fbpx

SeminteGazon.ro

SKU 00000311 Category

Fertilizant gazon

Vigor+ 4 kg NPK 8.5.18 + Fier

Produs profesional pentru intretinerea gazonului

Aplicarea inainte de vara si iarna previne sau scade mult riscul ingalbenirii gazonului. Imbunatateste capacitatea impotriva stesului biotic prin inzdravenirea radacinii si intarirea tesuturilor coronamentului. Contine fier sub o forma speciala care pastreaza iarba verde pe toata perioada iernii. Prietenos cu mediul, animalele si copii.

Greutate 4 kg

lei 73.49

+19.90 lei transport / comanda
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter

Descriere ingrasamant gazon

Fertilizant cu zeolit foarte bogat in potasiu solubil. Asigura pastrarea culorii si cresterii pe perioada de stress. Fortifica planta impotriva Pythium si Michrodochium. Cu zeolit, acizi humici si biostimulatori.

NPK(S) 8.5.18.(30) + zeolit, acizi humici, biostimulatori

Beneficii 

  • Hraneste gradual, fortifica radacina si sistemul vascular al plantei
  • Intareste peretii celulari, asigura revenirea rapida dupa trafic si o mai buna toleranta fata de caldura, inghet si salinitate
  • Aplicarea inainte de vara si iarna previne sau scade mult riscul ingalbenirii gazonului
  • Imbunatateste capacitatea impotriva stesului biotic prin inzdravenirea radacinii si intarirea tesuturilor coronamentului
  • Contine fier sub o forma speciala care pastreaza iarba verde pe toata perioada iernii
  • Prietenos cu mediul. Bogat in zeolit si acizi humici reduce pierderile de nitriti si potasiu in panza freatica
  • Acidifica solul: imbunatateste absortia fierului si ajuta la prevenirea aparitiei galmelor de sol de la rame pe perioada toamnelor ploioase
  • Efect remanent asupra fertilitatii solului

Detalii tehnice:

8% azot (N): 8% amoniacal

5% Fosfor (P) solubil (P2O3)

18% Potasiu (K) solubil (K2O)

30% Sulf (S) solubil (SO3)

6% Zeotech 300. Zeolit (chabazita) activata

1% Acizi humici

Contine precursori ai acizilor humici

Granulatie: 2.5 mm

Fertilizant prestress cu potasiu solubil, zeolit si acizi humici pentru eliberarea lenta a nutrientilor si evitarea levigarii mai ales in perioadele cu precipitatii abundente. Are beneficiile zeolitului Zeotech 300: o capacitate de schimb cationic foarte ridicata si o mare capacitate de retinere a apei. Contine Formula GP, o formula brevetata pentru biostimularea aparatului radicular si al coronamentului, bogat in acizi humici si lignosulfat. In sol imbunatateste solubilitatea si asimilarea apei si al nutrientilor (fierului in special) si mareste activitatea biologica. In planta imbunatateste  metabolismul si procesul de fotosinteza. Mareste masa aparatului radicular si densitatea lui.

Aplicare: 

Ca supliment de potasiu la sfarsitul primaverii- inceputul verii: 35 gr/ mp; (35 kg/1000 mp).

La sfarsitul toamnei: 35-40 gr/mp. Se va iriga cu 7-10 L apa/mp dupa aplicare.

Greutate 4 kg

Cum ingrijim gazonul primavara si toamna

Ce trebuie sa facem in aceasta perioada daca dorim un gazon frumos. Greseli frecvente la intretinerea gazonului primavara si toamna. Fertilizarea gazonului primavara si toamna.

udarea dupa semanarea gazonului
Semanarea gazonului
admin

Cum irigam (udam) gazonul dupa insamantare?

Udarea dupa insamantare se imparte in 3 perioade: udarea pana samanta germineaza ziua 1-15 dupa insamantare, udarea cand iarba e deja rasarita are 5-6 cm radacina e proeminenta si deja gazonul isi poate procura apa de la adancime; (va recomand sa smulgeti cateva fire sa vedeti cat de lunga e radacina), iar a treia etapa e udarea gazonului format

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Insamantare gazon primavara: riscuri si cum le minimizam

“Semanarea falsa” implica crearea conditiilor propice pentru incoltirea semintelor de buruieni si apoi indepartarea lor. Aceasta metoda se poate aplica incepand cu mijlocul lui aprilie cand solul este cald si apare epoca propice (sfarsit aprilie-sfarsit de mai) pentru rasarirea buruienilor problematice.

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Semanarea gazonului toamna

Ca regula generala trebuie avut in vedere ca gazonul de la samanta pana la stadiul cand este pregatit sa suporte inghetul are nevoie de aproximativ 45 de zile cu temperaturi ziua de peste 10C si noaptea peste 6-7C.

Citeste tot articolul »

Fertilizarea gazonului primavara si toamna

Aplicarea, dozarea si imprastierea fertilizantului pentru gazon. Greseli frecvente la fertilizarea gazonului. Nu uita sa te abonezi la canalul nostru!

Cum ingrijim gazonul primavara si toamna

Ce trebuie sa facem in aceasta perioada daca dorim un gazon frumos. Greseli frecvente la intretinerea gazonului primavara si toamna. Fertilizarea gazonului primavara si toamna.

MUST READ