fbpx

SeminteGazon.ro

Fertilizant gazon

Ingrasamant gazon SUPER IRON 9-9-9+11 Fe

Produs profesional pentru intretinerea gazonului

Ingrasamant gazon SUPER IRON fertilizant profesional pentru corectia imediata a carentelor de macronutrienti si fier. Combate aparitia muschiului.  Mareste considerabil desimea si accentueaza culoarea verde a gazonului. Stimuleaza formarea de clorofila si formarea de noi frunze. Nu pateaza. Are efect de inverzire imediat.

Fertilizant SUPER IRON -aplicarea in primavara sau toamna stimuleaza sistemul radicular.

Greutate 2 kg
Suprafata acoperita

100 mp

Are efect timp de

6-8 saptamani

Eficienta

Super Profesional

Perioada aplicare

Feb-Mai, Aug-Oct

lei 59.90

Stoc epuizat

+19.90 lei transport / comanda
 • Alegerea potrivita
 • Suport profesionist
 • Asistenta 24/7
 • Suport pe email
 • Tutoriale youtube
 • Descriere completa a produsului
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter

Descriere ingrasamant gazon

Ingrasamant gazon SUPER IRON 9-9-9+11 Fe

 

Fertilizant cu fier care nu pateaza. Combate muschiul din gazon.

Fertilizant profesional pentru corectia imediata a carentelor de macronutrienti si fier. Mareste considerabil desimea si accentueaza culoarea verde a gazonului. Stimuleaza formarea de clorofila si formarea de noi frunze. Nu pateaza.

Are efect de inverzire imediat. Aplicarea in primavara sau toamna stimuleaza sistemul radicular. Potasiu pentru echilibrarea proceselor metabolice si rezistenta la stress estival sau invernal. Intarire pereti celulari, echilibrare presiune turgor cu efect asupra pastrarii apei in celula si rezistenta la inghet. Sulful din compozitie actioneza ca regulator al pH-ului solului, corectand alcalinitatea, astfel substantele nutritive sunt mai mobile in sol. Fosfor pentru stimulare sistem radicular, stimulare inmultire si raspandire in gazon la poa pratensis si festuca rubra rubra. Cantitatea si forma sub care sunt prezenti macronutrienti sunt eliberati pe o perioada de 4-6 saptamani. Efectul fertilizantului dureaza, gazonul isi va pastra desimea si culoarea pe timp mai indelungat.

Aspecte tehnice ingrasamant gazon SUPER IRON 9-9-9+11 Fe

 

Indicat pentru Corectia imediata a macronutrientilor. Indesirea gazonului si inverzirea lui. Ori de cate ori dorim sa corectam culoarea gazonului sau sa stimulam formarea de noi frunze. Potrivit in orice perioada pentru stimularea cresterii sistemului radicular si echilibrarea proceselor metabolice. Lupta indirecta cu buruienlie prin cresterea desimii gazonului la suprafata si a sistemului radicular in sol.
Element dominant Azot disponibil imediat. Fier pentru stimularea formarii de clorofila si inverzirea imediata a gazonului. Stimulare raspandire poa pratensis si festuca rubra rubra.
 Ce efect are Efect de inverzire a frunzei si indesire a gazonului vizibila imediat.  Potasiu pentru rezistenta la stress si fungi, echilibrare procese metabolice. Echilibrare pH. Fosfor pentru stimularea formarii de noi radacini.
Aplicare Manual sau cu masina de imprastiat fertilizanti. La o zi dupa tundere si inainte cu  2 zile de tundere. Gazonul cu inaltime minima 40 mm pentru a evita absortia granulelor de catre masina de tuns. Se iriga cu cel putin 7 mm apa dupa aplicare.
Norma 25 gr /mp sol negru/argilos. 25 gr/mp sol nisipos. 25 gr/ mp gazon sport (lolium perenne >50%. 20 gr/mp gazon ornamental (festuca rubra >60%). Granulometrie SGN 250. Diam. mediu 2,5 mm.
Perioada de aplicare Februarie-Mai si August-Noiemrie Are efect imediat. Elibereaza nutrienti pe o perioada de 4 saptamani in functie de conditiile climatice, sol si cantitatea de apa cu care se iriga si are efect indelungat. Oricand observam decolorarea frunzelor.

A se evita aplicarea pe perioada zilelor caniculare.

Atentie Nu pateaza piatra, betonul, marmura.  Aceasta formula nu arde samanta sau firul de iarba.

Sulful S din compozite are rol in reglarea pH-ului solului, cu efect direct asupra gradului de diponibilitate a substantelor nutritive. Acest fertilizator pentru gazon va ajuta daca aveti un sol prea alcalin (specific zonelor de campie ale Romaniei) care blocheaza substantele nutritive, ele nu se dizolva in apa din sol si raman imobile.

Azotul este principalul macroelement necesar firului de iarba dupa ce a rasarit. Azotul intra in componenta tuturor proteinelor si dupa cum stim proteinele sunt elementele de baza ale vietii.

