fbpx

SeminteGazon.ro

Fertilizant gazon

Ingrasamant gazon Slow K 13-5-20+2MgO 200 mp

Produs profesional pentru intretinerea gazonului

Fertilizant gazon SLOW K pentru hranirea corectiva a gazonului in mijlocul perioadelor de stress : canicula sau inghet. Formularea lui face posibila aplicarea lui in lunile mai-iulie si octombrie-decembrie cand temperaturile nu sunt propice pentru aplicarea fertilizantilor conventionali.

Ingrasamant gazon SLOW K este fertilizantul potrivit in cazul in care dorim sa ajutam gazonul in perioadele de stress termic maxim in cazul in care nu am aplicat fertilizant in perioada pre-stress

Greutate 4 kg
Suprafata acoperita

150-200 mp

Are efect timp de

6-10 saptamani

Eficienta

Profesional

Perioada aplicare

Mai-Iun, Oct-Dec

lei 73.99

Stoc epuizat

+19.90 lei transport / comanda
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter

Descriere ingrasamant gazon

Ingrasamant gazon SLOW K 13-5-20+2MgO

 

Fertilizant pentru hranirea gazonului in orice perioada a anului fara a stimula excesiv cresterea pe inaltime si implicit nr de tunderi necesare.

Formula cu constinut ridicat de potasiu K  care intareste peretii celulari impiedicand pierderea apei prin evapotranspiratie pe timpul caniculei si reduce considerabil riscul deteriorarii peretilor celulari pe timpul inghetului.

Eliberarea lenta a azotului asigura o crestere uniforma, fara pete in gazon (zone cu iarba mai verde sau mai deschisa la culoare), reduce foarte mult riscul de aparitie al bolilor specifice gazonului care apar in special cand e umezeala, temperaturi peste 20 C si exista o abundenta de azot.

Fertilizant gazon SLOW K cu sulf pentru reglarea pH-ului.

Magneziul Mg din compozitie va fi utilizat de catre gazon pentru crearea de clorofila, magneziul este atomul central al clorofilei.

Potasiul K din acest ingrasamant pentru gazon va fi utilizat de gazon pentru echilibrarea proceselor metabolice si rezistenta la stress estival sau invernal.

SLOW K fertilizator pentru gazon care creste desimea gazonului prin stimularea formarii de noi frunze. Creste cantitatea de clorofila din frunza marind capacitatea ei de fotosinteza in special toamna cand orele cu soare sunt mai putine. Are puternic efect de inverzire.

Ingrasamant gazon SLOW K contine  azot N, amoniacal, cu eliberare lenta si eliberare controlata si il face potrivit pentru toate tipurile de sol: nisipos, argilos sau lutos.

Datorita eliberarii treptate a azotului gazonul dvs il va consuma in intregime fara a se pierde prin evaporare, scurgerea in adancime, etc.

Aplicarea in primavara sau toamna stimuleaza sistemul radicular.

Sulful  S din compozitie actioneza ca regulator al pH-ului solului, corectand alcalinitatea, astfel substantele nutritive sunt mai mobile in sol.

Ingrasamant gazon SLOW K in care cantitatea si forma sub care sunt prezenti macronutrienti in acest sunt eliberati pe o perioada de 6-8 saptamani.

O fertilizare corecta (un program de fertilizare anual bine facut) stimuleaza cresterea pe orizontala si pe verticala a radacinii gazonului, controleaza cresterea pe inaltime a frunzei de gazon si recuperarea lui dupa stress (termic, boli, calcare).

Pe cat se poate cand fertilizam trebuie sa evitam sa dezechilibram ecosistemul din sol, cel mai important ar fi pH (echilibrul acido-bazic) si cantitatea de nutrienti.

Ingrasamant gazon SLOW K

 

Indicat pentru Aplicare corectiva. Refacerea gazonului afectat de conditii de canicula sau frig. Fertilizantul se poate aplica pe canicula sau perioada de inghet. Foarte potrivit daca nu s-a fertilizat in perioada pre-stress.
Element dominant  Aplicare corectiva in conditii de temperatura foarte ridicata sau scazuta. Inverzire.
 

Ce efect are 

Reface si mentine gazonul des, verde, sanatos in perioada de stress termic.

Marire capacitate de fotosinteza si implicit producerea de hrana.  Are efect pe toata perioada estivala sau invernala.  Efect de inverzire.  Potasiu pentru rezistenta la stress si fungi, echilibrare procese metabolice. Echilibrare pH.

