii foliari sunt imediat absorbiti de catre frunza de iarba sau radacina. Efectul este de obicei imediat.

Durata efectului poate fi de 3-4 saptamani pentru ingrasaminte foliare care contin in special macronutrienti ca azot, fosfor, potasiu si efect de durata luni, ani pentru ingrasaminte foliare care contin acizi humici, bacterii, alge brune.

 

Cum ingrijim gazonul primavara si toamna

Ce trebuie sa facem in aceasta perioada daca dorim un gazon frumos. Greseli frecvente la intretinerea gazonului primavara si toamna. Fertilizarea gazonului primavara si toamna.

udarea dupa semanarea gazonului
Semanarea gazonului
admin

Cum irigam (udam) gazonul dupa insamantare?

Udarea dupa insamantare se imparte in 3 perioade: udarea pana samanta germineaza ziua 1-15 dupa insamantare, udarea cand iarba e deja rasarita are 5-6 cm radacina e proeminenta si deja gazonul isi poate procura apa de la adancime; (va recomand sa smulgeti cateva fire sa vedeti cat de lunga e radacina), iar a treia etapa e udarea gazonului format

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Insamantare gazon primavara: riscuri si cum le minimizam

“Semanarea falsa” implica crearea conditiilor propice pentru incoltirea semintelor de buruieni si apoi indepartarea lor. Aceasta metoda se poate aplica incepand cu mijlocul lui aprilie cand solul este cald si apare epoca propice (sfarsit aprilie-sfarsit de mai) pentru rasarirea buruienilor problematice.

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Semanarea gazonului toamna

Ca regula generala trebuie avut in vedere ca gazonul de la samanta pana la stadiul cand este pregatit sa suporte inghetul are nevoie de aproximativ 45 de zile cu temperaturi ziua de peste 10C si noaptea peste 6-7C.

Citeste tot articolul »

Fertilizarea gazonului primavara si toamna

Aplicarea, dozarea si imprastierea fertilizantului pentru gazon. Greseli frecvente la fertilizarea gazonului. Nu uita sa te abonezi la canalul nostru!

Cum ingrijim gazonul primavara si toamna

Ce trebuie sa facem in aceasta perioada daca dorim un gazon frumos. Greseli frecvente la intretinerea gazonului primavara si toamna. Fertilizarea gazonului primavara si toamna.

MUST READ