fbpx

SeminteGazon.ro

Seminte gazon

Seminte gazon profesional SPORT PREMIUM 170 mp 5kg

Seminte profesionale

Seminte gazon profesional SPORT  PREMIUM cu soiuri de elita selectate pentru excelenta rezistenta la calcare, aspect elegant si toleranta la umbra si autoregenerare. Mix de seminte gazon sport din 5-8 specii/soiuri din care rezulta o sinergie deosebita, gazonul obtinut combina calitati estetice deosebite cu o excelenta rezistenta la calcare si regenerare.

 

Greutate 5 kg
Suprafata acoperita

170 mp

Culoare

Verde mediu-inchis

Finete frunza

1-3 mm

Inaltimea de tundere

20-60 mm.

Clasa

Profesional. Calcare intensa.

lei 200.00

+19.90 lei transport / comanda
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter

Descriere seminte gazon profesionale

Seminte gazon profesional SPORT PREMIUM

Soiuri de elita cu excelenta rezistenta la calcare,  aspect elegant si rezistenta buna la umbra. Mix de seminte profesionale din 4-6 specii/soiuri din care rezulta o sinergie deosebita, gazonul obtinut combina calitati estetice deosebite cu o excelenta rezistenta la calcare si regenerare dupa stress hidric,termic, mecanic.

De ce seminte gazon sport (gazon rezistent la calcare)?

De multe ori in curtile noatre avem portiuni unde calcam mai des sau avem animale de companie.  In cazul in care gazonul nostru nu este format din specii rezistente la trafic dupa o scurta perioada de timp el se va rari si va fi invadat de buruieni.

Va recomandam sa utilizati acest mix de seminte de gazon doar daca gazonul dvs va fi supus la solicitari zilnice altfel va recomandam mix-uri care au valoare estetica mare si o intretinere mai redusa. 

Amestecul de seminte gazon profesional SPORT PREMIUM  se bazeaza pe soiuri de elita la nivel mondial de raigras peren (Lolium perenne), paius (Festuca rubra commutata) si firuta (Poa Pratensis).

Acest mix de seminte gazon profesional SPORT PREMIUM contine peste 35% poa pratensis ceea ce ii confera o mare capacitate de regenerare si culoare verde inchisa.

Poa pratensis se inmulteste in gazon asemanator capsunului, va umple orice gol care apare in urma utilizarii sau intretinerii defectuoase a gazonului. Soiurile de raigras folosite sunt de elita cu o rezistenta exceptionala la deteriorari mecanice, capacitate mare de auto-vindecare totodata pastrand caracterul decorativ de mare valoare: foliaj fin 1-2 mm si culoare verde inchisa-medie.

De ce seminte pentru gazon profesional SPORT PREMIUM?

Soiurile de seminte de iarba din amestecul SPORT PREMIUM sunt considerate a fi unele dintre cele mai bune soiuri de tipul de sport la nivel mondial: Europitch/Eurodiamond /Greenglide/ Eurosport /Vesuvius/ Platinum.

De ce gazonul format din acest mix de seminte gazon profesional SPORT PREMIUM are o mare capacitate de regenerare?

Amestecul contine si soiuri de elita de firuta -poa pratensis (35%), care asigura crearea unui gazon puternic, compact, durabil, creste rezistenta la inghet ale gazonului si ii confera o culoare verde inchis, sanatoasa, grasa.

Firuta actioneaza si ca un puternic regenerator al gazonului, aceasta va umple golurile din gazon care s-au format prin smulgerea gazonului cu radacina.

Permite cosirea redusa la o inaltime de 2.5 cm insa va recomandam sa il tundeti la 5-6 cm inaltime. Cu cat gazonul este tuns la o inaltime mai mica cu atat el necesita mai multa apa si hrana.

Amestecul de seminte gazon profesional SPORT PREMIUM este recomandat pentru un gazon expus unor solicitari mecanice foarte mari si valoare estetica ridicata.

Soiurile din compozitia amestecului de seminte de gazon profesional SPORT PREMIUM pot suferi modificari in functie de lotul de seminte. Soiurile de iarba de gazon pot fi inlocuite cu alte soiuri echivalente. Procentul din fiecare specie poate diferi usor in functie de lotul de seminte.

Alte produse din gama GAZON REZISTENT LA TRAFIC:

Seminte gazon profesional SPORT intretinere redusa 5 kg– Seminte gazon sport cu aspect estetic placut, rezistenta la calcare si regenerare mare. Seminte gazon sport cu rezistenta la seceta, perioade de arsita, ger, umbra. Gazon seminte pentru soluri sarace/ slabe. Isi pastreaza culoarea si iarna. Rezista la ger. Necesita tunderi mai rare.

Seminte gazon profesional SPORT intretinere medie 5 kg – Seminte gazon rezistent la trafic cu aspect estetic mediu-ridicat, rezistenta la calcare foarte buna. Seminte gazon sport cu ingrijire medie. Necesita udare pe timpul perioadelor secetoase sau cu temperaturi foarte ridicate pentru al racori. Seminte gazon sport cu ingrijire medie isi pastreaza culoarea si  iarna. Rezista la ger. Tolereaza foarte bine umbra.