Aplicare Manual sau cu masina de imprastiat fertilizanti imediat dupa insamantare. La o zi dupa tundere si inainte cu  2 zile de tundere. Gazonul cu inaltime minima 40 mm pentru a evita absortia granulelor de catre masina de tuns. Se iriga cu cel putin 7 mm apa dupa aplicare.
Norma 30 gr /mp sol negru/argilos. 35 gr/mp sol nisipos. 35 gr/ mp gazon sport (lolium perenne >50%. 30 gr/mp gazon ornamental (festuca rubra >60%). Granulometrie SGN 240. Diam. mediu 2,4 mm.
Perioada de aplicare Cand dorim sa corectam aspectul si sanatatea gazonului pe timpul caniculei sau iarna. Elibereaza nutrienti pe o perioada de 6-8 saptamani in functie de conditiile climatice, sol si cantitatea de apa cu care se iriga.
Atentie Nu pateaza piatra, betonul, marmura.  Aceasta formula nu arde samanta sau firul de iarba.

Sulful S din compozite are rol in reglarea pH-ului solului, cu efect direct asupra gradului de diponibilitate a substantelor nutritive.

Acest fertilizator pentru gazon va ajuta daca aveti un sol prea alcalin (specific zonelor de campie ale Romaniei) care blocheaza substantele nutritive, ele nu se dizolva in apa din sol si raman imobile.


Azotul N
este principalul macroelement necesar firului de iarba dupa ce a rasarit. Azotul intra in componenta tuturor proteinelor si dupa cum stim proteinele sunt elementele de baza ale vietii.

Potasiul K din acest ingrasamant pentru gazon ajuta la reglarea functiilor biologice si este direct implicat in sistemul de aparare impotriva stress-ului: mecanic, termic, radiatii, patogeni (fungi, insecte, etc).

Ingrasamant gazon SLOW K cu eliberare lenta a azotului.

Fertilizant pentru hranirea corectiva a gazonului in mijlocul perioadelor de stress : canicula sau inghet. Formularea lui face posibila aplicarea lui in lunile mai-iulie si octombrie-decembrie cand temperaturile nu sunt propice pentru aplicarea fertilizantilor conventionali.

Utilizati fertilizant gazon SLOW K  in cazul in care dorim sa ajutam gazonul in perioadele de stress termic maxim in cazul in care nu am aplicat fertilizant in perioada pre-stress.

Ingrasamant gazon SLOW K contine magneziu pentru marirea cantitatii de clorofila din frunza care ajuta mult gazonul sa isi produca suficienta hrana pe perioada zilelor de iarna cand soarele e pe cer doar cateva ore. Vara, magneziul va furniza un boost de verde in gazonul  afectat de canicula. Azotul se prezinta sub forma imediat utilizabila si sub forma cu eliberare lenta si controlata.

Potasiul intareste peretii celulari, echilibreaza osmoza in celula (mentine presiunea turgor) ca ea sa nu se deshidrateze sau sa sufere de inghet. Fosforul stimuleaza radacina gazonului si in special inmultirea si raspandirea in gazon a poa pratensis si festuca rubra rubra.

Fertilizant gazon SLOW K pentru fertilizarea gazonului toamna sau primavara. Ingrasamant gazon SLOW K care contine o cantitate mare de nutrienti care sunt eliberati treptat in gazon.

 

SLOW K – fertilizant gazon primavara, fertilizant gazon toamna, ingrasmant gazon toamna, ingrasamant gazon primavara, fertilizarea gazonului toamna, fertilizarea gazonului primavara

Poate te intereseaza aceste  videoclipuri postate pe canalul nostru de Youtube: Fertilizare gazon toamna , Cum am intretinut gazonul ;  Ingrasamant gazon: moft sau necesitate

Greutate 4 kg
Suprafata acoperita

150-200 mp

Are efect timp de

6-10 saptamani

Eficienta

Profesional

Perioada aplicare

Mai-Iun, Oct-Dec

Compozitie

Ingrasamant gazon SLOW K  cu azot N 13% din care 27% azot cu eliberare lenta (metilen uree MU) cu tehnologia Nutralene s 16 % azot cu eliberare controlata tehnologia SCU (sulphur coated ureea).

Procentaj WIN ( (water insoluble nitrogen) din componentele cu eliberare lenta/ controlata – 90%, adica azotul din acest fertilizant nu se va pierde prin scurgerea in adancime de unde gazonul nu il mai poate prelua.

Substanta Procent
Azot (N) total 13,0
Azot (N) amoniacal 3,2
Azot (N) uree SCU (sulphur coated ureea) 5,3
Azot (N) metilen-uree MU teh. Nutralene 3,5
Fosfor (P), sub forma de P2O5 solubil in apa 5,0
Potasiu (K), sub forma de K2O 20,0
Sulf (S), sub forma de SO3 25,0
Magneziu (Mg) sub forma de MgO 2,0


Link catre tehnologia Nutralene.
 