Acest ingrasamant pentru gazon si sol contine azot cu eliberare rapida fiind imediat absorbit de gazon rezultand in cateva zile de la aplicare un o inverzire si revigorare a gazonului.

Fosforul are efect asupra dezvoltarii sistemului radicular al gazonului. Radacina gazonului  va fi mai puternica, cu mai multe ramificatii cu o mai mare capcacitate de a extrage din sol substantele necesare.

Potasiul ajuta la reglarea functiilor biologice si este direct implicat in sistemul de aparare impotriva stress-ului: mecanic, termic, radiatii, patogeni (fungi, insecte, etc).

Ingrasamant gazon SUPER IRON pentru combaterea muschiului din gazon.
Fertilizant gazon SUPER IRON pentru fertilizarea gazonului toamna sau primavara.

Super IRON – fertilizant gazon primavara, fertilizant gazon toamna, ingrasmant gazon toamna, ingrasamant gazon primavara, fertilizarea gazonului toamna, fertilizarea gazonului primavara

Poate te intereseaza aceste  videoclipuri postate pe canalul nostru de Youtube: Fertilizare gazon toamna , Cum am intretinut gazonul ;  Ingrasamant gazon: moft sau necesitate

Greutate 2 kg
Suprafata acoperita

100 mp

Are efect timp de

6-8 saptamani

Eficienta

Super Profesional

Perioada aplicare

Feb-Mai, Aug-Oct

Compozitie

 

Substanta Procent
Azot (N) total 9,0
Azot (N) amoniacal 9,0
Fosfor (P), sub forma de P2O5 solubil in apa 9,0
Potasiu (K), sub forma de K2O 9,0
Sulf (S), sub forma de SO3 27,5
Fier (Fe) 11,0

Utilizare

Fertilizantul gazon SUPER IRON are o granulometrie care permite o distribuire uniforma.

Fertilizantul pentru gazon se poate aplica in orice perioada a anului.

Ingrasamant gazon sub forma solida, usor de aplicat, cu efect pe perioada lunga 6-8 saptamani.

Flosind ingrasamant pentru gazon periodic pastreaza aspectul placut al gazonului si reduce necesarul de udari, controlul buruienilor, bolilor si insectelor.

Fertilizantele pastreaza densitate, vigoarea plantelor, intensifica culoarea, incurejeaza cresterea si  regenerarea dupa stress sezonier (temperaturi foarte ridicate, perioade de seceta).

Gazonul nefertilizat isi va pierde incet densitatea. Cand acesta se intampla, buruieni nedorite isi loc in gazon pe langa aspectul neplacut si neuniform al gazonului apar si probleme legate de concurenta pentru nutrienti, cresteri inegale in gazon, culoare neuniforma, risc cresut de raspandire al bolilor.

Gazonul fertilizat (hranit corect) tolereaza mult mai bine factori de stress ca claduri extreme sau frig extrem, seceta, calcare.

Tundeti gazonul inainte de aplicare si urmatoarea tundere sa se faca dupa cel putin 2 irigari sau ploi pentru ca bobitele de fertilizant sa ajunga pe sol si sa evitam absorbirea de catre masina de tuns.

Aplicarea acestui fertilizator pentru gazon primavara inainte de luna iunie va ajuta gazonul sa ramana verde pe toata perioada verii, avand efect de 6-8 saptamani va acoperi intreaga perioada de canicula.

Peluzele intretinute bine nu numai ca cresc valoarea proprietatii dar e si o sursa de mandrie in randul comunitatii. Sa pastram un gazon frumos si sanatos necesita cateva lucrari cheie facute corect: tunsul si fertilizarea.

Fertilizarea gazonului facuta periodic este importanta deoarece pastreaza aspectul placut al gazonului si reduce necesarul de udari, controlul buruienilor, bolilor si insectelor. Fertilizantele pastreaza densitate, vigoarea plantelor, intensifica culoarea, incurejeaza cresterea si  regenerarea dupa stress sezonier (temperaturi foarte ridicate, perioade de seceta).

Gazonul nefertilizat isi va pierde incet densitatea. Cand acesta se intampla, buruieni nedorite isi loc in gazon pe langa aspectul neplacut si neuniform al gazonului apar si probleme legate de concurenta pentru nutrienti, cresteri inegale in gazon, culoare neuniforma, risc cresut de raspandire al bolilor.

Gazonul fertilizat (hranit corect) tolereaza mult mai bine factori de stress ca claduri extreme sau frig extrem, seceta, calcare. Aplicarea corecta a unui fertilizant la timpul potrivit ajuta gazonul sa acumuleze si sa stocheze nutrienti esentiali (zaharuri/ carbohidrati) care sunt utilizati pentru crestere si dezvoltare.

Gazonul hranit insuficient este mai predispus sa fie atacat de boli si insect – pagubele produse sunt mai intense si vindecarea dureaza mai mult.

Pe scurt: gazon dens, sanatos, corect hranit necesita mai putine lucrari pentru a combate insectele, bolile si revenirea dupa stress.