Greutate 5 kg
Suprafata acoperita

170 mp

Culoare

Verde mediu-inchis

Finete frunza

1-3 mm

Inaltimea de tundere

20-60 mm.

Clasa

Profesional. Calcare intensa.

Caracteristici gazon obtinut

Principala caracteristica este o mare capacitate de auto-vindecare, aspect deosebit cu toleranta fata de umbra.

Gazonul obtinut din acest mix este foarte des, cu crestere uniforma, fara goluri, placut la atingere si culoare verde inchisa pe toata perioada anului.

Caracteristicile gazonului obtinut sunt la superlativ datorita calitatii soiurilor din mix.

 • culoare verde inchisa intensa datorita amestecului de firuta din soiuri de elita care au o culoare inchisa, intensa, sanatoasa si viguroasa.
 • instalare rapida dupa insamantare, crestere densa si compacta
 • textura fina, cu frunza lucioasa
 • rata de regenerare foarte ridicata dupa deteriorare
 • excelenta rezistenta la uzura
 • se poate tunde la o inaltime foarte redusa 25 mm
 • foarte buna rezistenta la boli si daunatori
 • foarte competitiva impotriva buruienilor

Unde va recomadam sa utilizati acest mix

Va recomandam utilizarea acestui mix:

 • zone insorite, tolereaza umbra insa e nevoie de soare cel putin 8 ore/zi. Va rugam sa aveti in vedere ca iarna un obiect vertical de 2 m face o umbra de 7-8 m pe sol.
 • unde este nevoie de o peluza care sa reziste la trafic zilnic: gradinite, loc e joaca, spatii langa piscina, loc pentru gratar, curti cu animale de companie.
 • terenuri de sport.
 • exista un buget pentru minim 3  fertilizari/ an cu ingrasamant de calitate.

Recomandari intretinere

Insamantarea gazonului

 • din martie pana in noiembrie. Temperatura sa nu scada noaptea sub 4C.
 • e complet format dupa 5 sapatamani. Dupa aceste 5 saptamani ar trebui sa acopere in totalitate solul.
 • in cazul in care nu ati semanat corect gazoul, el va umple natural golurile intr-un timp scurt.
 • prima tundere de la semanat se face cand gazonul are 8-10 cm. Scurtati treptat gazoul pana la inaltimea la care doriti sa il mentineti. Va recomandam ca aceasta sa fie de 5-6 cm.

Intretinerea gazonului 

 • fertilizati dupa al doilea tuns (aprox la 5-6 saptmanani de la semant) pentru a furniza substante nutritive ca el sa se dezvolte mai rapid decat buruienile.
 • gazonul care contine lolium perenne si poa pratensis are nevoie de cel putin 3 fertilizari pe an.
 • in mod normal acest tip de gazon are nevoie de o tundere pe saptamana daca se folosesc fertilizanti de calitate.
 • incercati sa mentineti gazonul la aceeasi inaltime de tundere. Va recomandam inaltime sa fie de 5-6 cm la umbra. In zonele cu soare se poate tunde mai scurt.
 • nu taiati niciodata mai mult de o treime din lungime.
 • indeparati iarba tunsa (nu recomandam mulcirea).
 • irigati cu 15 L apa/sapt/mp primavara si toamna si cu 20-25 L/mp/sapt vara.
 • irigati o data pe saptamana primavara/toamna si de doua ori pe saptamana pe timpul caniculei.
 • cu cat il tundeti mai des cu atat el va fi mai bogat si mai verde.
 • scarificati manual sau cu masina la 2 luni pentru a indeparta frunzele moarte.

Semanarea corecta a gazonului

Citeste despre fertilizarea gazonului, greseli frecvente la aplicarea fertilizantului pentru gazon. Fertilizarea gazonului la semanat.

udarea dupa semanarea gazonului
Semanarea gazonului
admin

Cum irigam (udam) gazonul dupa insamantare?

Udarea dupa insamantare se imparte in 3 perioade: udarea pana samanta germineaza ziua 1-15 dupa insamantare, udarea cand iarba e deja rasarita are 5-6 cm radacina e proeminenta si deja gazonul isi poate procura apa de la adancime; (va recomand sa smulgeti cateva fire sa vedeti cat de lunga e radacina), iar a treia etapa e udarea gazonului format

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Insamantare gazon primavara: riscuri si cum le minimizam

“Semanarea falsa” implica crearea conditiilor propice pentru incoltirea semintelor de buruieni si apoi indepartarea lor. Aceasta metoda se poate aplica incepand cu mijlocul lui aprilie cand solul este cald si apare epoca propice (sfarsit aprilie-sfarsit de mai) pentru rasarirea buruienilor problematice.

Citeste tot articolul »
Semanarea gazonului
admin

Semanarea gazonului toamna

Ca regula generala trebuie avut in vedere ca gazonul de la samanta pana la stadiul cand este pregatit sa suporte inghetul are nevoie de aproximativ 45 de zile cu temperaturi ziua de peste 10C si noaptea peste 6-7C.

Citeste tot articolul »

Insamantarea gazonului

Videoclipuri despre insamantarea gazonului, pregatirea solului pentru insamantare gazon. Insmantarea gazonului primavara, semanarea gazonului toamna

Articole recente

Detalii cu diverse operatii sezoniere in gazon, produse noi

MUST READ