Utilizare

Ingrasamant gazon pentru intarirea gazonului inainte de perioadele de stress. Are actiune 6-10 saptamani si acopera cu succes intreaga perioada de iarna sau vara.

Fertilizant gazon  dedicat pentru perioadele de stress  raportul de NPK fiind 2.5-1-4, potasiul va ajuta gazonul sa treaca cu bine peste perioada de inghet sau canicula.

Ingrasamant gazon SLOW K cu azot cu eliberare rapida, eliberare lenta si eliberare controlata. Azotul se prezinta sub mai multe forme ceea ce fac acest fertilizant potrivit pentru toate tipurile de sol. Magneziul are efect imediat asupra culorii gazonului. Are efect vizibil 6-8 saptamani.

Combinatie ideala intre azot si fosfor. Imediat dupa aplicarea unui fertilizant cu azot firul de iarba va da noi frunzulite insa sistemul radicular nu se dezvolta atat de repede de aceea acest fertilizant contine si fosfor care are efect direct asupra dezvoltarii radacinii.

Fosforul va ajuta firele de iarba sa isi dezvolte o radacina bogata si sa il ajute sa treaca cu bine peste perioada de temperaturi mari vara sau scazute iarna.

Magneziul are efect in producerea de clorofila, gazonul va capta mai mult soare pe perioada zilelor de iarna cand lumina soarelui devine mai slaba.

Utilizare: in toate perioadele cand gazonul e in perioada de stress; acest fertilizator pentru gazon ofera suficient azot pentru a satisface necesitatile unui gazon superb chiar si in conditii extreme.

Contine macroelemente care ajuta gazonul sa isi formeze o radacina mai mare, potasiu pentru echilibrarea proceselor metabolice si rezistenta la stress.

Sulful din compozitie actioneza ca regulator al pH-ului solului, corectand alcalinitatea, astfel substantele nutritive sunt mai mobile in sol.

Acest ingrasamant pentru gazon contine azot sub forma amoniacala care este imediat absorbit de gazon cu efect de regenerare si inverzire si azot cu eliberare lenta.

Cantitatea de macronutrienti din acest fertilizant sunt suficienti pentru o perioada de 6-10 saptamani pentru un gazon superb chiar si in conditii extreme de cald sau frig.

Peluzele intretinute bine nu numai ca cresc valoarea proprietatii dar e si o sursa de mandrie in randul comunitatii. Sa pastram un gazon frumos si sanatos necesita cateva lucrari cheie facute corect: tunsul si fertilizarea.

Fertilizarea gazonului facuta periodic este importanta deoarece pastreaza aspectul placut al gazonului si reduce necesarul de udari, controlul buruienilor, bolilor si insectelor. Fertilizantele pastreaza densitate, vigoarea plantelor, intensifica culoarea, incurejeaza cresterea si  regenerarea dupa stress sezonier (temperaturi foarte ridicate, perioade de seceta).

Gazonul nefertilizat isi va pierde incet densitatea. Cand acesta se intampla, buruieni nedorite isi loc in gazon pe langa aspectul neplacut si neuniform al gazonului apar si probleme legate de concurenta pentru nutrienti, cresteri inegale in gazon, culoare neuniforma, risc cresut de raspandire al bolilor.

Gazonul fertilizat (hranit corect) tolereaza mult mai bine factori de stress ca claduri extreme sau frig extrem, seceta, calcare. Aplicarea corecta a unui fertilizant la timpul potrivit ajuta gazonul sa acumuleze si sa stocheze nutrienti esentiali (zaharuri/ carbohidrati) care sunt utilizati pentru crestere si dezvoltare.

Gazonul hranit insuficient este mai predispus sa fie atacat de boli si insect – pagubele produse sunt mai intense si vindecarea dureaza mai mult.

Pe scurt: gazon dens, sanatos, corect hranit necesita mai putine lucrari pentru a combate insectele, bolile si revenirea dupa stress.

Canal YouTube: fertilizarea gazonului toamna 

 

Avantaje fertilizanti cu eliberare lenta

Avantaje aplicare fertilizanti cu eliberare lenta/ controlata

Riscul de ardere al gazonului atat al frunzei cat si al radacinii este extrem de crescut daca aplicati fertilizanti clasici.

