fbpx

SeminteGazon.ro

Seminte gazon

Seminte gazon profesional SPORT ingrijire redusa 40 mp

Seminte profesionale

Seminte gazon profesional SPORT INGRIJIRE REDUSA pentru peluze rezistente la trafic, unde timpul si bugetul pentru intretinere este limitat. Procentul mare din mix-ul de seminte de gazon de festuca arundinacea, ofera o rezistenta mare la seceta chiar si intr-un sol sarac in nutrienti.  Tolereaza umbra. Foarte rezistent la boli si daunatori.  Rezista la urina animalelor. Necesita intretinere redusa.

Greutate 1 kg
Suprafata acoperita

40 mp

Culoare

Verde mediu-inchis

Finete frunza

2-3 mm.

Inaltimea de tundere

50-80 mm.

Clasa

Profesional. Ingrijire redusa.

lei 35.00

Stoc epuizat

+19.90 lei transport / comanda
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter

Descriere seminte gazon profesionale

Seminte gazon profesional SPORT ingrijire redusa

Formeaza un gazon de culoare verde mediu-inchis, tolerant la trafic, umbra, carente de apa, sol sarac. 

Soiuri de elita cu excelenta rezistenta la calcare,  aspect elegant si rezistenta foarte buna la umbra. Mix de seminte profesionale din 5-8 specii/soiuri din care rezulta o sinergie deosebita, gazonul obtinut combina calitati estetice cu o excelenta rezistenta la calcare si regenerare.

Amestecul este format din trei specii de iarba de gazon, care se completeaza perfect si ofera un raport excelent in ceea ce priveste competitia pentru hrana si apa. Amestecul contine 40% festuca arundinaceea, care este foarte rezistenta la seceta si umbra. Combinatia de aproximativ 1:1 lolium perenne : festuca arundinaceea combina calitatile estetice ale lolium perenne cu calitatile da a se mentine verde chiar si pe perioada de canicula ale festucai arundinaceea, chiar si neirigata.

De ce seminte gazon rezistent la calcare?

De multe ori in curtile noatre avem portiuni unde calcam mai des sau avem animale de companie.  In cazul in care gazonul nostru nu este format din specii rezistente la trafic dupa o scurta perioada de timp, el se va rari si va fi invadat de buruieni.

Amestecul de seminte de gazon sport se bazeaza pe soiuri de elita la nivel mondial de raigras peren (Lolium perenne), paius inalt (Festuca arundinaceea) si firuta (Poa Pratensis). Amestecul de seminte gazon profesional SPORT INGIRIJIRE REDUSA, contine 10% poa pratensis ceea ce ii confera o mare capacitate de regenerare si culoare verde inchisa.

Poa pratensis se inmulteste in gazon asemanator capsunului, va umple orice gol care apare in urma utilizarii sau intretinerii defectuoase a gazonului. Soiurile de raigras folosite, sunt de elita, cu o rezistenta exceptionala la deteriorari mecanice, capacitate mare de auto-vindecare totodata pastrand caracterul decorativ de mare valoare: foliaj fin 1-3 mm si culoare verde inchisa-medie.

De ce seminte pentru gazon profesional SPORT INGRIJIRE REDUSA?

Soiurile si speciile de seminte de iarba din amestecul SPORT INGRIJIRE REDUSA sunt prezente intr-un raport care confera un gazon frumos si sanatos pe toata perioada anului, datorita amestecului care contine atat iarba de gazon cu valoare estetica, cat si iarba de gazon care necesita cantitati mici ce hrana si apa, astfel concurenta pentru hrana si apa este redusa.

De ce acest mix are o mare capacitate de regenerare?

Amestecul contine si soiuri de elita de firuta (10%), care asigura crearea unui gazon puternic, compact, durabil si creste rezistenta la inghet al gazonului si o culoare verde inchisa, sanatoasa, grasa. Firuta, actioneaza si ca un puternic regenerator al gazonului, aceasta va umple golurile din gazon care s-au format prin smulgerea gazonului cu radacina.

Permite cosirea redusa la o inaltime de 5 cm, insa va recomandam sa il tundeti la 5-6 cm inaltime. Amestecul de samanta de gazon profesional SPORT INGRIJIRE REDUSA este recomandata pentru un gazon expus unor solicitari mecanice mari in peluze, unde se doreste utilizarea unei mici cantitati de apa de irigat si fertilizant.

Soiurile din compozitia amestecului de seminte de gazon profesional SPORT INGRIJIRE REDUSA pot suferi modificari in functie de lotul de seminte. Soiurile de iarba de gazon pot fi inlocuite cu alte soiuri echivalente. Procentul din fiecare specie poate diferi usor in functie de lotul de seminte.

