fbpx

SeminteGazon.ro

SKU 00000285 Category

Seminte gazon

Seminte gazon pentru umbra ELEGANT 1 kg (30 mp)

Seminte profesionale

Seminte gazon UMBRA. Contine specii foarte rezistente la umbra, cu frunza extrafina, verde deschis. Se va folosi strict in zonele umbrite cu mai putin de 6 ore de soare.

Greutate 1 kg
Suprafata acoperita

30 mp

Culoare

Verde deschis

Finete frunza

Extrafin

Inaltime de tundere

15-50 mm

Clasa

Profesional

lei 32.18

+19.90 lei transport / comanda
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter

Descriere seminte gazon profesionale

Seminte profesionale pentru zone umbrite

 

Acest mix de seminte contine specii de iarba rezistente la umbra insa au totusi nevoie de 3 ore de soare direct ca sa mentina un gazon des 12 luni pe an.

Mix-ul de seminte ELEGANT contine specii de iarba care tolereaza foarte bine umbra INSA NU SE VA FOLOSI: 

  • la peluzele expuse la soare mai mult de 7-8 ore (peste vara e posibil sa ia o culoare aurie fara sa moara planta. – odata cu scaderea temperaturilor isi va reveni.
  • peluzele cu trafic zilnic
  • dupa ce e rasarit si are 4-5 cm se va iriga doar cand solul e uscat la suprafata; irigarea abundenta si irigarea facuta seara  va conduce la degradarea gazonului si asta e valabil la orice tip de gazon pentru uz rezidential. 

Se va fertiliza de 2 ori pe an:   primavara si  toamna folosind strict ingrasaminte cu eliberare lenta cu continut scazut de azot.

IDEAL DE FOLOSIT ca suprainsamantare in zonele cu umbra deasa insa de preferat sa fie cel putin 3 ore de soare pe zi altfel dupa iarna exista posibilitatea sa se rareasca putin si trebuie intervenit cu seminte primavara.

In cazul in care aveti zone umbrite dar sunt 3-4 ore de soare gazonul TYTAN sau SAFARI PLAY e o varianta mai buna si eventual suprainsamantati cu ELEGANT daca e cazul.

FOARTE IMPORTANT: irigati zonele umbrite cu mult mai putina apa decat zonele expuse la soare! Irigati doar cand solul e uscat la suprafata.

IRIGAREA CORECTA A GAZONULUI:

Greutate 1 kg
Suprafata acoperita

30 mp

Culoare

Verde deschis

Finete frunza

Extrafin

Inaltime de tundere

15-50 mm

Clasa

Profesional

Semanarea corecta a gazonului

Citeste despre fertilizarea gazonului, greseli frecvente la aplicarea fertilizantului pentru gazon. Fertilizarea gazonului la semanat.

udarea dupa semanarea gazonului
Semanarea gazonului
admin

Cum irigam (udam) gazonul dupa insamantare?

Udarea dupa insamantare se imparte in 3 perioade: udarea pana samanta germineaza ziua 1-15 dupa insamantare, udarea cand iarba e deja rasarita are 5-6 cm radacina e proeminenta si deja gazonul isi poate procura apa de la adancime; (va recomand sa smulgeti cateva fire sa vedeti cat de lunga e radacina), iar a treia etapa e udarea gazonului format

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Insamantare gazon primavara: riscuri si cum le minimizam

“Semanarea falsa” implica crearea conditiilor propice pentru incoltirea semintelor de buruieni si apoi indepartarea lor. Aceasta metoda se poate aplica incepand cu mijlocul lui aprilie cand solul este cald si apare epoca propice (sfarsit aprilie-sfarsit de mai) pentru rasarirea buruienilor problematice.

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Semanarea gazonului toamna

Ca regula generala trebuie avut in vedere ca gazonul de la samanta pana la stadiul cand este pregatit sa suporte inghetul are nevoie de aproximativ 45 de zile cu temperaturi ziua de peste 10C si noaptea peste 6-7C.

Citeste tot articolul »

Insamantarea gazonului

Videoclipuri despre insamantarea gazonului, pregatirea solului pentru insamantare gazon. Insmantarea gazonului primavara, semanarea gazonului toamna

Articole recente

Detalii cu diverse operatii sezoniere in gazon, produse noi

MUST READ