Aplicarea de fertilizanti cu eliberare lenta/ controlata este benefica deoarece:

1. Reduce cantitatea de fertilizant aplicata pe an deoarece:

  • eliberarea azotului se face treptat el fiind in mare parte absorbit de gazon sau de microorganismele din sol care ulterior in vor elibera in sol sub o forma foarte convenabila gazonului. Reduce enorm pierderea de azot sub forma de infiltratie la adancime sau evaporare.
  • in cazul aplicarii fertilizantilor clasici pe baza de uree simpla, sulfat de amoniu, azotat de amoniu destabilizam pH-ul solului, acesti fertilizanti au indecele de sare (SALT INDEX) foarte ridicat. Un pH destabilizat conduce la un dezechilibru al micro-ecosistemului din sol: microorganismele din in sol si gazonul nu pot absorbi nutrienti si microelementele din sol  deoarece acestea nu sunt solubile in soluri acide sau bazice.
  • aplicarea de fertilizanti clasici ca cei amintiti mai sus duce la o eliberare in cantitate mare a azotului ceea ce duce la o crestere puternica a gazonului fiind necesare mai multe tunderi. Frunza de gazon contine in medie 4% din greutate azot iar daca il tundem indepartam acea cantitate de azot. De exemplu daca tundem gazonul si indepartam 100 kg de resturi de fapt vom indeparta 4 kg de azot, adica cantitatea maxima de azot pe care avem voie sa o aplicam/ fertilizare/100 mp.
  1. Reduce riscul de imbolnavire:
  • multe din bolile gazonului sunt foarte severe cand temperaturile sunt de peste 20C, exista umezeala fie datorita ploilor in perioada de primavara si toamna sau de la roua de dimineata si azot in exces.
  • execesul de azot, in special primavara (cand gazonul genetic are tendinta sa se dezvolte pe verticala -de la sol in sus- ca sa formeze flori si seminte) duce la formarea de frunze care sunt suculente, pline de apa si au peretii celulari subtiri. Peretii celulari subtiri vor ceda usor la orice stress termic (ingheturi tarzii primavara sau timpurii toamna), calcare si patogeni.
  • fungi a caror dezvoltare este favorizata de azot in excess: Rizoctonia, Bipolaris, Drechslera, Pythium si multe altele.
  1. Reduce impactul asupra biotopului (ecosistemului) din sol
  • mare parte din nutrientii din sol sunt disponibili gazonului doar dupa ce in prima faza acestia au fost procesati de catre microorganisme (bacterii, fungi), intre gazon si aceste microorgansme exista o simbioza. Gazonul pune la dispozitie nutrienti pe care bacteriile din sol nu si le pot produce iar acestea la randul lor furnizeaza gazonului nutrienti pe care radacina acestuia nu ii poate accesa. In momentul in care furnizam azot din belsug gazonului radacina acestuia produce o serie de substante (repelenti) care indeparteaza bacteriile si fungii care sunt atasate de radacina gazonului (acestea ii furnizau azot in perioda cand nu exista azot din belsug) si in cele din urma numarul acestor bacterii scazand dramatic deoarece duc lipsa de nutrienti necesari pe care gazonul ii furniza.
  1. Reduce necesarul de timp si costul de intretinere: tundere, fertilizare, aplicare substante contra bolilor, irigare.

 

Cum ingrijim gazonul primavara si toamna

Ce trebuie sa facem in aceasta perioada daca dorim un gazon frumos. Greseli frecvente la intretinerea gazonului primavara si toamna. Fertilizarea gazonului primavara si toamna.

udarea dupa semanarea gazonului
Semanarea gazonului
admin

Cum irigam (udam) gazonul dupa insamantare?

Udarea dupa insamantare se imparte in 3 perioade: udarea pana samanta germineaza ziua 1-15 dupa insamantare, udarea cand iarba e deja rasarita are 5-6 cm radacina e proeminenta si deja gazonul isi poate procura apa de la adancime; (va recomand sa smulgeti cateva fire sa vedeti cat de lunga e radacina), iar a treia etapa e udarea gazonului format

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Insamantare gazon primavara: riscuri si cum le minimizam

“Semanarea falsa” implica crearea conditiilor propice pentru incoltirea semintelor de buruieni si apoi indepartarea lor. Aceasta metoda se poate aplica incepand cu mijlocul lui aprilie cand solul este cald si apare epoca propice (sfarsit aprilie-sfarsit de mai) pentru rasarirea buruienilor problematice.

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Semanarea gazonului toamna

Ca regula generala trebuie avut in vedere ca gazonul de la samanta pana la stadiul cand este pregatit sa suporte inghetul are nevoie de aproximativ 45 de zile cu temperaturi ziua de peste 10C si noaptea peste 6-7C.

Citeste tot articolul »

Fertilizarea gazonului primavara si toamna

Aplicarea, dozarea si imprastierea fertilizantului pentru gazon. Greseli frecvente la fertilizarea gazonului. Nu uita sa te abonezi la canalul nostru!

Cum ingrijim gazonul primavara si toamna

Ce trebuie sa facem in aceasta perioada daca dorim un gazon frumos. Greseli frecvente la intretinerea gazonului primavara si toamna. Fertilizarea gazonului primavara si toamna.

MUST READ