Alte produse din gama GAZON REZISTEN LA TRAFIC:

Seminte gazon sport profesional PREMIUM 1 kg – Gazon sport rezistent la calcare SPORT PREMIUM cu valoare estetica deosebit de ridicata, rezistenta la calcare foarte buna. Soiuri cu potential foarte ridicat (aceste soiuri sunt folosite si pe terenuri de fotbal profesionale). Ingrijire medie-ridicata. In perioadele secetoase si foarte calduroase necesita udare pentru a-l racori. Isi pastreaza culoarea si iarna. Rezista la ger. Necesita tunderi regulate.

Seminte gazon sport profesional intretinere redusa 5 kg– Seminte gazon profesional rezistent la trafic  cu aspect estetic placut, rezistenta la calcare si regenerare mare. Seminte gazon sport cu rezistenta la seceta, perioade de arsita, ger, umbra. Gazon seminet pentru soluri sarace/ slabe. Isi pastreaza culoarea si iarna. Rezista la ger. Necesita tunderi mai rare.

Seminte gazon sport profesional intretinere medie 5 kg – Seminte gazon profesional rezistent la trafic cu aspect estetic mediu-ridicat, rezistenta la calcare foarte buna. Seminte gazon sport cu ingrijire medie. Necesita udare pe timpul perioadelor secetoase sau cu temperaturi foarte ridicate pentru a-l racori. Gazon sport cu ingrijire medie, isi pastreaza culoarea si  iarna. Rezista la ger. Tolereaza foarte bine umbra.

Greutate 1 kg
Suprafata acoperita

40 mp

Culoare

Verde mediu-inchis

Finete frunza

2-3 mm.

Inaltimea de tundere

50-80 mm.

Clasa

Profesional. Ingrijire redusa.

Caracteristici gazon obtinut

Utilizati acest mix de seminte de gazon pentru a forma peluze unde se doreste utilizarea unei cantitati mici de apa de irigat si fertilizanti.

Principala caracteristica este o mare capacitate de auto-vindecare, si un aspect deosebit cu toleranta fata de umbra.

Necesita timp si buge redus pentru intretinere.

 • culoare verde inchisa intensa datorita amestecului de firuta si paius inalt din soiuri de elita care au o culoare inchisa, intensa, sanatoasa si viguroasa.
 • timp de instalare medie, crestere densa si compacta
 • textura medie
 • rata de regenerare foarte ridicata dupa deteriorare
 • excelenta rezistenta la uzura
 • foarte buna rezistenta la boli si daunatori
 • foarte competitiva impotriva buruienilor
 • se comporta foarte bine la umbra

Unde va recomadam sa utilizati acest mix

Va recomandam utilizarea acestui mix:

 • unde timpul si bugetul sunt limitate pentru intretinerea gazonului.
 • zone insorite sau umbra.
 • unde este nevoie de o peluza care sa reziste la trafic zilnic: gradinite, loc e joaca, spatii langa piscina, loc pentru gratar, curti cu animale de companie si timpul si bugetul pentru intretinere este limitat.
 • terenuri de sport unde bugetul/timpul este limitat pentru intretinere.
 • exista un buget pentru minim 2  fertilizari/ an cu ingrasamant de calitate pentru a ajuta gazonul sa se indese si sa poata lupta cu buruienile.
 • peluze de mari dimensiuni
 • soluri sarace si foarte sarace
 • soluri sarate

Compozitie (specii/soiuri)

 

Raigras peren englezesc (Lolium perenne) Bokser 35%
Raigras peren englezesc (Lolium perenne) Rokade 15%
Paius inalt (Festuca arundinacea) Escalante 10%
Paius inalt (Festuca arundinacea) Finelawn 30 %
Firuta (Poa pratensis) Marauder 10%

Bokser (Lolium perenne)

Un soi cu calitati universale: rezistenta mare la calcare, culoare placuta verde mediu-inchis, foliaj matasos, cu rezistenta la umbra si sol sarac.

Dezvoltat pentru a rezista in conditii de clima calda si secetoasa.

 

Rokade (Lolium perenne)

ROKADE este un soi de gazon foarte recomandat pentru toate tipurile de gazon sport sau gazon universal profesional de inalta calitate.

Are o rezistenta peste medie impotriva bolilor si o rezistenta mare la frig care da un aspect vizual deosebit atat vara cat si iarna.

Soiul de gazon ROKADE aduce oricarui mix de gazon: culoare deosebita verde usor inchisa pe tot parcursul anului si o rezistenta foarte mare la uzura.