Canal YouTube: fertilizarea gazonului toamna 

 

Avantaje fertilizanti cu eliberare lenta

Avantaje aplicare fertilizanti cu eliberare lenta/ controlata

Riscul de ardere al gazonului atat al frunzei cat si al radacinii este extrem de crescut daca aplicati fertilizanti clasici.

Aplicarea de fertilizanti cu eliberare lenta/ controlata este benefica deoarece:

1. Reduce cantitatea de fertilizant aplicata pe an deoarece:

 • eliberarea azotului se face treptat el fiind in mare parte absorbit de gazon sau de microorganismele din sol care ulterior in vor elibera in sol sub o forma foarte convenabila gazonului. Reduce enorm pierderea de azot sub forma de infiltratie la adancime sau evaporare.
 • in cazul aplicarii fertilizantilor clasici pe baza de uree simpla, sulfat de amoniu, azotat de amoniu destabilizam pH-ul solului, acesti fertilizanti au indecele de sare (SALT INDEX) foarte ridicat. Un pH destabilizat conduce la un dezechilibru al micro-ecosistemului din sol: microorganismele din in sol si gazonul nu pot absorbi nutrienti si microelementele din sol  deoarece acestea nu sunt solubile in soluri acide sau bazice.
 • aplicarea de fertilizanti clasici ca cei amintiti mai sus duce la o eliberare in cantitate mare a azotului ceea ce duce la o crestere puternica a gazonului fiind necesare mai multe tunderi. Frunza de gazon contine in medie 4% din greutate azot iar daca il tundem indepartam acea cantitate de azot. De exemplu daca tundem gazonul si indepartam 100 kg de resturi de fapt vom indeparta 4 kg de azot, adica cantitatea maxima de azot pe care avem voie sa o aplicam/ fertilizare/100 mp.
 1. Reduce riscul de imbolnavire:
 • multe din bolile gazonului sunt foarte severe cand temperaturile sunt de peste 20C, exista umezeala fie datorita ploilor in perioada de primavara si toamna sau de la roua de dimineata si azot in exces.
 • execesul de azot, in special primavara (cand gazonul genetic are tendinta sa se dezvolte pe verticala -de la sol in sus- ca sa formeze flori si seminte) duce la formarea de frunze care sunt suculente, pline de apa si au peretii celulari subtiri. Peretii celulari subtiri vor ceda usor la orice stress termic (ingheturi tarzii primavara sau timpurii toamna), calcare si patogeni.
 • fungi a caror dezvoltare este favorizata de azot in excess: Rizoctonia, Bipolaris, Drechslera, Pythium si multe altele.
 1. Reduce impactul asupra biotopului (ecosistemului) din sol
 • mare parte din nutrientii din sol sunt disponibili gazonului doar dupa ce in prima faza acestia au fost procesati de catre microorganisme (bacterii, fungi), intre gazon si aceste microorgansme exista o simbioza. Gazonul pune la dispozitie nutrienti pe care bacteriile din sol nu si le pot produce iar acestea la randul lor furnizeaza gazonului nutrienti pe care radacina acestuia nu ii poate accesa. In momentul in care furnizam azot din belsug gazonului radacina acestuia produce o serie de substante (repelenti) care indeparteaza bacteriile si fungii care sunt atasate de radacina gazonului (acestea ii furnizau azot in perioda cand nu exista azot din belsug) si in cele din urma numarul acestor bacterii scazand dramatic deoarece duc lipsa de nutrienti necesari pe care gazonul ii furniza.
 1. Reduce necesarul de timp si costul de intretinere: tundere, fertilizare, aplicare substante contra bolilor, irigare.

 

Cum ingrijim gazonul primavara si toamna

Ce trebuie sa facem in aceasta perioada daca dorim un gazon frumos. Greseli frecvente la intretinerea gazonului primavara si toamna. Fertilizarea gazonului primavara si toamna.

Semanarea gazonului
admin

Insamantare gazon primavara: riscuri si cum le minimizam

“Semanarea falsa” implica crearea conditiilor propice pentru incoltirea semintelor de buruieni si apoi indepartarea lor. Aceasta metoda se poate aplica incepand cu mijlocul lui aprilie cand solul este cald si apare epoca propice (sfarsit aprilie-sfarsit de mai) pentru rasarirea buruienilor problematice.

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Semanarea gazonului toamna

Ca regula generala trebuie avut in vedere ca gazonul de la samanta pana la stadiul cand este pregatit sa suporte inghetul are nevoie de aproximativ 45 de zile cu temperaturi ziua de peste 10C si noaptea peste 6-7C.

Citeste tot articolul »

Fertilizarea gazonului primavara si toamna

Aplicarea, dozarea si imprastierea fertilizantului pentru gazon. Greseli frecvente la fertilizarea gazonului. Nu uita sa te abonezi la canalul nostru!

Cum ingrijim gazonul primavara si toamna

Ce trebuie sa facem in aceasta perioada daca dorim un gazon frumos. Greseli frecvente la intretinerea gazonului primavara si toamna. Fertilizarea gazonului primavara si toamna.

MUST READ