fbpx

SeminteGazon.ro

SKU 00000272 Categories , , ,

Fertilizant gazon

SYMBIOTHRIVE MIX 1 L

Produs profesional pentru intretinerea gazonului

Biostimulator organic pentru crestere si inradacinare. Produsul contine microelemente si  micorize si poate fi folosit in toate fazele de crestere a plantelor. Asigura dezvoltarea unui sistem radicular bine ramificat, capabil sa asimileze mult mai usor apa. Induce rezistenta sporita la boli si daunatori

Greutate 1 kg
Greutate

1 L

Suprafata acoperita

1000-2000 mp

Are efect timp de

3-4 saptamani

Eficienta

Super Profesional

Perioada de aplicare

Oricand

lei 91.00

+19.90 lei transport / comanda
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter

Descriere ingrasamant gazon

MIX contine microelemente, micorize si extract de alge brune. Imbunatateste procesul fotosintetic. Micoriza  se fixeaza de radacina plantei si traieste in simbioza, oferind beneficii plantei.

Beneficii: 

  • Ajuta la dezvoltarea unui sistem radicular bine ramificat, capabil sa asimileze mult mai usor apa si substantele nutritive;
  • Confera o rezistenta mult mai ridicata a plantelor la toate tipurile de stres:seceta, umiditate excesiva, schimbari bruste de temperatura, atacul bolilor si daunatorilor;
  • Protejeaza plantele impotriva dereglarilor fiziologice;
  • Supliment cu microelemente esentiale pentru functionarea optima a metabolismului
  • Aduce aport de microelemente in cazul perioadelor foarte ploioase sau secetoase cand radacina nu functioneaza in parametrii optimi
  • In solurile sarace unde microbiomul este redus radacina are dificultati in solubilizarea microelementelor
  • In solurile cu pH ridicat sau peluze irigate cu apa calcaroasa microelementele din sol sunt sub forma de saruri complexe foarte greu solubile

Analiza:

0.2% Bor (B) solubil in apa

3% Fier (Fe) solubil in apa

1.5% Mangan (Mn) solubil in apa

1.5% Zinc (Zn) solubil in apa

10% Carbon (C ) organic

30% Substanta organica cu masa moleculara nominala <50 kDa

Compozitia activatorului (inoculului)

  • Continut micoriza : 0,0001%
  • Continut bacterii rizosfera: 10 UFC/g
  • Patogeni : Absenti

Detalii tehnice:

Biostimulator organic pentru crestere si inradacinare. Produsul contine microelemente si micorize si poate fi folosit in toate fazele de crestere a plantelor. Asigura dezvoltarea unui sistem radicular bine ramificat, capabil sa asimileze mult mai usor apa. Induce rezistenta sporita la boli si daunatori

Induce rezistenta sporita la factorii de stres (seceta, umiditate excesiva, schimbari bruste de temperatura) si protejeaza plantele impotriva atacurilor unor boli si daunatori.

Ciupercile micorizante ajuta la o mai buna absorbtie a elementelor nutritive in planta si la regenerarea radacinilor imbatranite, micoriza fiind procesul prin care o ciuperca benefica se fixeaza la radacina plantei si traieste in simbioza, oferind beneficii plantei.

Produsul este aplicabil in agricultura organica/ ecologica.

Microelementele sunt esentiale pentru buna functionare a metabolismului plantei. Unele procese metabolice nu se pot desfasura in absenta lor iar alte procese metabolice se desfasoara de 1000 de ori mai repede in prezenta acestor catalizatori. 

Aplicare:

Aplicare foliara gazon: 50-100 ml cu 4-5 L apa pe 100 mp. Vara aplicati preferabil in ziua urmatoare irigarii. Aplicati preferabil dimineata dupa ce se ridica roua sau dupamasa cu cateva ore inainte de apus. Nu aplicati la amiaza in zilele caniculare. Intre aplicari cu doza maxima lasati 3 saptamani.

Aplicati preferabi pe gazonul tuns; NU tundeti mai repede de 2 zile de la aplicare. NU irigati imediat dupa aplicare. Nu aplicati fungicide mai repede de 3-4 saptamani de la aplicarea ingrasamantului Mix.

Poate fi combinat cu oricare din ingrasamintele foliare: Fertalga, Algael, Assimila, Ferthumic .

Pentru plante ornamentale, legume aplicati 50 ml cu 10 L apa.  

Atentie! Poate pata supraftele de beton, marmura, granit.

Greutate 1 kg
Greutate

1 L

Suprafata acoperita

1000-2000 mp

Are efect timp de

3-4 saptamani

Eficienta

Super Profesional

Perioada de aplicare

Oricand

Cum ingrijim gazonul primavara si toamna

Ce trebuie sa facem in aceasta perioada daca dorim un gazon frumos. Greseli frecvente la intretinerea gazonului primavara si toamna. Fertilizarea gazonului primavara si toamna.

udarea dupa semanarea gazonului
Semanarea gazonului
admin

Cum irigam (udam) gazonul dupa insamantare?

Udarea dupa insamantare se imparte in 3 perioade: udarea pana samanta germineaza ziua 1-15 dupa insamantare, udarea cand iarba e deja rasarita are 5-6 cm radacina e proeminenta si deja gazonul isi poate procura apa de la adancime; (va recomand sa smulgeti cateva fire sa vedeti cat de lunga e radacina), iar a treia etapa e udarea gazonului format

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Insamantare gazon primavara: riscuri si cum le minimizam

“Semanarea falsa” implica crearea conditiilor propice pentru incoltirea semintelor de buruieni si apoi indepartarea lor. Aceasta metoda se poate aplica incepand cu mijlocul lui aprilie cand solul este cald si apare epoca propice (sfarsit aprilie-sfarsit de mai) pentru rasarirea buruienilor problematice.

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Semanarea gazonului toamna

Ca regula generala trebuie avut in vedere ca gazonul de la samanta pana la stadiul cand este pregatit sa suporte inghetul are nevoie de aproximativ 45 de zile cu temperaturi ziua de peste 10C si noaptea peste 6-7C.

Citeste tot articolul »

Fertilizarea gazonului primavara si toamna

Aplicarea, dozarea si imprastierea fertilizantului pentru gazon. Greseli frecvente la fertilizarea gazonului. Nu uita sa te abonezi la canalul nostru!

Cum ingrijim gazonul primavara si toamna

Ce trebuie sa facem in aceasta perioada daca dorim un gazon frumos. Greseli frecvente la intretinerea gazonului primavara si toamna. Fertilizarea gazonului primavara si toamna.

MUST READ