Escalante (Festuca arundinacea)

Un soi de paius inalt cu o rezistenta la boli si daunatori deosebit de buna. Capabilitate deosebita de a rezista la umbra cu o culoare verde placuta. O alegere foarte buna pentru peluzele instalate pe soluri dificile in climate calde. Foarte rezilient la soare si seceta.

Finelalwn (Festuca arundinacea)

Ofera densitate gazonului si culoare atractiva. O planta sanatoasa e o planta frumoasa, acest soi de festuca arundinacea are o mare rezistenta la boli. Se dezvolta foarte bine pe soluri sarace si umbra.

Marauder (Poa Pratensis)

Indicat pentru peluze care sunt folosite intens. Acest soi se distinge prin capacitatea de a rezista la caldura, perioade secetoase, soluri slabe si este toleranta la umbra.

Este adugat in acest mix de seminte de gazon profesionale sport deoarece are capacitatea de a umple golurile din gazonDatorita sistemului radicular (radacina stolonifera) are capacitatea de a umple golurile din gazon care au aparut din cauza unui stres mecanic extrem. Sistemul radicular se va imprastia si unde exista un gol de plante in gazon sistemul radicular va da nastere unor noi plantute si astfel gazonul dvs va fi dens si compact.

 

Recomandari intretinere

Insamantarea gazonului

 • din martie pana in noiembrie. Temperatura sa nu scada noaptea sub 4C.
 • e complet format dupa 8 sapatamani. Dupa aceste 8 saptamani ar trebui sa acopere in totalitate solul.
 • in cazul in care nu ati semanat corect gazoul, el va umple natural golurile intr-un timp scurt.
 • prima tundere de la semanat se face cand gazonul are 8-10 cm. Scurtati treptat gazoul pana la inaltimea la care doriti sa il mentineti. Va recomandam ca aceasta sa fie de 5-6 cm in cazul in care e irigat si 7-10 cm cand nu e irigat.

Intretinerea gazonului 

 • fertilizati dupa al doilea tuns (aprox la 6 saptmanani de la semant) pentru a furniza substante nutritive ca el sa se dezvolte mai rapid decat buruienile.
 • recomandam minim 2 fertilizari pe an (preferabil in august si octombrie).
 • in mod normal acest tip de gazon are nevoie de o tundere pe saptamana sau mai putin daca se folosesc fertilizanti de calitate.
 • irigati cu 10-12 L apa/sapt/mp primavara si toamna si cu 15 L/mp/sapt vara.
 • Se poate mentine verde si fara al uda primavara si toamna.
 • Vara pentru a preveni ingalbenirea si intrarea in dormanta trebuie irigat macar 1-2 ori in iulie.
 • cu cat il tundeti mai des cu atat el va fi mai bogat si mai verde.
 • nu tundeti mai mult de o treime din lungime
 • mentineti cat se poate de constanta inaltimea de tundere
 • scarificati manual sau cu masina la 2 luni pentru a indeparta frunzele moarte.

Semanarea corecta a gazonului

Citeste despre fertilizarea gazonului, greseli frecvente la aplicarea fertilizantului pentru gazon. Fertilizarea gazonului la semanat.

udarea dupa semanarea gazonului
Semanarea gazonului
admin

Cum irigam (udam) gazonul dupa insamantare?

Udarea dupa insamantare se imparte in 3 perioade: udarea pana samanta germineaza ziua 1-15 dupa insamantare, udarea cand iarba e deja rasarita are 5-6 cm radacina e proeminenta si deja gazonul isi poate procura apa de la adancime; (va recomand sa smulgeti cateva fire sa vedeti cat de lunga e radacina), iar a treia etapa e udarea gazonului format

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Insamantare gazon primavara: riscuri si cum le minimizam

“Semanarea falsa” implica crearea conditiilor propice pentru incoltirea semintelor de buruieni si apoi indepartarea lor. Aceasta metoda se poate aplica incepand cu mijlocul lui aprilie cand solul este cald si apare epoca propice (sfarsit aprilie-sfarsit de mai) pentru rasarirea buruienilor problematice.

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Semanarea gazonului toamna

Ca regula generala trebuie avut in vedere ca gazonul de la samanta pana la stadiul cand este pregatit sa suporte inghetul are nevoie de aproximativ 45 de zile cu temperaturi ziua de peste 10C si noaptea peste 6-7C.

Citeste tot articolul »

Insamantarea gazonului

Videoclipuri despre insamantarea gazonului, pregatirea solului pentru insamantare gazon. Insmantarea gazonului primavara, semanarea gazonului toamna

Articole recente

Detalii cu diverse operatii sezoniere in gazon, produse noi

MUST READ